روزنامه آرمان: بخش دیپلماسی رسانهای سفارت ایران در مسکو از قول رئیس آژانس دولتی توریسم روسیه اعلام کرد که روسیه اقدامات فوریتری را در راستای لغو و تسهیل ویزا اتخاذ خواهد کرد و آماده افزایش تعداد گردشگران ایرانی و هندی به روسیه است.
آمار خروج گردشگران ايراني در نوروز ۹۰ نشان میدهد، گردشگران ايراني كه قصد كردند نوروز خود را در خارج از مرزها بگذرانند، بيش از چهار ميليون نفر بودهاند. قيمت تورهاي خارجي تا همين دو سال پيش چندان بالا نبود و در برخي موارد حتي با تورهاي داخلي مانند كيش برابري ميكرد، اما با شوك غيرمنتظره و دو تا سه برابر شدن كليه هزينههاي پروازهاي خارجي به دليل تحريمهاي اقتصادي و بالا رفتن نرخ ارز انتظار ميرفت انتهاي فروردين ۹۳ تعداد گردشگران ايراني كه به خارج از كشور سفر كردهاند كاهش يابد. تعداد ايرانياني كه به خارج از كشور سفر ميكنند، بعد از افزايش قيمت ارز و دو تا سه برابر شدن قيمت پروازها، به شكل موقتي كم شد تا جايي كه سال ۹۱ سازمان ميراث فرهنگي و دولت تركيه از كاهش چشمگير گردشگران خارجي خبر دادند. با اين وجود، اين اتفاق فقط همان سال رخ داد و بعد از سال ۹۱ باز هم تعداد گردشگران خارجي بالا رفت.
سال ۹۳ سازمان ميراث فرهنگي اعلام كرد که كفه ترازوي گردشگري ايران به سوي گردشگران خروجي از كشورمان سنگيني ميكند. اين را آمار هفت ميليون گردشگر ايراني كه سال ۹۳ به قصد زيارت و سياحت از كشورمان خارج شدند، تاييد ميكند. همچنين در شش ماهه اول سال ۹۴ سه ميليون و ۶۰۴ هزارو ۲۵۷ گردشگر ايراني از كشور خارج شدهاند كه اين آمار در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته كه سه ميليون و ۴۳۲ هزار و ۷۷۳ گردشگر خروجي بوده، افزايش داشته است. اشتیاق ایرانیان برای مسافرت خارجی روسیه را به فکر راهی برای جذب آنها انداخته است. اولگ سافونوف گفته که «ایران یکی از امنترین کشورها برای شهروندان روسیه محسوب میشود و البته طبق دادههای آژانس دولتی توریسم روسیه، ایران در زمره ۲۰ کشوری است که گردشگرانشان بیشتر از همه به روسیه سفر میکنند.» اما ایران همچنان به دیده شک و تردید نگاه میکند. معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی درباره برنامه ویژه وزارت امور خارجه و آژانس فدرال گردشگری روسیه برای تسهیل و افزایش سفر گردشگران ایرانی و هندی به آن کشور و برنامه متقابل ایران، گفت: لغو ویزای گروههای گردشگری یکی از انواع مدلهای همکاری و تسهیل روابط کنسولی
بین کشورها است که باید در چارچوب روابط دو کشور تعریف شود. این مدل قبلا بین روسیه، هند و چین اجرا شده و حتی تونس این تسهیلات را برای گردشگران گروهی قائل شده است که در این صورت ویزا رایگان میشود و قیمت بخشی از زنجیره خدمات، کاهش مییابد. مرتضی رحمانی موحد اعلام کرد: آژانس فدرال گردشگری روسیه پیشنهاد لغو روادید این کشور را برای گردشگران گروهی ایران مطرح کرده که ما اعلام کردهایم سیاست اصولی ایران طبق آنچه وزارت خارجه کشورمان تعیین کرده، «لغو متقابل روادید» است و آمادگی در این بخش نیز وجود دارد.
او افزود: روسیه قبلا چنین تسهیلاتی را برای تجار و دانشجوهای ایرانی درنظر گرفته بود و در گام بعدی آژانس فدرال گردشگری این کشور، پیشنهاد لغو روادید برای گردشگران گروهی ایران را به وزارت خارجه روسیه داده، ما هم به طور متقابل به وزارت خارجه کشورمان این پیشنهاد را دادیم، اما لازمه اجرایی شدن آن، امضای سند اصلی بین وزارت خارجه دو کشور است. این طرح پیشنهادی هنوز در حال بررسی است. او در جواب به این پرسش که با توجه به سطح تبادلات گردشگری دو کشور و تمایل بیشتر گردشگران ایرانی به روسیه، اختصاص تسهیلاتی چون لغو روادید گروهی، چقدر تراز گردشگری را به نفع ایران مثبت میکند، گفت: تراز مثبت شدن کیفیت و ارتقای کمی گردشگری به عوامل زیادی بستگی دارد و روادید تنها عامل آن نیست، زیرساختها، حرفهای بودن، در بازار ماندگار بودن و ارتقای سطح ارتباط بین دو طرف، همگی تاثیر دارد تا حجمی از گردشگران منطقهای را جذب کنیم.به گزارش ایسنا، رحمانی موحد خاطر نشان کرد: باید خطوط مستقیم پروازی از روسیه را به نقاط گرم کشور ارتقا دهیم. در روسیه ۹ ماه از سال هوا سرد است و آن زمان به سمت اروپا هم نمیتوانند بروند. میتوان آنها را به ایران هدایت
کرد.
دیدگاه تان را بنویسید