نسخه هندی برای هوای آلوده تهران

کد خبر: 1255612

بارورسازی ابر فرآیندی است که در آن از پهپاد‌ها یا هواپیما‌های کوچک برای آزادسازی نمک‌هایی مانند یدید نقره در هوا استفاده می‌شود، این نمک‌ها به تشکیل قطرات آب کمک می‌کند که در نهایت به صورت باران ببارند.

نسخه هندی برای هوای آلوده تهران

دیوان عالی کشور هند، به تازگی به مقامات دهلی اجازه داده است تا «بارورسازی ابر» را بررسی کند، که نوعی روش تغییر آب و هواست. این درحالی است که در اغلب اوقات هفته گذشته، شاخص کیفیت هوای این شهر «خطرناک» بوده و روز پنج‌شنبه به عدد ۶۰۹ رسیده است.

به گفته یک دانشمند محقق حوزه کیفیت هوا در موسسه فناوری هندوستان کانپور، باران شدید می‌تواند جو را به طور بسیار موثری تمیز کند. او و تیمش قصد دارند در چند هفته آینده با مقامات دهلی همکاری کرده تا باران را بر فراز شهر ایجاد کنند. هند در گذشته چند بار این فناوری را بررسی کرده است، اما دانشمندان تا به حال فراتر از مرحله آزمایش نرفته اند.

بر اساس این گزارش، بارورسازی ابر فرآیندی است که در آن از پهپاد‌ها یا هواپیما‌های کوچک برای آزادسازی نمک‌هایی مانند یدید نقره در هوا استفاده می‌شود، این نمک‌ها به تشکیل قطرات آب کمک می‌کند که در نهایت به صورت باران ببارند.

چین نیز پیش از این از پهپاد‌های باران زا برای پایان دادن به خشکسالی و پاکسازی هوای سمی خود استفاده کرده است. اگر دهلی در این مسیر پیش برود، این اولین بار خواهد بود که هند از این فناوری برای مقابله با «مه دود» استفاده می‌کند. مه دود نوعی آلودگی هواست که دید را کاهش می‌دهد.

امروزه بیشتر مه دود شیمیایی مشاهده می‌شود. این نوع مه دود زمانی تولید می‌شود که نور خورشید با اکسید‌های نیتروژن و حداقل یک ترکیب آلی فرار (VOC) در جو واکنش نشان می‌دهد. اکسید‌های نیتروژن از اگزوز خودروها، نیروگاه‌های زغال‌سنگ و گاز‌های گلخانه‌ای تولید می‌شود. ترکیبات آلی فرار نیز از بنزین، رنگ‌ها و بسیاری از حلال‌های پاک‌کننده آزاد می‌شوند.

به گزارش رسانه‌های محلی، بمبئی که آلودگی هوای آن ماه گذشته با دهلی رقابت می‌کرد نیز درحال بررسی استفاده از باران مصنوعی برای مقابله با آلودگی هواست.

البته این فرآیند به وجود ابر در منطقه بستگی دارد. در حالی که سرپرست محیط‌زیست ایالتی دهلی به تازگی گفته است که انتظار می‌رود شرایط ایده آل برای بارورسازی ابر در ۲۱ نوامبر فراهم باشد، اما سایر کارشناسان چندان نسبت به این موضوع مطمئن نیستند.

کیفیت هوای نامناسب دهلی مقامات را بر آن داشته است که مدارس را تعطیل کنند، محدودیت‌های ترافیکی در شهر اعمال شده و استفاده از آتش بازی‌های آلوده‌کننده در طول فصل جشنواره هند محدود شده است.

گفتنی است مه دود ناشی از عوامل مختلفی از جمله کاهش سرعت وزش باد در زمستان و سوزاندن کاه برنج توسط کشاورزان در مناطق مجاور برای پاکسازی مزارع پس از برداشت محصول است.

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت