۱۳ درصد از جمعیت تهران سالمند هستند

کد خبر: 1248070

مدیرکل سلامت شهرداری تهران گفت: بر اساس آمار سال ۱۴۰۲، برآورد ۱۱ تا ۱۳ درصدی از جمعیت سالمندی در تهران شده که البته در برخی از مناطق این آمار تا ۱۶ و ۱۸ درصد می‌رسد که از این جمله می‌توان به مناطق ۱، ۳ و ۶ اشاره کرد.

 ۱۳ درصد از جمعیت تهران سالمند هستند

حمید صاحب؛ مدیرکل سلامت شهرداری تهران صبح امروز در نشست خبری خود و افتتاحیه نشاط سالمندی همزمان با هفته سالمندی اظهار کرد: جمعیت ما همیشه جوان بوده اما متاسفانه به دلیل سیاست‌های غلط و نادرست ما هم‌اکنون با پدیده سالمندی و پیر شدن جمعیت روبرو هستیم که یکی از عارضه‌های این بحران به واسطه سیاست‌های غلط از سال 1348 تا سال 1400 است که این سیاست‌ها در کشور اعمال می‌شد.

وی با تاکید بر اینکه باید این سیاست‌های غلط برچیده شود، تصریح کرد: اگر این سیاست‌ها برچیده نشود، ما همچنان با پدیده و جمعیت سالمندی روبرو خواهیم بود و درگیر تبعات آن می‌شویم و چه بسا عوارض بحران سالمندی بیشتر شود.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه ما در حوزه سالمندی و جمعیتی در این حوزه دچار مشکلات کمی و کیفی هستیم، افزود: کشور ما درحوزه سالمندی در بین کشورهای دنیا رتبه نخست را دارد و در این حوزه در بین کشورها پیشی گرفته‌ایم.

صاحب با اشاره به آمار جمعیت سالمندی در سنوات گذشته گفت: در سال 1355، آمار سالمندی ما نسبت به جمعیت ما در آن مقطع 5 درصد بود که در سال 1398 جمعیت سالمندی ما به 10 درصد افزایش یافت و این روند ادامه پیدا کرد.

وی با انتقاد از اعمال سیاست‌های کنترلی جمعیتی در سنوات گذشته افزود: اعمال این سیاست‌ها از سال 1348 و تا سال 1400 تبعات زیادی را بر کشور ما ایجاد کرد.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران در خصوص آمار جمعیت سالمندان شهروندان تهرانی گفت: بر اساس آمار سال 1402، برآورد 11 درصدی تا 13 درصدی از جمعیت سالمندی در تهران شده است که البته در برخی از مناطق این آمار تا 16 و 18 درصد می‌رسد که از این جمله می‌توان به مناطق یک، 3 و 6 اشاره کرد. همچنین آمار جمعیت سالمندی در مناطق 22، 21 و 19 بین 11 تا 13 درصد است.

صاحب با تاکید بر اینکه اگر سیاست‌های جمعیتی تغییر نکند شاهد افزایش جمعیت سالمندی در سال 1420 خواهیم بود گفت: بر اساس برآوردها جمعیت سالمندی در سال 1420 به حدود 20 درصد خواهد رسید و در سال 1435 جمعیت سالمندی کشور به 33 درصد خواهد رسید.

وی با اشاره به سرعت رشد جمعیت سالمندی در ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا گفت: ما به شدت در حال پیر شدن هستیم و باید برای این بحران و پدیده تصمیمات اساسی از سوی دست‌اندرکاران و مسئولان اتخاذ شود.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران همچنین به آمار سالمندان منزوی و تنها در کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 10 درصد از جامعه سالمندی ما تنها و منزوی هستند که پیش‌بینی می‌شود در سال 1420 این عدد افزایش پیدا کند.

صاحب با اشاره به فراهم کردن زیرساخت‌های کالبدی و فرهنگی ویژه سالمندان گفت: توانمندسازی سالمندان و حضور آنها در مراکز روزانه و ارائه خدمات در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاست‌های پیش‌بینی شده از سوی شهرداری تهران و در این حوزه اقداماتی آغاز شده است و امیدواریم تا سال 1410، بخشی از چالش‌های سالمندی را کاهش بدهیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه شهرداری تهران در بخش ارائه خدمات به سالمندان تنها است گفت: متاسفانه سازمان‌ها، دستگاه‌ها و بخش‌های متولی در این حوزه پای کار نیستند و همین امر مشکلات عدیده‌ای را برای ارائه خدمات به سالمندان ایجاد کرده است.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه ما وجود سالمندان را نعمت می‌دانیم افزود: باید جوانان از تجربه آنها در زندگی خود بهره ببرند و به همین جهت ما مراکزی را به صورت پایلوت در یکی از مناطق تهران (منطقه 21) راه‌اندازی کردیم تا سالمندان با حضور در این مراکز از خدمات فرهنگی و اجتماعی بهره ببرند.

صاحب ادامه داد: به زودی مراکز توانمندسازی ویژه سالمندان در منطقه یک راه‌اندازی خواهد شد و طبق برنامه این مراکز تا پایان سال در مناطق 20، 14، 11 و 6 فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

وی همچنین در خصوص اکران موضوعات مرتبط با حوزه سالمندی در بیلبوردها و فضاهای تبلیغاتی شهر گفت: در این بخش ما به دلیل محدودیت‌هایی نتوانسته‌ایم از این فضا بهره کافی را ببریم. البته در سطح محلات اقداماتی انجام شده است و انشاءالله بتوانیم در فضاهای تبلیغات شهری نیز اقدامات مؤثری را انجام بدهیم.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت