فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین

همسان سازی حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان در روز چهارشنبه

واریز ۴ میلیون علی الحساب به حساب بازنشستگان در روز شنبه ۲۷ تیر | همسان سازی حقوق بازنشستگان بالاخره تعیین تکلیف شد

کد خبر: 1309007

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان به‌زودی آغاز خواهد شد تا بازنشستگان از عدالت در پرداخت‌ها بهره‌مند شوند.

واریز ۴ میلیون علی الحساب به حساب بازنشستگان در روز شنبه ۲۷ تیر | همسان سازی حقوق بازنشستگان بالاخره تعیین تکلیف شد

در نشست اخیر میرهاشم موسوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید بر اجرای طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان برای تحقق عدالت پرداختی و بهبود وضعیت معیشتی آنان مطرح شد.

این اقدام که مدت‌ها مورد انتظار بوده حالا به‌عنوان یکی از اولویت‌های دولت در دستور کار قرار گرفته است تا بازنشستگان از یکسان‌سازی در پرداخت‌ها بهره‌مند شوند.

میرهاشم موسوی در همایش بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی شهرستان شمیرانات با تأکید بر این‌که فلسفه اصلی سازمان تأمین‌اجتماعی، خدمت به بازنشستگان است، در تبیین دستاوردهای این سازمان در حوزه توسعه خدمات به ذی‌نفعان گفت: از همان ابتدای مسئولیت در سازمان تأمین‌اجتماعی، دو موضوع را در اولویت قرار دادیم که اولویت اول این بود که سعی کنیم با توجه به شرایط مالی سازمان در آن مقطع و بدهی‌هایی که ایجاد شده بود، اجازه ندهیم خللی در پرداخت حقوق و مستمری بازنشستگان ایجاد شود.

خبر مهم از همسان سازی حقوق بازنشستگان

اولویت دوم هم توسعه ظرفیت‌های ارائه خدمات خصوصاً در بخش درمانی بود. بازنشستگان و فرهیخته ما به اعتبار حق بیمه‌ای که در دوران اشتغال به تأمین‌اجتماعی پرداخته‌اند، خدماتی را که ما متعهد به ارائه آن هستیم مطالبه می‌کنند که مطالبه درستی است و ما هم مکلفیم که این خدمات را با عزت و احترام ارائه کنیم.

میرهاشم موسوی ادامه داد: اینها حقوق بیمه‌شدگان و بازنشستگان است و از این رو کسی در تأمین‌اجتماعی نباید دلخور شود از این‌که بازنشستگان ، خدمات بهتر را مطالبه می‌کنند. اینها حق بازنشستگان است و خیلی طبیعی است که ذی‌حق، حقش را بخواهد. اگر این حق را درست ادا نکنیم و انجام ندهیم طبیعی است که نارضایتی ایجاد می‌شود.

موسوی افزود: در تعامل با بازنشستگان در سراسر کشور، ما هیچ‌گاه چنین فرضی نداشته‌ایم که وضعیت معیشتی بازنشستگان ما در نقطه مطلوب است و همواره رویکرد ما این بوده که از هر فرصتی که فراهم شود با اقتضائات قانونی و با استفاده از زمینه‌ها و بسترهایی که داریم، در جهت بهبود معیشت بازنشستگان تلاش و کاستی‌ها را با توجه به شرایط اقتصادی، جبران کنیم.

همسان سازی حقوق بازنشستگان کی اجرا میشود؟

وی همچنین گفت: می‌دانیم که هزینه‌های درمان بسیار بالا بوده و اگر ظرفیت درمان مستقیم ما نباشد، بسیاری از اقشار درباره هزینه‌های درمانی دچار مشکل شده و برای یک عمل جراحی کوچک یا بستری در خارج از نظام بیمه‌ای باید هزینه‌های بسیار زیادی پرداخت کنند. لذا توسعه خدمات درمانی با جدیت در دستورکار قرار دارد و تا کنون نیز بیش از ۴۰ پروژه عمرانی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: الان سبدی از دارایی‌های تأمین‌اجتماعی در دست ماست و این سازمان در قبال درآمدی که دارد، هزینه‌هایی هم دارد و سازمانی درآمد ـ هزینه‌ای است. بنابراین در درخواست‌ها و مطالباتی که بازنشستگان تأمین‌اجتماعی دارند، با مدیران تأمین‌اجتماعی اختلاف نظری وجود ندارد. این طور هم نبوده که مدیران فقط در ستاد مرکزی و پشت میز بنشینند.

هر جا هم نتوانسته‌ایم مشکلی را حل کنیم، باید عذرخواهی کنیم و مواردی که می‌خواسته‌ایم انجام بدهیم و نتوانسته‌ایم و نشده است را هم باید اعلام کنیم. دلایل نشدن را هم از مشکلات منابع، درآمد، شرایط گوناگون و اقتضائات مختلف، باید اعلام کنیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، وی با اشاره به اقتضائات و حساسیت‌های مأموریت‌های سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: سازمان تأمین‌اجتماعی ویژگی منحصر به فردی دارد که کار را سخت و حساس می‌کند و آن این که منابع این سازمان، حق و پول و سرمایه متعلق به مردم است. منابع سازمان، با این اقتضائات تجمیع شده و سرمایه‌ای است که امروز در دست ماست.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: ما در تأمین‌اجتماعی مکلف هستیم که علاوه بر اینکه به وضعیت امروز خدمات رسیدگی کنیم، آینده را هم در نظر داشته باشیم. بحث فقط این نیست که حقوق این ماه و این سال پرداخت شود. باید به فکر ماه‌ها و سال‌های آینده هم بود. آن آینده بین‌النسلی را که باید برای بیمه‌شده‌ها و بازنشستگان ببینیم، نمی‌توان با روزمرگی ایجاد کرد. در ابتدای این دولت ماهانه ۲۶ تا ۲۷ هزار میلیارد تومان حقوق و مستمری پرداخت می‌شد و به علت این که منابع اکتفای این هزینه را نمی‌کرد؛ هر ماه ۳ تا ۵ هزار میلیارد تومان استقراض از نظام بانکی انجام می‌شد. یعنی به تعبیری اموال بازنشستگان و بیمه‌شدگان فروخته می‌شد و در قالب استقراض بی‌رویه، آینده‌فروشی صورت می‌گرفت. هر ماه از بانک رفاه پول برداشته و مستمری‌ها پرداخت می‌شد.

موسوی با تأکید بر اینکه بزرگترین دغدغه‌مندان نسبت به شرایط امروز و فردای سازمان تأمین‌اجتماعی، مخاطبان و ذی‌نفعان این سازمان یعنی بیمه‌شدگان و بازنشستگان هستند، گفت: ما معتقدیم بالاترین نگاه راهبردی به تأمین‌اجتماعی را صاحبان سرمایه می‌توانند داشته باشند. بازنشسته تأمین‌اجتماعی فقط به دنبال مستمری امروز نیست، بلکه او می‌خواهد دارایی‌ها و آینده‌اش هم تضمین شود.

از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۰۶ هزار میلیارد تومان به بانک رفاه برای پرداخت حقوق بدهکار شده بودیم. امروز با همه کم و کاستی‌هایی که وجود دارد، مفتخر هستیم که بالغ بر ۶۰ تا ۶۵ هزار میلیارد تومان تعهد ماهانه انجام می‌دهیم و حتی یک ریال از دارایی‌های بازنشستگان را در قالب استقراض، آینده‌فروشی نکرده‌ایم.

الان بالغ بر ۵۵ هزار میلیارد تومان در هر ماه؛ حقوق و مستمری پرداخت می‌کنیم و از ابتدای سال ۱۴۰۲ به خودمان اجازه نداده‌ایم حتی به اندازه یک ریال، دست در جیب دارایی‌های بازنشستگان کرده و استقراض و آینده‌فروشی کنیم. این کار کمی نیست. در حالی که اگر مثل سابق ادامه می‌دادیم الان دو برابر مقادیر پرداخت شده، بدهکار می‌بودیم. یعنی بیش از ۲۳۰ هزار میلیارد تومان باید بدهی به جا می‌گذاشتیم که تأثیر این بدهی و ناترازی بر تورم و زندگی مردم غیرقابل انکار می‌بود.

وی تصریح کرد: در تأمین‌اجتماعی همیشه این گله وجود داشته که دولت‌ها مطالبات تأمین‌اجتماعی را نمی‌پردازند که حرف درستی است. در دولت سیزدهم با اراده خالصانه شهید جمهور حضرت آیت الله رئیسی، بالغ بر ۲۶۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات تأمین‌اجتماعی، با دارایی های خوب و ارزشمند مثل پتروشیمی شازند و شرکت کشتیرانی، تسویه شد.

وی افزود: از سال ۱۳۵۷ تا ۱۴۰۰ کل پرداخت دولت‌ها به تأمین‌اجتماعی بابت بدهی‌هایشان، ۸۰ هزار میلیارد تومان بوده و این یعنی در دولت مردمی سیزدهم، سه و نیم برابر کل دولت‌های قبل، مطالبات سازمان تأمین‌اجتماعی بازپرداخت شده است. ما در این دوره اثبات کردیم که در تأمین‌اجتماعی بحران غیرقابل مدیریت وجود ندارد، بلکه «بحران»، غالباً برآمده از اشکالات مدیریتی است.

در دوره اخیر؛ دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بیمه‌شده جدید به جمع خانواده بزرگ تأمین اجتماعی اضافه شد و بالغ بر ۹۰ هزار میلیارد تومان منابع پایدار فقط از محل این بیمه‌شدگان جدید، به منابع جدید وارد سازمان شده است و هنوز حدود شش میلیون نفر بیمه‌نشده در کشور داریم که باید  برای جذب آن‌ها در  نظام بیمه‌ای تلاش کنیم.

موسوی در خصوص متناسب‌سازی مستمری بازنشستگان تأمین‌اجتماعی گفت: در تأمین‌اجتماعی پیش از این در دو دوره متناسب‌سازی مستمری انجام شده است. در این دوره هم وقتی تأمین‌اجتماعی، علی‌الحساب همسان‌سازی را مطابق مصوبه دولت پرداخت کرد؛ به معنای آن است که این فرایند در تأمین‌اجتماعی آغاز شده است.

ما بر اساس آن چیزی که در قانون برنامه هفتم و لایحه اصلاحیه آن، به ما تکلیف شده متناسب‌سازی را برای بازنشستگان اجرا خواهیم کرد و ان‌شاءالله هیچ مشکلی هم نخواهیم داشت. اعتقاد ما این است که متناسب‌سازی باید برای همه گروه‌های بازنشستگان اجرا بشود، هم حداقل‌بگیران و هم سایر سطوح. در همین هفته کارگروه مشترکی را با کانون عالی بازنشستگان، برای تعیین نحوه اجرا و احکام و شرایط مالی و سایر شرایط تشکیل دادیم که باید کار را سرعت بدهیم. البته منابع ما محدود است ولی آنچه در قانون آمده باید انجام بدهیم تا حداقل بخشی از مطالبه بحق بازنشستگان در خصوص معیشت پرداخت شود.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی همچنین در خصوص توسعه خدمات درمانی این سازمان گفت: ما معتقدیم درمان در کشور باید به سمت رایگان شدن برود و ما هم از ابتدای مسئولیت با وجود مخالفت‌های مکرری که بعضی از شرکای اجتماعی ما و نهادهای درمانی داشتند، بر توسعه درمان مستقیم تأکید کردیم.

وی افزود: درمان را به لحاظ زیرساختی توسعه دادیم، مثلاً بیمارستان ۵۵۰ تختخوابی شهید فیاض‌بخش انشالله در هفته دولت با پیشرفته‌ترین امکانات و تجهیزات به بهره‌برداری خواهد رسید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت