همسان سازی حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان در روز چهارشنبه
اطلاعیه مهم از همسان سازی حقوق بازنشستگان در روز ۴ شهریور | واریزی داغ دولت برای بازنشستگان کلید خورد
جزئیات جدید همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد .
طبق گفته رییس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تامین اجتماعی ، لایحه همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، از آنجا که با لایحه همسانسازیِ حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری شبیهسازی شده، دارای اشکالاتی است.
عباسعلی سلطانیکیا در رابطه با متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و با انتقاد از شیوه تعیین درصد حقوق بازنشستگان به روش پلکانی معکوس گفت: روال معمول باید این باشد که کسی که بیمهپردازیِ بیشتری دارد، حقوق بیشتری هم دریافت کند. اما روش پلکانیِ معکوس حقوق بازنشستگان سایر سطوح را سال به سال کمتر کرده است و این روش بسیار ناعادلانه است.
سلطانیکیا توضیح داد: مطابق ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی، حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در زمان بازنشستگی معدلگیری میشود. یعنی حقوق ۲۴ ماه بیمهپردازی آخر خدمت تقسیم بر ۲۴ میشود که به این، حقوق معدلگیری شده میگویند. تا این مرحله با صندوق کشوری اشتراک داریم. طبق مصوبه متناسبسازی، مستمریِ بیمهپردازان این صندوق به ۹۰ درصد حقوق شاغل همترازش ارتقا پیدا میکند.
وی بیان کرد: تصویب فرمول ۹۰ درصدی بازنشستگان صندوق کشوری برای بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی اشتباه است؛ چراکه حقوق بازنشستگان صندوق کشوری فقط در یک مرحله به میزان ۹۰درصد شاغل همتراز تعیین میشود، که معادل ۹۰ درصد همان حقوق سال آخر اشتغال خود شخص بازنشسته است.
سلطانی کیا بیان کرد: راهحل این است که برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، عبارتِ «۹۰درصد» از سطرآخر مصوبه حذف و کلمه «برابر» جایگزین آن شود.
دهقان کیان در پاسخ به این سوال که علت عدم واریز مابه التفاوت حقوق تیر و مردادماه چیست، گفت: مبلغ ۳ میلیون تومان علی الحساب متناسب سازی با دستور نهاد ریاست جمهوری واریز شد، اما بعد از آن ما برای پرداخت دستوری نداریم و فقط لایحه دو فوریتی است که بایستی مجلس زودتر به آن رسیدگی کند.
متقاضیان دریافت تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی خرید کالا بانک ملت نیازی به سپردهگذاری ندارند و میتوانند فقط با افتتاح حساب قرض الحسنه و ارائه ضامن رسمی اقدام به دریافت این طرح کنند. نرخ سود تعیین شده برای این طرح ۲۳ درصد است و وامگیرنده ۶۰ ماه زمان برای بازپرداخت اقساط آن خواهد داشت. مبلغ هر قسط این وام نیز به دو میلیون و 819 هزار تومان میرسد.
شایان ذکر است که وامگیرنده با دریافت این تسهیلات تنها میتواند از فروشگاههای اسنوا خرید کند. او همچنین نباید نزد بانک دارای بدهکاری یا چک برگشتی باشد.
طرح کرامت مختص به بازنشستگان و مستمریبگیران بانک رفاه کرگران است. شرط اول دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی بانک رفاه نیز همانند وام خرید کالا بانک ملت، داشتن حساب قرض الحسنه نزد بانک است؛ البته که سپردهگذاری و انسداد مبلغ سپرده در بانک از شرایط الزامی دریافت طرح کرامت است.
بانک رفاه نرخ سود این طرح را ۱۸ درصد و حداکثر مهلت بازپرداخت اقساط آن را ۴۸ ماه اعلام کرده است. برای ضمانت بازپرداخت اقساط نیز متقاضی به ضامن رسمی، دو عدد گواهی کسر از حقوق و یک فقره چک نیازمند است؛ علاوه براین حداقل حقوق متقاضی وام باید ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد تا بانک مطمئن شود که فرد وامگیرنده از عهده پرداخت اقساط طرح کرامت برمیآید. مبلغ هر قسط این وام نیز سه میلیون و 205 هزار تومان است.
در این طرح متقاضی میتواند با افتتاح حساب جاری، سپردهگذاری در آن و انسداد مبلغ سپرده در بانک، از دریافتکنندگان تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی خرید کالا بانک آینده باشد. البته چنانچه متقاضی دارای ضامن رسمی باشد دیگر برای دریافت وام نیازی به مسدودی مبلغ سپرده در بانک نخواهد بود. بانک آینده همچنین برای طرح طراوت مدت زمان بازپرداخت حداکثر ۳۶ ماهه و نرخ سود ۲۳ درصدی اعلام کرده است. به این ترتیب، مبلغ هر قسط این وام معادل سه میلیون و 870 هزار تومان است.
برای امر ضمانت نیز چنانچه فرد مبلغ سپرده خود را پشتوانه دریافت این وام قرار دهد نیازی به ارائه ضامن رسمی یا گواهی کسر از حقوق ندارد اما اگر متقاضی در حساب خود سپردهای قرار نداده باشد باید با داشتن ضامن رسمی و گواهی کسر از حقوق، اقدامات لازم را برای دریافت تسهیلات پیگیری کند.
دیدگاه تان را بنویسید