ساختمانهای پایتخت ارزیابی ایمنی میشوند
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با انتقاد از غفلت از نوسازی شریانهای حیاتی در سالهای گذشته، گفت: در ادوار گذشته بیشتر بر راه اندازی پروژههای جدید تمرکز شده و اینک باید بر روی پروژههای انتقال آب، گاز، نگهداری بزرگراهها، تونلها، پلها و رودخانهها ... بیش از گذشته اقدام شود.
علی نصیری درباره اقدامات و برنامههای مدیریت بحران در شهر تهران گفت: در نگاه کلان اوضاع شهر مجموعا امیدوار کننده است یعنی شاید با مشکلات زیادی مواجه باشیم و از شرایط مطلوب فاصله داشته باشیم اما زمانی که شرایط را با یک یا دو دهه قبل مقایسه میکنیم روند آن رو به بهبود است و سامانههای تخمین خسارت و هشدار که در سازمان مدیریت بحران شهر تهران وجود دارد نشان میدهد شهر رو به بهتر شدن و شهرسازی رو به ایمنتر شدن است و در کل شهر مهندسی سازتر ساخته می شود.
وی افزود: اما از آنجا که این روند تدریجی است در مقیاس کوتاه شاید قابل مشاهده نباشد ولی در مقایسه امسال با ۱۵ سال پیش تفاوت های معناداری وجود دارد. بههرحال تمرکز سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بر پیشگیری قبل از وقوع حادثه است.
نصیری افزود: با برنامهریزیهایی که ما انجام دادهایم، وقتی حادثهای رخ دهد دستگاههای تخصصی و خدماتی در حوزه اطفای حریق و تامین آب و گاز وظایف خود را انجام میدهند، سازمان مدیریت بحران شهر تهران نیز نقش هماهنگ کننده بین دستگاهها را بر عهده دارد ولی موضوع این است که چه کنیم حادثه ای همچون پلاسکو رخ ندهد و از قبل چارهسازی کنیم.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه بررسیها نشان میدهد تهران بیقواره رشد کرده است، گفت: این در حالی است که باید زیرساختهای این شهر نوسازی و نگهداری میشد اما سهم تعمیر و نگهداری پرداخت نشده است. در طول ادوار گذشته بیشتر بر راه اندازی پروژههای جدید تمرکز شده، اینک باید بر روی پروژه های انتقال آب، گاز، نگهداری بزرگراهها، تونلها، پلها و رودخانهها ... بیش از گذشته اقدام شود.
اجرای طرح ارزیابی ایمنی ساختمانهای مهم و بلندمرتبه
وی افزود: در یک سال اخیر علاوه بر زحمات دورههای گذشته، تمرکز بیشتری بر بخش پیشگیری شده است. یکی از این پروژههای جدید طرح ارزیابی ایمنی ساختمانهای مهم و بلند مرتبه است در واقع با اعزام گروه های ارزیاب از وقوع حوادثی همچون حادثه پلاسکو جلوگیری میشود.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در تشریح این طرح افزود: تعداد ساختمانهای ناایمن از قبل توسط سازمان آتش نشانی مشخص شده است اما تیمهای ارزیابی ایمنی متشکل از حدود ۹ دستگاه تخصصی هستند که دور هم جمع شدهاند و بر اساس کار مطالعاتی ۲۲ گروه به ۲۲ منطقه تهران اعزام میشوند و ضمن بازدید از ساختمانهای مهم شامل بیمارستانها، مراکز اداری و مراکز دارای تمرکزِ حضور و نیز ساختمانهای بلند مرتبه ایمنی آنها را ارزیابی میکنند.
نصیری افزود: ساختمانهای شش طبقه به بالا و با مساحت بیشتر از پنجهزار متر مربع مشمول این ارزیابی هستند. به این منظور حدود ۲۰ صفحه برگه کنترل برای ارزیابی تهیه شده که توسط افراد آموزش دیده تکمیل می شود. ساختمانهای دارای مشکل پس از ارزیابی طبقهبندی و به دستههای پرخطر، میان خطر و کم خطر تقسیم میشوند و برای آنها اقدامات اصلاحی صورت میگیرد تا از وقوع حوادث محتمل دور بمانند.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، با اشاره به عضوگیری گروههای دواطلب واکنش اضطراری محله یا همان گروههای دوام افزود: در هر محله تهران یک سرای محله و در هر سرای محله یک خانه دوام و ایمنی داریم. این گروهها تا کنون ۲۲ هزار نفر عضو دارند که قرار است گسترش یابند علاوه بر دوام محله ، دوام مسجد محور و دوام مدرسه محور هم اضافه می شوند.
دیدگاه تان را بنویسید