عباس علی‌آبادی گزینه پیشنهادی وزارت صمت کیست؟

متولد صنعت در جاده صمت

کد خبر: 1224328

اغراق نیست بگوییم در دهه 60 کمتر کسی از وزرای هیئت دولت را به خاطر داشت، آن دهه عجیب تنها چهره مشهور دولت میان مردم مرحوم حبیبی به عنوان معاون اول ریاست جمهوری بود و بس. البته که بخشی از این شهرت را مدیون طنازی‌های گل‌آقا هم بود. اما در دهه هفتاد که هرم جمعیتی ایران تغییراتی داشت وزرای دیگری هم میان مردم به شهرت رسیدند و مهم شدند، به عنوان مثال آن روزگار وزرای فرهنگ حتی بیش از وزرای کاربردی و مهم دیگر دولت همچون وزیر کشور یا اقتصاد شناخته شده بودند. رای اعتماد جنجالی مهاجرانی در مجلس نمونه این گزاره بود. عجیب اینکه حالا وزیر صمت از چنان اهمیتی در بینمردم برخوردار است که نامش را حتی می‌توان میان تحلیل‌های سیاسی مردمی در تاکسی و اتوبوس هم شنید؛ علت آن هم پرواضح است. اینکه این سمت در دولت و تصمیمات احتمالی اتخاذ شده در آن به شکل مستقیمی بر معیشت مردم موثر است. به نگاهی دیگر باد گفت وزیر صمت وزیر سفره شهروندان ایرانی است. امروز در کنار رای اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش از زبان معاون پارلمانی دولت نام عباس علی‌آبادی به عنوان گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت صمت معرفی شد. شخصی که حالا مدت‌هاست نامش با گروه مپنا گره خورده است و البته که این نخستین بار هم نیست که حرف بر سر ورودش به هیئت وزیران می‌شود و پیش از این هم گمانه‌هایی برای پست وزارت نیروی او دست به دست می‌شد.

متولد صنعت در جاده صمت

جاده دوطرفه صمت و نیرو

جالب اینکه بین گزینه‌های وزارت نیرو و وزارت صمت بارها جابه‌جایی‌هایی صورت گرفته است. به عنوان مثال دو سال پیش هم تا آخرین روز قرار بود عباس علی آبادی به عنوان گزینه نهایی سید ابراهیم رئیسی برای وزارت نیرو به مجلس معرفی شود اما  در نهایت و در آخرین جمع بندی به یکباره علی اکبر محرابیان که وزیر صمت دولت احمدی نژاد بود  به جای علی آبادی معرفی شد.

متولد صنعت، تحصیل‌کرده صنعت

عباس علی‌آبادی اراکی است، مهم نیست اما جالب است! اینکه او در یکی از صنعتی‌ترین شهرهای ایران متولد شده‌ است. او فارغ التحصیل کارشناسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و ارشد مکانیک دانشگاه تهران بوده و دکترای خود را از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با رشته کنترل گرفته است. با آنکه تدریس دانشگاهی داشته و استاد بوده، اما بیشتر ترجیح داده است در صنعت و بخش اجرائی فعالیت کند. علی آبادی استادیار دانشگاه امام حسین بود و مدتی نیز ریاست دانشگاه صنعتی مالک اشتر را به عهده داشت.

خروج از برق؛ ورود به مپنا

او فعالیت‌های اجرائی و مدیریتی خود را از جهادسازندگی شروع و سپس به وزارت نیرو آمد و در بخش پروژه‌های برق آبی وزارت نیرو ادامه فعالیت داد. در بخش مدیریتی پروژه‌های سد و نیروگاه کرخه و کارون ۳ حضور داشت و به همین دلیل توانست به مدیرعاملی شرکت مدیریت منابع آب و نیروی ایران (آب نیرو) برسد. بعد از چند سال حضور در آب نیرو، سوم شهریور ۱۳۸۷ و در انتهای وزرات پرویز فتاح در دولت محمود احمدی نژاد به عنوان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی منصوب شد. علی آبادی نتوانست با مجید نامجو وزیر وقت نیرو  ادامه دهد و بعد از یک سال و پنج ماه در ۲۹ دیماه ۱۳۸۸ از وزارت نیرو رفت و به گروه مپنا پیوست که در طی ۱۲ سال گذشته نیز در همین شرکت به فعالیت و مدیریت مشغول بوده است.

مدیریت یک روزه ایران خودرو

در اتفاقی عجیب  در سال ۹۸، تنها برای یک روز عباس علی آبادی مدیرعامل ایران‌خودرو هم شد، ولی نتوانست بیش از یک روز با  شرایط کار آنجا کنار بیاید و دوباره به مپنا برگشت. یکی از چالش‌های علی آبادی در مپنا مقایسه همواره او با مدیرعامل پیشینش یعنی موسی رفان بود، مدیرعاملی که علیرغم محبوبیتش در مپنا با دستور احمدی‌نژاد برمنا شده بود.  

رضایت مپنا از عملکرد علی‌آبادی

آنطور که از واکنش مپنایی‌ها می‌توان متوجه شد اغلب آنها  از عملکرد کلی عباس علی آبادی راضی هستند و به اعتقاد آن‌ها شرکت مپنا روند رو به رشدی را طی کرده است. علی آبادی همانطور که در زمان معاون وزیری اش به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تاکید داشت در مپنا نیز به تکنولوژی های جدید ورود کرد و نیروگاه‌های بادی و خورشیدی احداث کرد تا مپنا را به عنوان سازنده توربین بادی در ایران مطرح کند. علی آبادی تلاش کرد مپنا را از فعالیت صرفا در حوزه نیروگاهی به حوزه‌های دیگر نیز سوق دهد و به موفقیت‌هایی نیز دست یافت. در زمان وی قرارداد‌های خوبی در زمینه نفت و گاز و صنایع ریلی کشور بسته شد و ورود به ساخت دستگاه‌های پزشکی برای حوزه سلامت، خودرو‌های برقی و... در دستور کار قرار گرفت. با آنکه مپنا مخفف عبارت "مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران" است، ولی تلاش کرده است تغییر رویه داده و در حوزه‌های دیگر نیز ورود کند تا نقشی شبیه کمپانی‌های معظم خارجی نظیر جنرال الکتریک، زیمنس، وستینگ هاوس،‌ای بی بی و... را در ایران بازی کند

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد