جاذبه‌های توریستی تنها بندر اقیانوسی ایران +تصاویر

کد خبر: 776687

سواحل مکران با ۲۰۰ جاذبه کم‌نظیر طبیعی، تاریخی، فرهنگی و تفریحی یکی از قطب‌های بکر و منحصر به فرد گردشگری کشور بشمار می‌رود و چابهار گل ‌سرسبد این جاذبه‌هاست.

جاذبه‌های توریستی تنها بندر اقیانوسی ایران +تصاویر

خبرگزاری تسنیم: تنها بندر اقیانوسی ایران با مردمانی خونگرم، مهمان‌نواز و جاذبه‌هایی بی‌نظیر بهترین کرانه اقیانوسی و معتدل‌ترین آب‎‌ و هوا در سواحل جنوب را دارد؛ زمانی که مردم در بسیاری مناطق کشور از برف و بوران و سرما گریزان هستند. اینجا در چابهار گردشگران بهترین و مطبوع‌ترین هوا را تجربه‌ می‌کنند.

چابهار جلوه‌گاه طلوع خورشید بر دریاست و با توجه به محسوس نبودن فصول پاییز و زمستان و باقی‌ماندن سبزی درختان، فصول چهارگانه به فصل بهار شبیه است و اینجا را به چهار بهار ایران مبدل ساخته است.

جاذبه‌های بکر گردشگری تنها بندر اقیانوسی اگر نگوییم بی‌نظیر، کم‌نظیر هستند و تا به‌ حال نظر هر ببینده و گردشگری را به خود جلب کرده‌اند؛ از روستای 7000 ساله "تیس" و غارهای سه‌گانه آن گرفته تاجایی که از دل زمین خبرمی‌دهد و به "گل‌افشان" شهره است و "تالاب صورتی"، مکانی که دریای آبی‌رنگ در آن صورتی دیده می‌شود.

اگر در امتداد آب‌های عمان از غرب به شرق چابهار حرکت کنید در غرب با ساحل زیبای "درک" زرآباد، باغستان‌های میوه‌های گرمسیری، منطقه گل‌افشان؛ در چابهار با ساحل و روستای تاریخی تیس و غارهای سه‌گانه بان میسیتی آن، موج‌های خروشان دریا بزرگ و هم‌چنین در شرق چابهار با کوه‌های مینیاتوری یا مریخی، سواحل ماسه‌ای، تالاب صورتی و در انتها با خلیج زیبای گواتر و دلفین‌ها وگاندوهای دیدنی آن دیدار می‌کنید حال‌ آنکه این‌ها تنها بخشی از 200 جاذبه گردشگری چابهار و کنارک و در معنای واقعی سواحل زیبای مکران هستند که یک پکیج کامل سفر را برای گردشگران به ارمغان می‌آورند.

جاذبه‌های توریستی تنها بندر اقیانوسی ایران +تصاویر

گل‌فشان چابهار پدیده‌‌ای ژئو‌توریستی در جهان

یکی از جاذبه‌های شگفت‌انگیز گردشگری سواحل مکران منطقه گل‌فشان در دشت کهیر و در فاصله 100 کیلومتری از غرب چابهار است؛ حباب‌های گل‌آلودی که در منطقه گل‌فشان چابهار به بیرون پرتاب می‌شود یکی از محدود پدیده‌های توریستی در جهان است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چابهار می‌گوید: گل‌فشان یا به زبان محلی "ناف دریا"‌ یا "بولوبولو" 3 تپه دارد که تنها یکی از آنها فعال است؛ ارتفاع این پدیده توریستی بالغ‌ بر 20 متر بوده و قطر دهانه آن به 12 متر می‌رسد، قطر حباب‌های گل 30 ‌سانتیمتر است و هر بار 3 تا 5 لیتر حباب به بیرون پرتاب می‌شود.

عبدالحمید بلوچ‌زاده در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: گل‌هایی که از دل زمین به‌ صورت حباب در منطقه گل‌فشان خارج می‌شوند بسیار غلیظ‌تر از مناطق دیگر است و علاوه‌ بر خواص درمانی در صنایع سفال و آجرپزی نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

جاذبه‌های طبیعی و جانوری گواتر طبیعتی منحصربه‌فرد

جاده ساحلی چابهار- گواتر و جاذبه‌های منحصر به‌ فرد طبیعی و جانوری آن در شرق چابهار نیز یکی دیگر از محدود مناظر خیره‌کننده چابهار است.

مدیر گردشگری منطقه آزاد چابهار معتقد است: یکی از جاذبه‌های اعجاب‌انگیزی که در امتداد این جاده به چشم می‌خورد تالاب لیپار است که در آنجا رنگ آب در ماه‌هایی از سال صورتی است چرا که وفور مواد آلی و معدنی به همراه جریانات دریایی حاصل از طوفان‌های مونسون موجب افزایش بیش‌ از حد پلانکتون‌های گیاهی می‌شود و همین فعل‌ و انفعالات رنگ آب را تغییر می‌دهد.

طاهره شهرکی در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: این پدیده‌ منحصر به‌ فرد در ماه‌های بهمن، اسفند، فروردین، شهریور و مهر دیده می‌شود و اگر گردشگران در فصل پرآبی به این تالاب بیایند پرندگانی همچون چنگر، فلامینگو، حواصیل، باقرقره، تیهو، عقاب دشتی و خوتکا را نیز از نزدیک خواهند دید.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از جاذبه‌های جاده ساحلی چابهار-گواتر خلیج گواتر واقع در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان است که با جاذبه‌های منحصر به‌ فرد جانوری و طبیعی در جنوبی‌ترین و شرقی‌ترین نقطه ایران واقع است.

به گفته مدیر گردشگری در این خلیج علاوه‌ بر جنگل‌های زیر آب رفته حرا، لاک‌پشت سبز، سارگپه و عقاب، بزرگ‌ترین خزنده ایران "گاندو" یا تمساح پوزه‌ کوتاه ایرانی نیز به‌ سختی به چشم می‌خورد چرا که بر خلاف تصور گاندو جانوری خجالتی، محتاط و ترسو است و به‌ محض اینکه با حضور مزاحم احساس خطر کند در آب فرو می‌رود.

وی می‌گوید: گاندو با کمتر از 3000 سر جمعیت در دنیا در خطر انقراض و نابودی است و هر چند زیستگاه اصلی اینگونه جانوری کشورهای جنوب شرق آسیاست چیزی بالغ‌ بر 400 سر تمساح نیز در ایران و در محدوده خلیج گواتر شامل رودخانه‌های سرباز، باهوکلات و کاجو زندگی می‌کنند.

جاذبه‌های توریستی تنها بندر اقیانوسی ایران +تصاویر

سواحل مکران میزبان هزاران پرنده مهاجر از دوردست‌ترین نقاط جهان

سواحل مکران زیستگاه بیش از 200 گونه پرنده بومی، مهاجرآبزی، کنارآبزی و شکاری نیز هست که به‌ صورت دائمی، مهاجر عبوری یا فصلی در پاییز و زمستان در ناحیه ساحلی مشاهده می‌شوند.

به گفته مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست سیستان و بلوچستان سایت بندر تیس تا تأسیسات آب‌شیرین‌کن، سایت چابهار، رمین، بندر بریس، خور گواتر، خور باهو کلات، سواحل بین خور گواتر و خور باهو و سایت خور باهو از مهمترین مناطق زیستگاهی و سرشماری پرندگان به‌ حساب می‌آیند.

نیره پورملایی در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: در سواحل دریای عمان و خلیج‌ فارس 9 راسته، 32 خانواده و 110 گونه پرنده از مجموعه پرندگان ایران به‌ صورت ساکن و مهاجر شناسایی و از میان پرندگان کمیاب دنیا تاکنون پلیکان پا خاکستری و گیلانشاه خالدار به‌صورت مهاجر عبوری یا فصلی در فصول پاییز و زمستان در ناحیه ساحلی جنوب کشور مشاهده‌ شده اما به توجه به‌ وفور مواد غذایی و صدالبته امنیت و آرامش انواع پرندگان سواحل مکران را پناهگاه خوبی برای زمستان گذرانی و زیست انتخاب می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست سیستان و بلوچستان افزود: در سواحل مکران انواع پرندگان از گونه‌های شاخص نظیر پلیکان خاکستری، فلامینگو، باکلان، انواع حواصیل و اگرت‌ها، کاکایی‌ها، آبجلبک ها، عقاب دریایی دم‌سفید، پرستوها، عقاب ‌شاهی و پرندگان شکاری همچون عقاب ماهیگیر مشغول به زمستان گذرانی هستند و بر اساس آمارها هر سال بیش از 60 هزار قطعه پرنده به این سواحل مهاجرت کرده و هم‌اینک در 22 سایت در حال زمستان گذرانی هستند.

خرس سیاه، پلنگ، سنجاب راه‌راه بلوچی و هوبره از دیگر جاذبه‌ها و دیدنی سواحل مکران است؛ از پستانداران دریایی شاخص سواحل مکران می‌توان به نهنگ گوژپشت، گاو دریایی، دلفین معمولی، نهنگ آبی، نهنگ براید، نهنگ خاکستری، دلفین گوژپشت، دلفین بینی بطری، نهنگ دندان کلفت و پورپویز پوزه پهن اشاره کرد.

و از انواع خزندگان این سواحل نیز می‌توان به 5 گونه لاک‌پشت دریایی شامل لاک‌پشت‌های سرخ، سبز، پشت عقابی، پشت زیتونی ریدلی و پشت چرمی و 9 گونه مار دریایی شامل مار دریایی نوکدار، حلقه‌دار، سر کوچک، خلیج‌فارس، آراسته، زرد، کوتاه، شکم زرد و افعی شکل اشاره کرد.

هر چند سواحل مکران با آنکه پتانسیل بالایی برای جذب هزاران گردشگر را در سال دارند اما به دلیل محرومیت، دوری از مرکز و جاده‌های نامناسب برای دسترسی و صد البته عدم توسعه زیرساخت‌های اقامتی و رفاهی تاکنون توفیق قابل‌ ملاحظه‌ای را در جذب گردشگر نداشته‌اند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت