همسان سازی حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان امروز
فوری: همسانسازی حقوق بازنشستگان در روز یکشنبه تعیین تکلیف شد | واریزی داغ و فوری پزشکیان برای بازنشستگان
بازنشستگان کشوری میگویند: امیدواریم ۴۰ درصد از همسان سازی حقوق بازنشستگان نود درصدی که قرار است امسال اجرایی شود، با دریافت اشلها و رتبههای حقوقی شاغلان به درستی انجام شود.
آییننامه همسان سازی حقوق بازنشستگان در هفته گذشته ابلاغ شد؛ بنابراین، بازنشستگان انتظار دارند که قبل از پرداخت حقوق مرداد، احکام جدید حقوقی اعمال شود.
بازنشستگان کشوری میگویند: امیدواریم ۴۰ درصد از متناسبسازی نود درصدی که قرار است امسال اجرایی شود، با دریافت اشلها و رتبههای حقوقی شاغلان به درستی انجام شود.
اما برای بازنشستگان کارگری، همه چیز به نتیجه نشست هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان با مدیرعامل و کارشناسان تامین اجتماعی بستگی دارد؛ در این نشست، ردیفهای حقوقی بازنشستگان مشخص خواهد شد.
فرمول افزایش حقوق بازنشستگان بعد از همسان سازی مشخص شد
هفته گذشته مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد که یک میلیون تومان بهعنوان کمک معیشت برای حداقل بگیران و بهعنوان بخشی از متناسبسازی برای غیرحداقلبگیران پرداخت خواهد شد. اصلاحاتی در متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی پیشنهاد شده است که شامل اختصاص یک میلیون تومان بهعنوان کمک معیشت برای حداقلبگیران و بهعنوان بخشی از متناسبسازی برای غیرحداقلبگیران میشود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در مصاحبهای اعلام کرد: “این مبلغ بهعنوان کمک معیشت برای حداقلبگیران و بهعنوان بخشی از متناسبسازی برای غیرحداقلبگیران پرداخت میشود.” اما آیا این مبلغ شامل تمامی مستمریبگیران میشود؟ این موضوع باید به کلیه مستمریبگیرانی که کمتر از یک میلیون تومان بابت متناسبسازی دریافت میکنند، تعلق گیرد.
به عبارتی، این مبلغ برای دارندگان ضریب مستمری ۲.۷ به پایین که متناسبسازی آنان زیر یک میلیون تومان است، بهعنوان کمک معیشت و برای دارندگان ضرایب مستمری بالاتر از ۲.۷ بهعنوان علیالحساب متناسبسازی حقوق بازنشستگان محسوب میشود. باید توجه داشت که دارندگان ضریب مستمری ۲.۷ به بالا مشمول دریافت مبلغ متناسبسازی بیش از یک میلیون تومان میگردند.
اکنون میتوان پیشنهادی برای اصلاح متناسبسازی در گام اول به شرح زیر ارائه داد:
متناسبسازی تکلیفی ضرایب مستمریها مطابق بند ر ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه برای دارندگان ضرایب مستمری ۲.۷ به بالا.
بودجه مورد نیاز: ۰.۶ همت در ماه
تعداد افراد مشمول: حدود ۶۰۰ هزار پرونده
متناسبسازی مستمریها در قالب افزایش پایه مستمری به مبلغ ثابت یک میلیون تومان برای دارندگان ضرایب مستمری ۱ تا ۲.۷ و برای ضرایب مستمری کمتر از یک به نسبت ضریبمستمری.
بودجه مورد نیاز: ۳.۶ همت در ماه
تعداد افراد مشمول: حدود ۳.۶ میلیون پرونده
بودجه کل متناسبسازی ۴.۲ همت در ماه و ۵۰ همت در سال است.
موضوع متناسبسازی قانون بازنشستگان تامین اجتماعی در ابتدا در قانون تامین اجتماعی مصوب سال ۱۳۵۴ شکل گرفت که البته واژهای تحت عنوان متناسبسازی در آن ذکر نشد اما، در راستای افزایش حقوق متناسب با تورمهایی که طی سالها ایجاد شده، قانونگذاران ماده ۹۶ را نوشته و براساس آن سازمان را مکلف کردند که میزان کلیه مستمریهای بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یک بار کمتر نباشد با توجه به افزایش هزینه زندگی با تصویب هیأت وزیران به همان نسبت افزایش دهد.
بحث متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به قانون برنامه ششم توسعه و حتی شاید به کمی ماقبل از آن بازگردد؛ طبق بررسیهای صورت گرفته از قوانین نوشته شده در این زمینه و به اذعان کارشناسان، در تبصره ۴ قانون بودجه سال ۱۳۸۱ و بند ۳۹ قانون بودجه سال ۱۳۸۸ مبالغی به صورت یکسان در نظر گرفته شد تا آن را به مستمری مستمریبگیران اضافه کنند. این بحث اما در قانون برنامه ششم توسعه داغ شد که در بند ب ماده ۱۲ آن سازمان تأمین اجتماعی موظف شد مطابق قوانین مربوطه در طول اجرای قانون، حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران را متناسبسازی کند.
دیدگاه تان را بنویسید