دومین ارگ باستانی ایران کجاست؟ +تصاویر

کد خبر: 648653

دومین ارگ باستانی کشور که با عنوان ارگ بلقیس شناخته شده در شهر بلقیس قرار گرفته است.

دومین ارگ باستانی ایران کجاست؟ +تصاویر
باشگاه خبرنگاران جوان: شهر بلقیس یکی از بزرگترین بناهای خشتی و گلی ایران به حساب می‌آید.این شهر در ۳ کیلومتری جنوب غرب شهر کنونی اسفراین قرار گرفته است.
بنابراین گزارش،سالمترین و همچنین برجسته‌ترین اثری که بر بقایای شهر بلقیس برجای مانده است ارگی است که دارای ۲۹ برج به ارتفاع حدود ۱۱ متر بوده و امروزه با عنوان ارگ بلقیس شناخته می‌شود.
این ارگ باستانی دومین بنای گلی ایران پس از ارگ بم بوده و بر اساس اصول معماری ساسانی ساخته شده است.
شایان ذکر است امروزه بیشتر بخش‌های ارگ بلقیس تخریب شده و به صورت تلی از خاک درآمده است. فضای داخلی این ارگ نیز با حفاری‌های قاچاق به کلی مضطرب شده و فقط از آن که زمانی دارای سه طبقه فضای معماری بوده یک پوسته گلی باقی‌مانده است. گفتنی است «مقام معظم رهبری در 25مهر ماه سال1391 در خصوص میزان اهمیت تاریخی و جاذبه گردشگری ارگ بلقیس چنین فرمودند:«.... این قلعه‌ای که نزدیک اسفراین است می گویندشبیه قلعه بم است. آن بنای ارگ معروف بم که از خارج می‌آمدند برای بازدید آن. اینجا چرا کسی نمی‌آید؟ چرا معرفی نشده است؟ چرا نمی‌شناسند؟ درحالی که اینجا در دسترس تر است… اینجا درمعرض عبور و مرورکاروانهای زیارتی است. مردم دارند می‌روند. می‌آیند. دررفتن، برگشتن یک روز، نه همه این مسافرین، بعضی از اینها توی این شهر بمانند و بروند از مراکز طبیعی اینجا، از همین مراکز تاریخی اینجا بازدید کنند شماببینید چه تحولی درکسب و کار و زندگی اینجا بوجود خواهد آمد؛ بنابراین اینهم یک اولویت است.» یادآور می‌شود از اماکن دیدنی دیگر شهر بلقیس می‌توان به منار تپه (مسجد جامع(،آب‌انبار،بنای معروف به یخدانها،مقبره شیخ آذری و گورستان شهر اشاره کرد. از مشاهیر و رجال سیاسی و مذهبی شهر اسفراین نیز می‌توان از ابو عوانه) عالم علم حدیث)، حمویه بن علی(امیر بزرگ سامانیان)،ابوالعباس فضل بن احمد اسفراینی (وزیر سبکتکین و سلطان محمود)، آذری طوسی اسفراینی )از شاعران نامی قرن نهم هجری)،همایون اسفراینی )از شاعران اواخر قرن نهم هجری) وبقایی اسفراینی(شاعر)نام برد. خاطرنشان می‌شود شهر بلقیس که در اواخر دوران طهماسب دوم و ابتدای حکومت نادرشاه افشار یعنی در سال ۱۱۳۱ هجری قمری توسط افاغنه کاملاً ویران و در هم کوبیده شد در سال ۱۳۸۸ به عنوان پایگاه میراث فرهنگی مورد تصویب قرار گرفت و در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسید.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت