در سالنهای زیبایی چه می گذرد؟
رشد قارچگونه سالنهای زیبایی در سایه کمرنگ نظارتها باعث شده تا امروز برخی از آرایشگران همهفنحریف با کمک دستیاران خود پا در کفش پزشکان بگذارند و بدون هیچ تجربه و مدرکی اقدام ارائه خدمات زیبایی کنند که به نوعی بازی با سلامت شهروندان است.
سالنهای زیبایی یا همان آرایشگاههای زنانه که روزگاری نه چندان دور محلی برای آرایش و آراستگی بودند این روزها بیشتر به محلی برای خدماتی فراتر از آرایشگاه تبدیل شدند چرا که آرایشگران را بدون طیکردن مراحل دانشگاهی همهفنحریف کرده به شکلی که چراغ جادویشان هر آرزویی را برآورده میکند.
کسب و کاری که آرایشگران راه انداختهاند نه تنها در واقعیت که در دنیای مجازی هم بازاری پرسود با مشتریهای متفاوت و خدمات متفاوت، جذاب و پرطرفدار دارد، رشد قارچگونه آرایشگاهها در قالب جدید کلینیکهای زیبایی، آرایشی و پیرایشی خدماتی ارائه میدهد که پزشکان برای انجام آنها تمام سالهای جوانی خود را در پی آموختن علم برای مداوای بشر بودند.
پای ارائه خدمات زیبایی به سالنهای آرایشی باز شده و انواع اقدامات از پیرسینگ گرفته تا تتو در آرایشگاهها انجام میشود در صورتیکه برای انجام این کارها باید پزشک در مجموعه حاضر باشد
در حالیکه امروز آرایشگران همهفنحریف با کمک دستیاران خود پا در کفش پزشکان گذاشته و بدون هیچ تجربه و مدرکی اقدام به تتو، سوراخکردن ناف، گوش و بینی، پاکسازی پوست، فیلینگ، طراحی ناخن، میکرونیدلینگ، تاتو، تزریق ژل و بوتاکس کرده که اگر به اینها فروش انواع و اقسام لوازم فانتزی، لباس و محصولات بهداشتی را هم اضافه کنیم به تجارت پرسودی میرسیم که دلیل رشد قارچگونه آرایشگاههای کوچک و بزرگ در کوچهپسکوچههای زاهدان است.
تمام این خدمات آن هم توسط سالنهای زیبایی باعث شده تا شهر پر از تبلیغات گستردهشان باشد از تبلیغات کاغذی که در پیادهراهها دستبهدست میشود تا برچسبهایی که با مضمون تزریق ژل و بوتاکس، مزونیدلینگ، تزریق چربی و هر آنچه عاشقان جوانی و جوان ماندن را به سمتوسوی خود میکشاند به دیوارها چسبیده است.
البته این تبلیغات فقط محدود به تبلیغات خیابانی نیست و تا دلتان بخواهد در فضای مجازی صفحات رنگارنگ، پرزرق و برقشان هر روز فالوورهای بیشتری را به سمتوسوی خود میکشاند.
نگاهی گذرا در شبکههای مجازی نشان از عواقب وحشتناک تزریقهای غیرقانونی در آرایشگاههای زنانه دارد هر چند هزینههای پایین خدمات تخصصی زیبایی در آرایشگاههای زنانه نسبت به پزشکان متخصص و جراحان زیبایی سبب شده تا بسیاری از بانوان برای رسیدن به زیبایی به آرایشگاهها رویآورند بدون اینکه به عواقب آن فکر کنند گویا «بکش و خوشگلم کن» این روزها بین بانوان بیشتر باب شده است.
در سالنهای زیبایی زاهدان چه میگذرد؟
یکی از بانوان زاهدانی با بیان اینکه هزینه سالنهای زیبایی در کلانشهر زاهدان سر به فلک کشیده و نظارتی بر آنها اعمال نمیشود، گفت: چگونه جوانان تمایل به ازدواج داشته باشند وقتی هزینه برگزاری یک مراسم تنها برای آرایش عروس حدود هفت تا ۲۵ میلیون تومان است.
نیکا سرگزی با بیان اینکه خدمات زیبایی مرتبط با پزشکی در بیشتر آرایشگاههای زاهدان انجام میشود، اظهار کرد: برخی از آرایشگاهها به منظور جذب مشتری اقدام به انجام عملهای زیبایی مانند میکرونیدلینگ، لیزر، تزریق ژل و بوتاکس کرده و در همان ابتدای کار به مشتریان میگویند که در صورت عدم رضایت یا بروز مشکل حق شکایت ندارند مردم نیز برای پرداخت وجه کمتر تن به انجام عملهای غیربهداشتی بدون هیچگونه تخصص پزشکی توسط آرایشگران داده که بارها تبعاتی برای سلامتی آنان به دنبال داشته است.
وی انتشار تصاویر و فیلم بدون اجازه از مشتریان را یکی دیگر از تخلفات آرایشگران عنوان کرد و افزود: بسیاری از آرایشگران و دستیاران آنها هنگام ارائه خدماتی مانند رنگ و مش، طراحی ناخن، میکرونیدلینگ، لیزر، تاتو، تزریق ژل و بوتاکس از افراد فیلم و عکس گرفته و با انتشار آن در فضای مجازی اقدام به تبلیغ کار و جذب مشتری میکنند که میطلبد متولیان امر با انتشاردهندگان این تصاویر که به معضلات و تنشهای خانوادگی دامن زده برخورد قانونی کنند، اگر چه برخی تابلوهای تبلیغاتی نیز مروج بدحجابی و بیحجابی شده و با ترویج فرهنگ عفاف و حجاب همخوانی ندارد.
پای آرایشگران در کفش پزشکان
یکی دیگر از شهروندان زاهدانی با تأکید بر اینکه نظارتها بر اجرای کار آرایشگران که این روزها به کلینیکهای زیبایی تغییر نام دادهاند ضعیف است، گفت: چندی پیش برای انجام کراتینه مو به یکی از این کلینیکها مراجعه کردم که متأسفانه به دلیل عدم تخصص در این زمینه موهایم به شدت آسیب دید و مجبور به کوتاهکردن آنها شدم این در حالیست که روی دیوار سالن انواع مدارک و گواهینامههای مختلف زده بود که هر مشتری را مجاب به اعتماد میکرد.
الهه بزی ادامه داد: با پیگیری و شکایتی که در تعزیرات انجام دادم کلینیک فوق پلمب شد اگر چه تأثیری در مشکلی که برای موهایم ایجاد شده بود، نداشت.
وی اظهار کرد: فروش انواع کرمهای دستساز، فروش لباس و دارو از دیگر اقداماتی است که در برخی از آرایشگاههای زنانه انجام میشود و این نشان از عدم نظارت متولیان امر دارد.
آرایشگاههای زنانه زیر ذرهبین ناظران بهداشتی
سرپرست مرکز بهداشت زاهدان گفت: در راستای صیانت از حقوق شهروندی و سلامت عمومی، ضمن معرفی ۲۵ آرایشگاه زنانه به تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان، از ادامه فعالیت آنان به دلیل عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی جلوگیری شد.
فریبرز راشدی ادامه داد: در نیمه اول سالجاری بازرسان سلامت محیط و کار مرکز بهداشت زاهدان به صورت مستمر و در ۴۸۰ بازدید از آرایشگاههای زنانه یک هزار و ۳۰۰ تیوپ رنگ مو تاریخگذشته یا فاقد مشخصات بهداشتی را از این صنف جمعآوری و معدوم کردهاند.
وی تأکید کرد: در خصوص رعایت شیوهنامههای بهداشتی و حفظ سلامت شهروندان هیچ اغماضی صورت نمیگیرد هر صنفی به این شیوهنامهها پایبند نباشد به صورت جدی با آن برخورد و آن مکان پلمب خواهد شد.
سرپرست مرکز بهداشت زاهدان گفت: شهروندان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه فعالیت غیرمجاز و تخلف بهداشتی با شماره ۱۹۰ رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تماس حاصل کنند تا در اسرع وقت ضمن بررسی گزارش، اقدام لازم صورت گیرد.
بازی با جان مردم با ارائه خدمات درمانی بدون کسب مجوزهای قانونی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: در تمامی مطبها و درمانگاهها، نصب پروانه طبابت دارای تصویر، نام پزشک، شماره نظامپزشکی و محل فعالیت در معرض دید عموم الزامیست و مؤسسات پزشکی نیز علاوه بر این، باید پروانه بهرهبرداری و مسوول فنی را در معرض دید عموم نصب کنند.
محمدکاظم مومنی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: شهروندان باید در صورت مراجعه به درمانگاه، مطب یا مؤسسه پزشکی که مجوزهای لازم را در معرض دید نصب نکرده باشند یا مشاهده هر گونه تناقض مدارک موجود با افرادی که خدمات ارائه میدهند، بلافاصله مراتب را به سامانه ۱۹۰ و در ساعات اداری با شمارهتلفن ۳۳۳۷۲۰۵۱ اطلاع دهند.
وی ادامه داد: ارائه خدمات درمانی بدون کسب مجوزهای قانونی لازم و فقط با گذراندن برخی دورههای محدود همچون تزریقات بازی با جان مردم است و هیچگونه چشمپوشی از این گونه تخلفات صورت نمیپذیرد.
پلمب در انتظار آرایشگاههای مختلط زاهدان
سرپرست معاونت حقوق عامه دادستانی زاهدان بیان کرد: تعداد زیاد آرایشگاههای زنانه در شهر زاهدان با توجه به رصدی که از ابتدای سال انجام شده در نوع خود قابل توجه بوده تا جایی که این صنف هم باید جزو مواردی تلقی شود که نیازمند به صدور پروانه کسب از اتحادیه مربوطه باشد.
ارائه خدمات درمانی بدون کسب مجوزهای قانونی لازم و فقط با گذراندن برخی دورههای محدود همچون تزریقات بازی با جان مردم است و هیچگونه چشمپوشی از این گونه تخلفات صورت نمیپذیرد.
ابوالفضل احمدزاده اظهار کرد: آرایشگرهای زنانه به صورت قارچگونه در زاهدان در حال رشد هستند این در حالیست که برخی بدون مجوز اقدام به فعالیت کرده که در این رابطه هر واحدی که در این حیطه فعالیت میکند باید از نظر قانونی پروانه مربوطه را از مرجع ذیربط خود دریافت و آموزشهای لازم را فراگیرد تا منع قانونی، اداری و صنفی برای فعالیت خود نداشته باشد.
وی افزود: برخی از آرایشگرها و افرادیکه در این حیطه فعالیت میکنند آنچنان شایستگی و مهارت لازم را ندارند، مواردی داشتیم که متأسفانه منجر به بروز مشکلات پوستی در برخی از شهروندان شده و به سلامت مراجعان صدمه زده به این علت که برخی از آرایشگران در امر پزشکی دخالت کرده این در حالیست که این اقدام از نظر قانونی جرم محسوب شده و دانشگاه علوم پزشکی و بازرسان آن باید در این زمینه ورود کنند.
سرپرست معاونت حقوق عامه دادستانی زاهدان ادامه داد: به آن دسته از آرایشگرانی که جواز مربوطه را کسب نکرده یا دورههای آموزشی مهارتی را فرانگرفته و به سلامت مردم آسیب میزند هشدار میدهیم که هر چه سریعتر اقدام به کسب مجوز و یادگیری این دورهها کند در غیر این صورت شکایت در مراجع قضایی پیرامون این زمینه حق مردم است و دستگاه قضا با رصد که از این صنف دارد اگر موردی را احراز کند که در زمینه خاص خود فعالیت نمیکند یا پروانه لازم ندارد دستور پلمب صادر خواهد کرد.
انتشار هرگونه تصاویری که منجر به جریحهدار شدن احساسات شود، ممنوع
وی تأکید کرد: صاحبان املاک نیز که این واحدها را اجاره میدهند باید در نظر بگیرند اگر جز موارد کسب مربوطه در محل اقدام دیگری انجام شود آنها هم مسوولیت داشته و باید پاسخ دهند به طور نمونه اگر افرادیکه در این عرصه فعالیت میکنند اقدام به انتشار، تبلیغ، تدوین یا آمادهسازی محتواهای که با فرهنگ ناب ایرانی، رسوم و سنن مسلم سیستان و بلوچستان در تعارض و تناقض باشد و به نوعی عامه مردم را مورد خطاب قرار دهد یا عواطف آنها را جریحهدار کند قطعاً به عنوان مدعیالعموم ورود میکنیم.
احمدزاده ادامه داد: بنابراین تأکید میشود به دنبال تولید محتواهایی با فرهنگ ایرانی اسلامی، قومی، مذهبی و سنتی این استان باشید و اگر محتواهای دیگری به هر نحو ممکنی تبلیغی در جاهای دیگر به عمل بیاید با توجه به گزارشهای دقیقی که مراجع مربوطه دارند برخوردهای جدی را اعمال خواهیم کرد.
وی گفت: مردم سیستان و بلوچستان متدین و کاملا وفادار به سنتهای پاک نظام جمهوری اسلامی ایران و همچنین دین مبین اسلام هستند؛ بنابراین به هیچ عنوان محتواهای تولیدی که عامه مردم را مخاطب قرار دهد نباید منتشر شود.
دیدگاه تان را بنویسید