وارد پیک آنفلوانزا شده ایم

کد خبر: 1181206

به نظر می‌رسد پاییز و زمستان امسال، ویروس آنفلوانزا جایگزین کرونا شود. زیرا، زودتر از موعد مقرر آمده است و هر روز بر تعداد بیماران درگیر ویروس آنفلوانزا افزوده می‌شود.

وارد پیک آنفلوانزا شده ایم

شهنام عرشی سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که هر سال آنفلوانزا از اواسط آبان شروع می‌شد، گفت: امسال، ۴ هفته زودتر درگیر این بیماری شده ایم.

وی افزود: ۵۰ درصد موارد سرماخوردگی را، افراد مبتلا به آنفلوانزا تشکیل می‌دهند. در همین حال، گزارش‌ها از سطح مراکز درمانی کشور نشان می‌دهد که تعداد مراجعین سرپایی به شکل تصاعدی در حال افزایش است.

به گفته متخصصین بیماری‌های عفونی، ویروسی که شایع شده از نوع قبلی آنفلوانزا است. محمدرضا صالحی معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، با عنوان این مطلب که آنفلوانزای نوع A شدیدتر از نوع B است، گفت: ما بیماران را به دو گروه تقسیم بندی می‌کنیم.

وی افزود: گروه پرخطر، شامل سالمندان، افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، مادران باردار و کودکان است که می‌بایست نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند.

صالحی گفت: گروه دوم بیماران، بالغین سالم هستند که شامل افراد پرخطر نیستند. به گفته پزشکان، دوره قرنطینه آنفلوانزا، بین ۵ تا ۷ روز است. در همین حال، برخی از بیماران مبتلا به آنفلوانزا راهی بخش‌های ICU می‌شوند. این افراد، زمینه ژنتیکی دارند و آنفلوانزا در این قبیل بیماران تشدید شده و آنها را راهی یخش های ICU می‌کند.

یکی دیگر از مشکلات آنفلوانزا در دوران پاندمی کرونا، تشخیص آن از بیماری کووید ۱۹ است که کار پزشکان را سخت می‌کند. زیرا، علائم هر دو بیماری، تقریباً شبیه یکدیگر است.

حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: توصیه ما در شرایط کنونی، تداوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه در فضاهای مسقف، مکان‌های شلوغ، مراکز آموزشی و بخش حمل و نقل عمومی برای پیشگیری از ابتلاء به آنفلوانزا است. مهم‌ترین پروتکل بهداشتی در حال حاضر، استفاده از ماسک است اما شستشوی مداوم دست‌ها و رعایت فاصله فیزیکی نیز مهم است.

وی با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوانزا تأثیر زیادی در کاهش موارد بستری در بیمارستان‌ها و مرگ و میر دارد، افزود: توصیه ما این است که کودکان، افراد با بیماری‌های زمینه‌ای، سالمندان و افراد بالاتر از ۶۵ سال و نیز نیروهای بهداشتی و درمانی، واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.

جماعتی به تشابه علائم آنفلوانزا و کرونا در بیماران اشاره و تاکید کرد: توصیه ما این است که همکاران کادر درمانی پس از مشاهده علائم و برای تشخیص دقیق، حتماً تست‌های تشخیصی را تجویز و مشخص کنند که بیماری فرد، آنفلوانزا است یا کرونا چرا که درمان این دو بیماری، کاملاً با یکدیگر متفاوت است و در صورت گرفتاری شدید، نیازهای به درمان‌های اختصاصی دارد.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا یادآور شد: پزشکان و متخصصان توجه داشته باشند که از تجویز بی رویه آنتی بیوتیک ها به خصوص آزیترومایسین با توجه به فصل سرما و شیوع عفونت‌های ویروسی از جمله آنفلوانزا، خودداری کنند چون آنتی بیوتیک ها تأثیر به سزایی در بهبود شرایط این بیماران ندارند و از سوی دیگر، این تجویز و مصرف بی رویه باعث ایجاد مقاومت‌های آنتی بیوتیکی و عوارض در برخی بیماران می‌شود.

ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: با توجه به کم شدن موارد کرونا و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، انتظار می‌رود امسال با افزایش موارد آنفلوانزا مواجه شویم.

وی با بیان این موضوع که موارد مرگ و میر آنفلوانزا کمتر از کرونا نیست، ادامه داد: متأسفانه مردم، آگاهی زیادی از بیماری آنفلوانزا ندارند. در حالی که وقتی همه گیری آنفلوانزا رخ می‌دهد، شاهد موارد بستری و مرگ و میر هستیم.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت