انتصاب دبیر کمیسیون ورزشکاران توسط کمیته المپیک
کمیسیون ورزشکاران در حالی انتخابات داخلی خود را پیش رو دارد که قرار است دبیر این کمیسیون خارج از ترکیب ۱۵ نفره و با نظر مستقیم کمیته المپیک منصوب شود.
خبرگزاری مهر: کمیسیون ورزشکاران که تقریبا سه هفته از تشکیل آن می گذرد، روز یکشنبه با برگزاری اولین نشست اعضا به طور رسمی آغاز به کار می کند. این نشست در محل کمیته ملی المپیک و به منظور معارفه اعضای منتخب ورزشکاران برگزار می شود ضمن اینکه انتخابات داخلی نیز یکی دیگر از برنامه های پیش بینی شده برای این نشست است.
طبق آنچه پیش از این اعلام شده بود، این انتخابات در حضور ۱۵ عضو کمیسیون ورزشکاران انجام می شود تا بر اساس آرای آنها صاحبان کرسی های اصلی و تعیین کننده در کمیسیون مشخص شوند. البته نتیجه انتخابات داخلی کمیسیون ورزشکاران تنها منجر به تعیین مسئولیت هایی مانند رئیس و نایب رئیس خواهد شد چرا که قرار است یکی از مهمترین ها مسئولیت ها یعنی «دبیر» با نظر مستقیم مسئولان کمیته ملی المپیک انتخاب شود.
اینکه چرا باید دبیر که در هر مجموعه ای کلیدی ترین پست اجرایی به حساب می آید با اعمال نظر مستقیم کمیته ملی المپیک انتخاب شود، به جای خود قابل نقد است اما ابهام و انتقاد مهم دیگر به این است که گزینه تصدی پست دبیری از میان گزینه هایی خارج از ترکیب اصلی (ترکیب ۱۵ نفره عضو کمیسیون) انتخاب و منصوب می شود!
این موضوع را هادی ساعی رئیس پیشین کمیسیون ورزشکاران که در ترکیب جدید این کمیسیون نیز حضور دارد، اعلام کرد. وی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه سعی بر این است در اولین نشست کمیسیون ورزشکاران، برای انتخابات داخلی کمیسیون برنامه ریزی و در صورت امکان برگزار شود، در مورد آن توضیح داد.
وی گفت: رئیس و نایب رئیس و دیگر پست های احتمالی که برای کمیسیون ورزشکاران تعریف شده از میان اعضای منتخب و با رای آنها مشخص می شوند اما دبیر کمیسیون خارج از این مجموعه و توسط کمیته ملی المپیک منصوب خواهد شد.
ساعی در مورد چرایی این موضوع گفت: به هر حال تمام کارهای اجرایی ما در کمیته انجام می شود. کمیسیون باید دفتری داشته باشد که قطعا در کمیته خواهد بود. تمام جلسات ما همانجا خواهد بود بنابراین معقول است که از طرف کمیته نماینده ای داشته باشیم.
وی تاکید کرد: گذشته از اینها در اساسنامه کمیسیون ورزشکاران هم آمده است که دبیر توسط کمیته ملی المپیک معرفی شود.
عضو کمیسیون ورزشکاران در مورد اینکه «انتصابی بودن دبیر کمیسیون آنهم توسط کمیته ملی المپیک شائبه برانگیز است به خصوص با توجه به جایگاهی که برای اعضای کمیسیون در هیات اجرایی و مجمع کمیته تعریف شده است.»، گفت: دبیر کمیسیون ورزشکاران هیچ رایی ندارد. در واقع وی در تصمیم گیری ها نقشی نخواهد داشت بنابراین نمی تواند یکی از 6 عضوی باشد که در مجمع کمیته ملی المپیک حق رای پیدا می کند یا نماینده کمیسیون در هیات اجرایی باشد.
اینکه برای دبیر انتصابی چنین ویژگی هایی تعریف شود، منطقی است اما اصلا چرا باید پست دبیری که محوری ترین نقش را در فعالیت های اجرایی دارد خارج از ترکیب کمیسیون ورزشکاران و توسط کمیته ملی المپیک منصوب شود؟
به گفته ساعی، انتصابی بودن دبیر کمیسیون ورزشکاران در اساسنامه این کمیسیون ذکر شده است. این اساسنامه خیلی وقت پیش تائیدیه کمیته بین المللی المپیک را هم گرفت اما به جز مسئولان کمیته ملی المپیک و افراد مرتبط با کمیسیون ورزشکاران، هیچ فرد دیگری از جزئیات و بندهای اساسنامه باخبر نیست. خبرنگار مهر به کرات برای دسترسی به این اساسنامه با افراد مختلف در کمیته ملی المپیک تماس گرفت اما به رغم صحبت ها و قول های مطرح شده، این اساسنامه هنوز رسانه ای نشده و روی خروجی کمیته ملی المپیک هم قرار نگرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید