دریاچه‌ای رویایی بیخ‌گوش گرگان/ از خلیج میان‌کاله تا جاده جنگلی زیارت

کد خبر: 513515

گرگان یکی از بکرترین و زیباترین قطب های گردشگری کشور است. شهری که با مسیر های کوتاه نیم ساعته و همراه یک کوله پشتی و وسایل ساده می توانید اوقات فراموش نشدنی را برای خود و خانواده تان بسازید.

دریاچه‌ای رویایی بیخ‌گوش گرگان/ از خلیج میان‌کاله تا جاده جنگلی زیارت
سرویس سبک زندگی فردا؛ محمد علی شاطری: اگر ساکن گرگان یا شهرهای اطراف آن هستید، یا می‌توانید در برنامه‌های گردشگری خود گرگان را به عنوان یکی از مقاصد در نظر بگیرید، یا حتی در مسیر عزیمت به مشهد می‌توانید از مسیر استان‌های شمالی، راهی زیارت امام رئوف شوید، به شما تبریک می‌گویم. شما به یکی از بکرترین و زیباترین قطب‌های گردشگری کشور پا گذاشته‌اید. جایی که در یک کوله‌پشتی‌ گردی ساده در مسیرهای کوتاه نیم‌ساعته می‌توانید اوقات فراموش نشدنی را برای خود و خانواده‌تان بسازید. با ما همراه باشید تا این بهشت‌های گمشده را به شما معرفی کنیم.
توشن، دریاچه ای رویایی بیخ گوش گرگان
دریاچه‌ای رویایی بیخ‌گوش گرگان/ از خلیج میان‌کاله تا جاده جنگلی زیارت دریاچه توشن
در ذهن اکثر ما رویایی مبهم از دریاچه‌ای آرام، بدون موج و آبی شفاف با ماهیان در حال شنا، محصور شده در چمن‌زارها و زمین‌هایی پوشیده از درختان سربه فلک کشیده وجود دارد؛ که تصور می‌کنیم باید تبدیل شدن آن را به واقعیت در مناطق معتدل اروپایی جستجو کنیم. سفر به توشن اما این ذهنیت اشتباه را به هم خواهدزد و شما از این که تاکنون به سراغش نرفته‌اید حسرت خواهیدخورد.
برای رسیدن به دریاچه رویایی توشن باید به قسمت جنوبی گرگان بروید و بعد از آن سراغ بلوار شهید صیاد شیرازی و سپس جاده توشن را بگیرید. پس از رسیدن به روستای توشن به راحتی دریاچه را پیدا خواهید کرد. مسیر آنقدر هموار و نزدیک است که حتی اگر ماشین شخصی هم نداشته باشید می‌توانید با استفاده از تاکسی یا آژانس با هزینه‌ای کم به توشن برسید. اگر اهل کباب هستید یا اهل چادر زدن و یا حتی ماهیگیری، وسایل لازم را با خود ببرید تا در کنار دریاچه دچار احساس خسران نشوید.
جنگل هایی انبوه، در دسترس شما
دریاچه‌ای رویایی بیخ‌گوش گرگان/ از خلیج میان‌کاله تا جاده جنگلی زیارت ‌‌ منطقه جنگلی ناهارخوران
ناهارخوران و جنگل النگ‌دره دو جاذبه معروف و البته بسیار نزدیک در گرگان هستند. این دو جنگل کهن، انبوه و دیدنی با درختان زیبای کهنسال پوشیده از خزه تقریبا در بافت شهری گرگان و در قسمت جنوبی آن در دسترس شما هستند. شما می‌توانید با توجه به امنیت خوب این منظقه در این دو جنگل چادر بزنید یا از کلبه‌های ارزانی که توسط بخش خصوصی آماده شده و امکاناتی مانند سرویس بهداشتی و برق دارند نیز استفاده کنید. اگر به ناهارخوران سری زدید حتما به مزار شهدای گمنام که در مسیر شما از گرگان تا ناهارخوران و در سمت راست قرار می‌گیرد هم سربزنید. این مکان معنوی را می‌توانید با جستجوی بنای یادبود رفیعی که بر روی آن ساخته شده پیدا کنید.
آبشاری خیره کننده، آب‌گرم و جاده جنگلی بکر در روستای زیارت
دریاچه‌ای رویایی بیخ‌گوش گرگان/ از خلیج میان‌کاله تا جاده جنگلی زیارت آبشار زیارت
از داخل گرگان ، سراغ جاده ناهارخوران را بگیرید و با رسیدن به میدان ناهارخوران در انتهای راه، از منتهی الیه سمت چپ میدان وارد جاده زیبا و جنگلی زیارت شوید. در طول مسیر تا روستای زیارت که با ماشین نیم‌ساعتی طول خواهد کشید، رودخانه زیارت در کنار مسیر و در دل جنگل‌های کهنسال همراه شما خواهد بود. البته دقت داشته باشید که در فصل زمستان و بهار و هنگام بارنگی شدید، این رودخانه امکان طغیان دارد و باید مراقبت‌های لازم را به عمل بیاورید. همچنین بعضی از دامنه‌های کوهستانی کناره رودخانه، در فصل بارش، ممکن است ریزش کنند. «زیارت» از ییلاق‌های معروف و از مکان‌های دیدنی استان گلستان است و به لحاظ حیاط‌های تودرتو و رنگ دیوار خانه‌ها و قدمت آن جزو ۲۰ روستای برتر گردشگری ایران به شمار می‌رود.
این روستا در دره رودخانه «خاصه رود» قرارگرفته و در دامنه این رود گسترش پیدا کرده است. زیارت از شمال به ناهارخوران و ارتفاعات «بندسر» و «خمام شهر»، از شرق به ارتفاعات «خال دره»، از غرب به ارتفاعات «ادیم» و «مازوکش» و «کمرسر» و از جنوب به آبشار و ارتفاعات پوشیده از جنگل محدود می‌شود.
اگر قصد سفر به این منطقه را دارید، طوری برنامه اقامت‌تان را بچینید که بتوانید از این جاذبه‌های طبیعی دیدن کنید. البته به جز آبشار زیارت، چشمه آب‌گرم، امام‌زاده عبدالله و همچنین بافت قدیمی روستا هم می‌توانند مهم‌ترین دیدنی‌های سفر شما باشند.
امام‌زاده و چشمه آب‌گرم در همان میدان اصلی روستا واقع شده‌اند. آب‌گرم روستای زیارت که تنها چشمه آب‌گرم در استان گلستان است دارای آب صاف، زلال، فاقد طعم و بوی تند و خاص بوده و گرمای ملایم و مطبوعی دارد. به گفته اهالی زیارت، آبگرم این روستا آرام بخش بوده و برای انواع بیماری‌های پوستی و درد مفاصل مفید است.
اما برای رفتن به آبشار دیدنی زیارت لازم است مسیر خود را تا انتهای روستا و تا جایی که در واقع مسیر بن‌بست می‌شود ادامه بدهید. در انتهای مسیر از ماشین پیاده شوید و چند دقیقه ای تا محل آبشار پیاده روی کنید. البته نگران نباشید؛ معمولا در طول مسیر محلی‌ها و گردشگرانی هستند که مسیر را به شما نشان دهند. برای سکونت در روستا هم می‌توانید از هتل استفاده کنید یا برای تجربه محیطی واقعی تر و طبیعی در اتاق‌های امام‌زاده یا خانه‌های محلی اقامت گزینید.
خرید و ورزش های آبی در خلیج میان‌کاله
دریاچه‌ای رویایی بیخ‌گوش گرگان/ از خلیج میان‌کاله تا جاده جنگلی زیارت شبه جزیره میان‌کاله روی نقشه گوگل
یک بار دیگر به نقشه ایران دقت کنید. در گوشه بالا سمت راست، قسمت پایینی دریای خزر به صورت فرورفتگی خشکی در آب دریا نمایان است. این فرورفتگی همان شبه‌جزیره میان‌کاله است که از لحاظ زیست محیطی و زیبایی اهمیت خاصی دارد. وجود این شبه جزیره سبب می‌شود آب دریا در این ناحیه بسیار ساکن و آرام باشد و تا فاصله زیادی از ساحل با عمقی کم و یک‌نواخت پیش برود. وضعیت آرامش آب در این ناحیه به گونه‌ای است که می‌توان برای انواع ورزش‌های آبی از آن بهره جست. هنگام گردش در این ناحیه، دقت کنید که با توجه به ساکن بودن آب و حضور فراوان گردشگران بیش از پیش مراقب حفظ محیط زیست و تمیزی آب باشید.
برای رسیدن به بندر ترکمن و خلیج میان‌کاله بهتر است با خروج از گرگان سراغ جاده بندرترکمن را بگیرید و با حدود یک ساعت رانندگی خود را به بندر ترکمن برسانید. در سال‌های گذشته مردم ترکمن محلی، بازارچه مرزی کوچکی را در این روستا راه اندازی کرده‌اند و اجناس مختلف تولید کشورهای حاشیه دریای خزر، از لباس و ظرف گرفته تا اسباب بازی را در اختیار شما خواهند گذاشت. به صرفه‌ترین خرید شما در این بازارچه می‌تواند خرید قالیچه‌ها و پشتی‌های دست باف ترکمنی، لباس‌های نخی، روسری‌ها و شال‌های ترکمنی باشد.
گردش در جزیره زیبای آشوراده
دریاچه‌ای رویایی بیخ‌گوش گرگان/ از خلیج میان‌کاله تا جاده جنگلی زیارت
حتما در سال‌های گذشته مطالب زیادی درباره جزیره آشوراده و بحث‌های پیرامون آن شنیده‌اید. این جزیره در سده‌های گذشته در پی عملکرد و فعالیت گروه‌های انسانی با حفر کانال از توده اصلی خشکی خود (شبه جزیره میانکاله) جدا افتاده و به لحاظ تاریخی از اهمیت بسیاری برخوردار است. این مکان در برهه‌های زمانی مختلف نقش مهمی را در تاریخ ایران و منطقه بازی کرده است. هم‌اکنون این جزیره به عنوان یک جاذبه گردشگری مهم در شمال ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از تاریخ نویسان معتقدند این جزیره همان جزیره «آب سکون» است که محل مرگ سلطان محمد خوارزمشاه می‌باشد. این جزیره تا پایان جنگ جهانی دوم در دست روس‌ها بوده است. روس‌ها در این جزیره چندین بیمارستان، ساختمان مسکونی، قلعه و یک کلیسای چوبی ساختند که اکنون از کلیسای چوبی اثری در دست نیست اما قلعه مثلثی در شمال این جزیره پا‌برجا مانده است و به عنوان یادگار اشغال روس‌ها به ثبت میراث فرهنگی رسیده.
جزیره با آب و هوای معتدل در غرب بندر ترکمن قرار دارد و تا سال‌های پیش با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از ۱۰۰۰ نفر سکنه داشته‌ که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه‌وری و ماهی‌گیری مشغول بوده‌اند اما با وقوع سیل سال ۱۳۷۲ این جزیره خالی از سکنه شد و هم‌اکنون تنها کارمندان شیلات در آن ساکن هستند.
هم‌اینک این جزیره دو بنای تاریخی در خود دارد. قلعه روس‌ها که در زمان رضاشاه بنای آن تجدید و به پاسگاه تبدیل شد و خانه وزیر مختار روس، قلعه تخریب گردید و خانه نیز در حال تخریب است.
پوشش گیاهی جزیره، بوته‌های تمشک، نوعی خار خودرو و درختان انار ترش است و اگر خوش شانس باشید و خوب دقت کنید می‌توانید حیواناتی همچون شغال، روباه، خرگوش، قرقاول، کبک و پرندگان دریایی را در جزیره ببینید. خوب است بدانید که ۴۰٪ خاویار ایران در نزدیکی این جزیره به دست می‌آید.
برای رفتن به آشوراده باید با مبلغی حدود پنجاه هزار تومان و با قایق‌های موتوری موجود در بندر ترکمن توافق کنید تا شما را به صورت خصوصی به جزیره بببرند. دقت کنید مسیر تا جزیره کمی طولانی است(نزدیک پنج کیلومتر) پس از قایقی استفاده کنید که امکانات ایمنی مثل جلیقه‌ نجات برای همه سرنشینان و بخصوص کودکان را در اختیارتان بگذارند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت