وام مسکن | وام مسکن برای مستاجران | وام مسکن برای روستایی ها

فوری: شرایط دریافت وام مسکن جدید دولت برای بازنشستگان اعلام شد | با این شرط به راحتی صاحب مسکن شوید

کد خبر: 1307025

بازنشستگانی که سابقه بازنشستگی بالاتری دارند، در اولویت برای دریافت این وام مسکن قرار دارند. حداقل باید ۵ سال از زمان بازنشستگی متقاضیان گذشته باشد.

فوری: شرایط دریافت وام مسکن جدید دولت برای بازنشستگان اعلام شد | با این شرط به راحتی صاحب مسکن شوید

بازنشستگانی که سابقه بازنشستگی بالاتری دارند، در اولویت برای دریافت این وام مسکن قرار دارند.

حداقل باید ۵ سال از زمان بازنشستگی متقاضیان گذشته باشد.

 شرط دوم: اقساطی که برای بازپرداخت این وام‌ها پرداخت می‌شود، به‌صورت مستقیم از حقوق بازنشستگان کسر شده و صندوق بازنشستگی مکلف به واریز اقساط این تسهیلات ظرف حداکثر ۱۰ روز از تاریخ پرداخت حقوق بازنشسته دریافت‌کننده تسهیلات به بانک مسکن هستند.

شرط سوم: این تسهیلات به گردن صندوق‌های بازنشستگی است.

شرط چهارم: مستمری این بازنشسته‌ای که درخواست وام مسکن بازنشستگان را کرده است نباید کمتر از ۳ میلیون تومان در ماه باشد.

شرط پنجم: صندوق‌های بازنشستگی لشکری، کشوری و تأمین اجتماعی وظیفه دارند بازپرداخت وام مسکن بازنشستگان را تا زمانی که تسویه کامل انجام بدهند، تضمین کنند.

شرط ششم: بر اساس آیین‌نامه مصوب هیات وزیران، بازنشسته‌ای که درخواست وام مسکن را دارد، نباید خود یا همسرش در ۱۰ سال گذشته واحد مسکونی خریده یا از تسهیلات خرید ساخت مسکن استفاده کرده باشند.

شرط هفتم: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و سازمان ثبت‌ اسناد و املاک شرایط احراز یا اختصاص یا عدم اختصاص وام مسکن برای خرید خانه به متقاضیان را به بانک مسکن ارائه می‌دهد.

مبلغ وام مسکن بازنشستگان

پیرامون مبلغ وام مسکن بازنشستگان باید بگوییم افراد می‌توانند ۳۵۰ میلیون تومان دریافت کنند؛ اما اگر این افراد متأهل باشند، می‌توانند این وام را تا ۵۰۰ میلیون تومان دریافت کنند.

متقاضیان برای دریافت این وام نیاز به خرید اوراق و دارا بودن حساب سپرده قرض الحسنه دارند. سپرده وام گیرنده در صورت اتخاذ وام مسدود نمی‌شود. وام گیرنده نباید به بانک بدهکار یا دارای چک برگشتی باشد. همچنین سند تضمین وام نباید در رهن بانک دیگری باشد و سند ملک که به عنوان ضمانت نزد بانک باقی می‌ماند، باید به نام شخص وام گیرنده باشد

بیگی‌نژاد با اشاره به نرخ متوسط میزان افزایش اجاره‌بها اظهار داشت: مالکان حاضر به اجاره دادن ملک خود با افزایش ٢۵ درصد نیستند و میزان اجاره‌بها در برخی از مناطق تا ۵٠ درصد هم افزایش پیدا کرده‌ است.

وی ادامه داد: طبق قانون مشاوران املاک نباید قراردادهای اجاره با نرخ بالای ٢۵ درصد را منعقد کنند و می‌بینیم که این قراردادها پنهانی منعقد می‌شوند.

نایب‌ رییس اتحادیه مشاوران املاک افزود: همین تصمیمات باعث می‌شود برخی از موجران از اجاره دادن املاک خود منصرف شوند در حالی که امروز در بازار تقاضا برای اجاره بیش از عرضه است و همین یکی از دلایل افزایش اجاره‌بها شده‌ است. دولت باید مشوق‌هایی ایجاد کند که موجران به ارایه واحد خود به بازار اجاره ترغیب شود نه اینکه جلوی آن را بگیرد و وقتی عرضه افزایش پیدا کند خود به خود با مکانیزم عرضه و تقاضا نرخ اجاره کاهش پیدا می‌کند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک اراک همچنین درباره روند رشد قیمت در سال 1403 بیان کرد: «امسال افزایش قیمت چشمگیری در بازار مسکن اتفاق نیفتاده است. افزایش قیمت‌ها دو سال پیش اتفاق افتاد و حباب قیمت وجود داشت. در این دو سال افزایش قیمتی با تاثیر از آن حباب وجود نداشته است، بلکه در دوره‌ای قیمت‌ها با تاثیر از رکود شکسته شد.»

وی افزود: «این شکست قیمت به معنای کاهش قیمت نبود، همان حباب تا حدودی کوچک شده بود و مردم به اشتباه می‌پنداشتند قیمت‌ها کاهش یافته است. از ابتدای سال 1403 نیز این حباب تغییری نیافته و قیمت‌ها نیز حرکتی نکرده‌اند.»

طی ماه‌های اخیر بازار مسکن سراسر کشور در رکود کامل فرو رفته است. از ابتدای بهار امسال بدین سو نیز، این بازار با ریسک‌های سیاسی و اقتصادی مهم و موثری روبرو بوده و تحرک ویژه‌ای از لحاظ قیمت و تعداد معاملات نداشته است. با این حال اما بررسی‌ها حاکی از رشد قیمت اجاره‌بها در سراسر کشور به دلیل افزایش انتظارات تورمی‌ست. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در صورتی که بازار با تقاضای جدید مواجه شود، حرکت تازه‌ای را آغاز خواهد کرد که منجر به تعدیل قیمت‌ها خواهد شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت