اتفاقی عجیب که پیش از بازی ایران و مراکش رخ داد

کد خبر: 830494

بازی دیروز تیم ملی فوتبال ایران و مراکش از نگاه تحلیلگران سیاسی منطقه یک نقطه ویژه داشت و آن سطح روابط تهران و رباط بود، روابطی که همواره دستخوش فرازونشیب بوده و عامل بیگانه در اثرگذاری بر روی آن نقش داشته است.

اتفاقی عجیب که پیش از بازی ایران و مراکش رخ داد

باشگاه خبرنگاران جوان: «فوتبال از سیاست جداست»؛ این قاعده‌ای است که به کرات در محافل ورزشی تبلیغ و ترویج می‌شود؛ البته نمی‌توان منکر شد که بعضا فوتبال و سیاست تلاقی‌هایی دارد.

بازی دیروز تیم ملی فوتبال ایران و مراکش، باید از منظر ورزشی و تخصصی تحلیل شود؛ اما این بازی از منظر تحلیلگران سیاسی و منطقه‌ای یک نقطه ویژه داشت و آن سطح روابط تهران و رباط بود. روابطی که همواره دستخوش فرازونشیب بوده است و عامل بیگانه در اثرگذاری بر روی آن نقش داشته است.

درست ۴۵ روز پیش از بازی روز جمعه - ۲۵ خرداد ۹۷ - ایران و مراکش در جام جهانی فوتبال، یعنی در روز سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت ۹۷، وزیر خارجه مراکش به تهران آمد و با محمد جواد ظریف دیدار کرد؛ وی در این دیدار ادعا‌هایی سرتا پا کذب و هدایت شده از کانون‌های مشخص را مطرح کرد و نهایتا به همراه سفیرشان در تهران از کشور ما خارج شدند و هنگام ورود به کشور خودشان اعلام کردند که روابط دو کشور مغرب و ایران را قطع خواهند کرد.

ادعای دیکته‌شده!

ادعای مراکشی‌ها، همکاری یکی از دیپلمات‌های ایرانی مستقر در الجزایر، با «جبهه پولیساریو» بود. جبهه‌ای که از منظر حاکمان مراکش، گروهی تجزیه طلب هستند و می‌خواهند منطقه موسوم به «صحرا» را از مراکش جدا کنند.

در همان مقطع اردیبهشت‌ماه، «مصطفی الخلفی»، سخنگوی دولت مراکش در مصاحبه‌ای اظهار داشت: «اعضای جبهه پولیسارویو از پاسپورت دیپلماتیک ایران برای شرکت در جلسات بین المللی استفاده می‌کنند و این گذرنامه‌ها توسط یکی از کارکنان سفارت ایران در الجزایر تامین شده است».

تحقیق ایران و اثبات باطل بودن ادعای مراکشی‌ها‌

آنطور که بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست خبری خود به تاریخ ۱۷ اردیبهشت، گفت: ایران با توجه به حسن نیتی که داشت پیرامون برخی ادعا‌های بی‌ربط طرف مغربی بررسی‌هایی را انجام داد و خوشبختانه بیش از گذشته برای تهران این اطمینان حاصل شد که آن ادعا‌ها بی‌اساس و کذب بوده و هیچ دلیل قانع کننده‌ای برای آن‌ها وجود ندارد.

قاسمی در همان نشست خبری با بیان اینکه دولت مغرب با قطع رابطه با ایران دچار یک اشتباه استراتژیک شد گفت: البته این برای بار نخست نیست که مغرب در چند دهه اخیر اقدام به قطع یکطرفه رابطه با ایران می‌کند و پیش‌تر نیز این اقدام از سوی کشور مغرب سر زده بود که البته در موارد قبلی آن‌ها پس از پی بردن به اشتباهشان روابط خود را با تهران به حالت عادی بازگرداندند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: این اقدام و حرکت مغرب تحت هدایت برخی کشور‌های معاند جمهوری اسلامی اتفاق افتاده چرا که ادعا‌های مطرح شده از جانب وزیر خارجه مغرب سخنانی غیر مستند بود و آن‌ها هیچ دلیلی برای اقدام غیر دوستانه اخیر خود نداشتند.

فشار آمریکا و سعودی به مراکش

علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، اوایل خردادماه طی مصاحبه‌ای با تلویزیون الجزیره قطر با اشاره به اقدام ضدایرانی مراکش، گفت: دولت مراکش بهانه آورد و اعلام کرد که ایران و حزب الله لبنان جبهه پولیساریو را تقویت می‌کنند، هیچ سندی هم ارائه نشد. مشخص است که آمریکا و سعودی‌ها به آن‌ها برای بیان این اتهامات فشار وارد کردند.

اقدامی برای خوشایند برخی طرف‌های ثالث

اما پس از اقدام مراکش یا همان مغرب در قطع یکطرفه روابط با ایران با استناد به اداعا‌های واهی، وزیر خارجه این کشور در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز آمریکا، مجددا اتهاماتی را متوجه تهران کرد که با واکنش دستگاه دیپلماسی کشورمان مواجه شد.

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه سوم خردادماه سال جاری با اشاره به اظهارات وزیر امور خارجه مراکش در مصاحبه با فاکس نیوز آمریکا، ضمن رد ادعا‌های مطرح شده در این مصاحبه گفت: تلاش و اصرار مقامات مراکشی به تکرار ادعا‌های کذب خود برای قطع روابط دیپلماتیک با ایران و مطرح کردن مکرر اتهامات بی پایه و اساس علیه کشورمان صرفا اقدامی برای خوشایند برخی طرف‌های ثالث از آنهاست.

قاسمی افزود: وزیر امور خارجه مراکش خود به خوبی می‌داند اتهاماتی که به ناروا روا می‌دارد تماما نادرست، کذب و بر پایه موهومات و قصه نویسی‌های دیگرانی است که صرفا بر مبنای منافع نا مشروع خود دست به این گونه تحریکات می‌زنند و کاری با منافع واقعی مردم آن کشور ندارند. تکرار این اتهامات و اصرار بر آن‌ها نیز تلاشی بی ثمر و در نهایت به زیان کشور‌های اسلامی است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت