پرداخت ۴۵ یورو برای ۱۵ دقیقه الاغ سواری
هنوز سریال نوروزی «علی البدل» به سیزده به در نرسیده بود که الاغ «نوذر خان» در جدیدترین ساخته «سیروس مقدم» بازار گردشگری روستای سنگی «ورکانه» همدان را به دست گرفت.
روزنامه ایران: هنوز سریال نوروزی «علی البدل» به سیزده به در نرسیده بود که الاغ «نوذر خان» در جدیدترین ساخته «سیروس مقدم» بازار گردشگری روستای سنگی «ورکانه» همدان را به دست گرفت. هر دور سواری گرفتن از الاغ نوذر 5 هزارتومان برای گردشگر در روستای تاریخی ورکانه که یکی از زیباترین روستاهای گردشگری کشور است هزینه داشت. خبر که به شبکههای اجتماعی رسید چانه زنی کاربران شبکه اجتماعی درباره کلاهی که الاغ نوذر سر گردشگر میگذاشت بالا گرفت. برخی 5 هزارتومان را غیر منصفانه میدانستند. این بگو مگوها این سؤال را هم پیش آورد که اصلاً الاغها در صنعت گردشگری چه میکنند؟
یکی از گردشگران ایرانی که به تازگی از قبرس برگشته است به روزنامه ایران میگوید برای الاغ سواری 15 دقیقهای در قبرس 45 یورو پرداخته است. الاغ سواری در قبرس مراسم خاص خود را دارد. هر الاغ برای خودش اسمی دارد که از فردی مشهور گرفته شده است، مثلاً سوفیا لورن. علیرضا طارمی نوجوانی که 187 هزار و دویست تومان برای الاغ سواری روی دست پدر و مادرش گذاشته میگوید که اسم الاغی که سوار شده، جورجیا بوده است. به او پس از این تفریح گواهینامه الاغ سواری بینالمللی هم دادهاند. گواهینامهای که عکس سوارکار را در کنار نام الاغ دارد. الاغهای قبرس به گفته این گردشگر ایرانی خاطرخواههای زیادی هم بین گردشگران بهاری قبرس دارند. خرها در مزرعهای در نزدیکی شهر ساحلی لارناکا نگهداری میشوند. مجسمه طلایی نصب شده در مزرعه نشان از اهمیت این گونه برای صاحبان آن دارد. گردشگران پیش از سوار شدن آداب برخورد و سوارشدن را یاد می گیرند. آنها موظف هستند که حتماً از کلاه استفاده کنند. محصولات آرایشی و بهداشتی که از شیر خر گرفته میشود از دیگر جاذبههای حاشیهای در قبرس است. هر صابون خر دو یورو قیمت دارد و کرم آن دو ونیم یورو. او برای زانو درد روغن الاغ خواسته است اما محصولات تولیدی از این حیوان تنها در حوزه کرمهای آرایشی شب و روز و دست و پا فروخته میشده است. در قبرس قانونی هم وجود دارد که گردشگر را ملزم میکنند سوار خری شود که وزن بیشتری از خود دارد. خرسواری در قبرس برای خانواده سه نفره آنها 135 یورو آب خورده است.
الاغها تنها در قبرس ارزش افزوده اقتصادی برای صنعت گردشگری نداشتهاند. الاغهای بیکار معادن آریزونا هم از جاذبههای گردشگری این ایالت امریکایی اند. آنها که توسط کارگران معدن برای حمل لوازم ضروری از جمله سنگ و فلزات در آن روزها استفاده میشدند، در روزگار بازنشستگی به جاذبه گردشگری تبدیل شدهاند. هرروز صبح به دنبال غذا و خوشامد به گردشگران در شهر پرسه میزنند. این شهر با ظاهر وسترن قدیمی خود با الاغهایی که در شهر پرسه میزنند به یکی از جاذبههای پرطرفدار تبدیل شده است.
الاغهای پیژامه پوش هم ارزش افزوده اقتصاد در صنعت گردشگری فرانسهاند. جزیره رئا فرانسه نه به خاطر سواحل زیبای شنی و آبهای خنک و نسیم ملایمش، بلکه به خاطر الاغهای پیژامه پوشش معروف شده ست. این الاغها هر ساله گردشگران زیادی را به سمت این جزیره میکشاند. الاغهای این جزیره با الاغهای معمولی که در ذهن داریم چند تفاوت دارند؛ نژاد آنها به الاغهای پواتو برمیگردد. جثه و قدرت بدنی این پیژامه پوشان خیلی بیشتر از الاغهای معمولی است، به همین خاطر در گذشته در صنعت نمک از آنها استفاده میشد. شوراب زارهایی که این الاغها در آنجا به باربری مشغول بودند، مملو از حشراتی بودند که نیشهای دردناکشان مانع کار الاغها میشد. بنابراین صاحبان این الاغها به این نتیجه رسیدند که قبل از اینکه آنها را به سرکارشان بفرستند، پیژامه به تنشان کنند! برای این کار از پارچههای ضخیم قرمز رنگ یا خاکستری راه راه به نام Anes en Culotte استفاده میکردند. امروزه این الاغها تغییر شغل دادهاند، در واقع فقط پیژامه میپوشند و برای گردشگران فشن شو اجرا میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید