خبرگزاری ایسنا: این جملات توصیف محمدرضا قانعی از صحنهای است که در نگاه اول از وضعیت خانهی تاریخی «صیرفیان» در اصفهان به چشم دیده است. او که به عنوان یک مرمتگر بناهای تاریخی در کشور و فعال در حوزهی بومگردی با مصالح، ابزار و بسیاری از تکنیکهای کار در این حوزه آشناست، این صحنه را در یکی از کوچهگردیهایش در اصفهان دیده و در این زمینه به خبرنگار ایسنا توضیح میدهد. او میگوید: چهارباغ پائین، نزدیک میدان شهدا در کوچه صرافها؛ منطقهای که تعدادی بنای تاریخی با کاربریهای متفاوت وجود دارد، روی یکی از دیوارهای یک خانه تاریخی، سوراخ بزرگی دیدیم، به داخل رفتیم تا وضعیت را ببینیم، در نهایت از آن سوراخ متوجه یک خانه تاریخی دیگر شدیم. خانهای که ابزارآلات برای کندن و سرقت بناهای تاریخی در گوشه و کنار آن به چشم میخورد.
او با بیان اینکه در این نوع خانههای اصفهان سنگهای نقش برجسته نیز وجود دارد، ادامه میدهد: علاوهبر کنده شدن این سنگها از خانه «صیرفیان»، آینهها نیز تکه تکه شده بودند، معلوم بود که در برخی نقاط خانه از گنجیاب استفاده کردهاند، زیر طاقچهها را کنده بودند، حفاریها در عمق انجام شده بود. او با بیان این نکته که به نظر میرسد تنها قصد این مالک تخریب بنا و خارج شدن از فهرست ملی است، ادامه میدهد: با یکی از اعضای خانواده مالک صحبت کردیم، گفت: خودمان یک عتیقه فروش را بردهایم و قرارداد بستهایم که تزئینات ارزشمند بنا را جدا کرده و ببرد. «قانعی» نخستین خانهای که در این منطقه در وضعیت نامناسبی دیده است را با نام خانه «فیروزه» معرفی میکند و میگوید: نخست متوجه وضعیت این خانه شدیم. درهای چوبی، پنجرهها و همه چارچوبها را کنده بودند. پس از آن متوجه خانه «صیرفیان» شدیم، به آن جا نیز سر زدیم.
این مرمتگر آثار تاریخی موقعیت قرارگیری خانه تاریخی صیرفیان را در یک بنبست تاریک معرفی کرد و افزود: با توجه به موقعیت خانه به نظر نمیرسد کسی سمت آن برود، پس سارقان به راحتی میتوانند کارشان را انجام دهند، حتی در زمانی که به خانه وارد شدیم، احساس کردیم افرادی در خانه هستند که خود را پنهان کردهاند. وی بیان میکند: در این شرایط مالک خانه تاریخی فیروزه اعلام کرد که از وضعیت این خانه شکایت کرده و از نیروی انتظامی و دستگاههای متولی درخواست بررسی سرقت از این خانه را کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید