روزنامه ایران: توقف یک خودروی حامل گردشگران در ایستگاه پلیس «لوشان» گیلان توسط پلیس راهور 10 گردشگر اسپانیایی را ساعتها در خیابان معطل کرد.
یکی از کارشناسان گردشگری که نخواست نامی از او برده شود از وقوع این اتفاق اظهار تأسف میکند و میگوید: «با توجه به اینکه مقر سازمان جهانی گردشگری در مادرید اسپانیا قرار دارد، اگر گزارش این سفر به گوش این سازمان برسد برای ایران بار منفی دارد!»
آنطور هم که شرکتکنندگان این تور به« ایران »میگویند اتوبوس گردشگران ابتدا به بهانه بدحجابی «راهنمای تور» متوقف میشود اما وقتی که راهنمای تور از امضای تعهدنامه پلیس سرباز میزند آنها دفترچه راننده را با عنوان تخلف راهنمایی و رانندگی ضبط میکنند.
راهنمای تور گردشگران اسپانیایی به «ایران »میگوید: «وقتی حاضر به امضای تعهدنامهای شامل چهار گزینه داشتن سگ، شیشه دودی، بیحجابی و آلودگی صوتی نشدم آنها عنوان کردند که چون دو خانم یعنی من و یک توریست اسپانیایی در صندلی پشت راننده نشسته بودیم، دفترچه راننده را ضبط میکنند.»
فرمانده پاسگاه لوشان در گفتوگو با « ایران» اعتراض به نشستن خانمها در صندلی پشت راننده را رد میکند و می گوید: «موضوع این نیست و به دلیل تخلف راننده اتوبوس متوقف شده است.» او اما در پاسخ به این سؤال روزنامه که تخلف راننده چه بوده که به توقف دفترچه و مدارک او منجر شده تنها به این پاسخ بسنده میکند: «تخلف راهنمایی!» مدارک ارسال شده به روزنامه ایران حرفهای راهنمای این تور را تأیید میکند.
یکی از کارکنان شرکت توریستی که توریستهای اروپایی را 21 روز در ایران همراهی میکند میگوید: «وقتی به حجاب راهنمای تور معترض شدند جر وبحث پیش آمد و همین جرح و بحث باعث عصبانیت پلیس شد.» به گفته او پلیس تصمیم میگیرد که از تور تعهد بگیرد اما راهنمای تور به عنوان نماینده از امضای آن سر باز میزند.
راهنمای تور به « ایران »میگوید: «من چهارسال است که فعالیت تورلیدری دارم و با قوانین کشورم آشنا هستم. حجاب من مشکلی ندارد. از سوی دیگر مسئولیت پلیس راهور چیز دیگری است.» یکی دیگر از کارکنان شرکت توریستی هم به«ایران »میگوید: «ما دوست داریم که چهره خوب و مهربانی از پلیس ایران به جهان بدهیم اما شما فکر کنید اگر فیلمهای تهیه شده توسط توریستهای اسپانیایی از برخورد امروز نیروی انتظامی با برگزارکنندگان این تور پخش شود، چه تصویری از ایران را نشان جامعه اسپانیایی میدهد.» البته با توجه به شبکههای اجتماعی درصورتی که فیلمهای تهیه شده توسط این توریستها در این شبکهها پخش شود، باید منتظر بازخورد با وسعت بیشتری از اسپانیا بود.
مسئولان تور به گفته خودشان در این ماجرا سعی کردند با ارتباط با دفتر ریاست جمهوری، وزارت خارجه، بازرسی استان گیلان و... مسأله را زودتر حل کنند تا خاطرات خوش 18 روز حضور توریستهای اسپانیایی در روزهای انتهایی سفر از بین نرود اما جواب امیدوارکنندهای دریافت نمیکنند.
تماسهای خبرنگار ما با بازرسی استان گیلان هم به نتیجه مثبتی ختم نمیشود. در نهایت آنها با لحن تندی اعلام میکنند که این مسأله هیچ ربطی به روزنامه ندارد.
یکی از مسئولان تور هم به « ایران»میگوید: «در هیچ کجای دنیا یک اتوبوس گردشگری را توقیف نمیکنند. تور را جریمه میکنند یا در نهایت یک مدرک میگیرند.»
این شرکت یک خاطره بد دیگر هم از برخورد پلیس در جاده کاشان دارد. آنجا هم اتوبوس گردشگران اسپانیایی توسط پلیس راهنمایی و رانندگی متوقف شده بود. اومی گوید: «در میان مسافران ما معاون بازنشسته یک وزیر اسپانیایی حضور داشت. شما فکر کنید اگر ایشان یک یادداشت به سفارت اسپانیا مینوشت چقدر هزینه برای ما داشت؟!»
البته برخلاف قصه کاشان، پای سفارت اسپانیا در گیلان به میان کشیده میشود. مسافران اسپانیایی به سفارت اسپانیا زنگ میزنند البته آنجا با این پاسخ رو به رو میشود که مسأله به گردشگران اسپانیایی ربطی ندارد. پاسخی که تورلیدر سفر قبول ندارد. او میگوید: «اگر نشستن یک خانم در صندلی پشت راننده جرم است در کنار من یک توریست اسپانیایی خانم نشسته بود.» البته فرمانده پاسگاه لوشان تأکید میکند که این ماجرا کلآً جرم نیست. مدارک ارسال شده به روزنامه ایران نشان می دهد که دفترچه راننده به همین علت توقیف شده است!
اما این سؤال هم بیپاسخ میماند که چرا باید پلیس راهور با وظیفهای مشخص وارد چنین ماجرایی شود؟
راننده اتوبوس هم به « ایران »میگوید: «وقتی خانم راهنمای تور حاضر به امضای تعهدنامه نشد، مدارک من را توقیف کردند.» این درحالی است که راننده اتوبوس تعهدنامه را مبنی بر بیحجابی راهنمای تور امضا کرده بود. این مدرک هم برای روزنامه ایران ارسال شده است.
او میگوید: «به نظرم چون راهنمای تور با تندی جواب آنها را داد پلیس لج کرد و مدارک ماشین را گرفت.» فرمانده پاسگاه لوشان هم پاسخ واضحی به این ماجرا نمیدهد. او می گوید: «ما به آنها گفتهایم مدارک راننده را بگذارید و بروید اما نرفتهاند ومسافران اسپانیایی را هم پیاده کردند.»
مسافران اسپانیایی بیشتر پیرمرد و پیرزن هستند. روایت مسافران و مسئولان تور از ماجرا اما منطبق با داستان فرمانده نیست. آنهامی گویند: «گردشگران اسپانیایی به حمایت از راننده از ماشین پیاده شدند. چون اعتقاد دارند که این مسأله به همه آنها برمی گردد.» گردشگران اسپانیایی میگویند: «ما در دو هفتهای که اینجا بودیم با هم دوست شدهایم وحالا منصفانه نیست که راننده را تنها بگذاریم.»
تلاشهای «ایران» برای گفتوگو با سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی اصلی گردشگری کشور به رغم قول مساعد معاون گردشگری این سازمان به جایی نرسید!
دیدگاه تان را بنویسید