اجاره بها | اجاره بها امروز

خبر مهم از نرخ اجاره بها در دولت پزشکیان از امروز | مستاجران این خبر مهم را از دست ندهند

کد خبر: 1309227

افزایش تورم اجاره‌ بها در تهران موجب شده است که اجاره مسکن به یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های خانواده‌ها تبدیل شود. در حال حاضر، علاوه بر اجاره ماهانه، میانگین بالای مبلغ رهن نیز به عنوان یکی از عوامل ناپایداری بازار مسکن شناخته می‌شود. اما با مبلغ رهن ۳۰۰ میلیون تومان، در کدام مناطق تهران می‌توان خانه‌ای اجاره کرد؟

خبر مهم از نرخ اجاره بها در دولت پزشکیان از امروز | مستاجران این خبر مهم را از دست ندهند

بحران اجاره مسکن یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که ساکنان تهران با آن مواجه هستند. نرخ اجاره بها اکنون از نرخ تورم عمومی فراتر رفته و از سال ۱۴۰۲ تأثیرات این تورم به‌طور ملموس در زندگی خانوارها قابل مشاهده است.

اما با شرایط کنونی، در صورتی‌ که متقاضیان رهنی معادل ۳۰۰ میلیون تومان داشته باشند، در کدام مناطق تهران می‌توانند خانه اجاره کنند؟

بررسی آگهی‌های اجاره خانه در شهر تهران نشان می‌دهد داشتن خانه‌ای با رهن ۳۰۰ میلیون تومان، بیشتر وابسته به اجاره‌ای است که مستاجران باید ماهانه پرداخت کنند.

اگر متقاضیان توانایی پرداخت اجاره بالایی را نداشته باشند، می‌توانند با این میزان رهن و پرداخت اجاره ماهانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، خانه‌ای ۴۵ متری و ساخت سال ۱۳۹۳ در عبدل‌آباد اجاره کنند.

همچنین توانایی پرداخت اجاره‌ای معادل سه میلیون تومان، این امکان را فراهم می‌کند تا مستاجران خانه‌ای ۵۲ متری و ۱۴ساله در محدوده کمیل اجاره کنند.

در این بین پرداخت اجاره معادل پنج میلیون تومان امکان اجاره خانه‌هایی کوچک‌متراژ با عمر کمتر از پنج سال را در برخی مناطق تهران فراهم می‌کند.

همچنین توانایی پرداخت اجاره‌ای حدود ۱۰ میلیون تومان نیز باعث می‌شود مستاجران فایل‌هایی در محدوده طرشت پیش روی خود داشته باشند.

با پرداخت اجاره ماهانه بیش از ۳۰ میلیون تومان، مستاجران می‌توانند آپارتمان‌هایی بزرگ‌متراژ کرایه کنند که عموماً در مناطق نیمه شمالی تهران قرار گرفته‌اند.

در همین زمینه صادقی عضو انجمن انبوه سازان مسکن کشور با بیان اینکه دولت و بانک مرکزی موظف هستند که پرداخت تسهیلات ساخت که در حال حاضر به ۸۰۰ میلیون تومان رسیده است را به بانک های ابلاغ کنند تا روند پرداخت تسهیلات آغاز شود گفت: این در حالی است که بانک مرکزی در این زمینه کوتاهی کرده و همکاری لازم را برای پرداخت تسهیلات انجام نمی‌دهد‌.

وی افزود: عدم پرداخت تسهیلات ساخت باعث شده که روند ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن که در حال حاضر به ۲میلیون و ۶۰۰ هزار واحد رسیده است با کندی و در برخی از شهرها متوقف شود این در حالی است که یکی از اولویت های دولت چهاردهم از سوی مجلس آن است که باقی مانده پروژه های نهضت ملی هرچه سریعتر تحویل و زمینه برای افزایش تولید فراهم شود‌.

عضو انجمن انبوه سازان مسکن بیان کرد: در قانون جهش تولید مسکن  تاکید شده  که باید اقدام به پرداخت تسهیلات در بخش مسکن کنند اما گزارش ها از سوی سازندگان حاکی است که کمتر بانکی به این قانون پایبند باشد و همین امر خود باعث بی انگیزگی تعداد زیادی از سازندگان در بخش مسکن شده است.

او یادآور شد: بانک مرکزی باید هرچه سریعتر زمینه را برای ساخت و تکمیل پروژه های نهضت ملی مسکن فراهم کند و در این بخش هیچ کوتاهی قابل قبول نیست چراکه یکی از اصلی ترین عواملی که خود باعث می شود پروژه های نهضت ملی به تعویق بیافتد همین عدم توجه به ابلاغ مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت است‌.

وی افزود: متاسفانه همین عدم ابلاغ تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت باعث شده که بانک ها تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی را هم پرداخت نکنند.

بانک‌ها موظفند ۲۰ درصد سهم پرداخت خود را در بخش مسکن انجام دهند در غیر این صورت مشمول جریمه مالیاتی می شوند.

هادی عباسی در نشستی خبری درباره عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم اظهار کرد: بر اساس ابلاغ مصوبات جلسه هجدهم شورای عالی مسکن، بحث وام ۸۰۰ میلیون تومانی توسط آقای مخبر به بانک مرکزی ابلاغ شده است. این تسهیلات به صورت پلکانی است که در دو سال اول مبلغ اقساط پنج میلیون و ۹۰۰ هزار تومان خواهد بود.

وی افزود: بانکها موظفند ۲۰ درصد سهم پرداخت خود را در بخش مسکن انجام دهند در غیر این صورت مشمول جریمه مالیاتی می شوند. البته می توانیم زمانی را برای بانکها در نظر بگیریم اگر در این فرجه تمکین نکنند جریمه اعمال می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تعیین درصد رشد اجاره بها در شهرها گفت: این جدول آماده شده و به ۳۱ مرکز استان ابلاغ شده است. در تهران این رقم ۲۵ درصد تعیین شده است. حداقل افزایش هم برای زاهدان اعمال شده که ۲۲ درصد است. حداکثر رقم نیز در یزد خواهد بود که افزایش مجاز مبلغ اجاره بها ۲۵.۲ درصد خواهد بود.

عباسی تصریح کرد: قانون به صراحت می گوید مجاز هستیم به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ رقم تورم عمومی، سقف اجاره بها را تعیین کنیم. یعنی اگر تورم ۴۰ درصد باشد ما مجازیم بین ۲۰ تا ۴۰ درصد برای اجاره بها سقف تعیین کنیم. رقم ۲۲ تا ۲۵ درصد نیز بر اساس تورم مرکز آمار و رعایت قانون ساماندهی زمین، مسکن و اجاره بها تعیین و ابلاغ خواهد شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد