خبرگزاری تسنیم: امیر هاشمیمقدم در خصوص حذف تیم فوتبال جوانان از جام جهانی اظهار داشت: فوتبال سه بخش مهم دار؛ دفاع کردن، حمله کردن و حفظ توپ. ایران در این جام نتوانست هیچکدام از این بخشها را به صورت کامل اجرا کند. در بازیهایی که داشتیم، به خوبی موقعیت ایجاد میکردیم، اما سخت گل میزدیم و نکته منفی بازی ما جایی بود که حفظ توپ جایی در برنامههای ما نداشت. اگر بخواهیم بر دفاع کردن تیم هم نقدی وارد کنیم، وقتی تیم شما در دو بازی شش گل بخورد، دیگر نیازی به گفتن نقد نیست. عملکرد دفاعی تیم ما جایی بیشتر درد دارد که در یک بازی دو گل از حریف پیش باشید و چهار گل بخورید و در یک بازی هم یک گل جلو باشید و دو گل دریافت کنید.
مربی تیم دوم NEC نایمخن هلند و بازیکن پیشین تیم ملی و استقلال در ادامه نقد خود به بازیهای تیم جوانان ایران در جام جهانی گفت: در فوتبال هر وقت شما از حریف پیش افتادهاید، این شما نیستید که باید عجله کنید، بلکه حریف باید عجله داشته باشد، بازیسازی کند و سراسیمه پیش برود. ایراد ما در بازی با زامبیا و پرتغال این بود که با سرعت بالا و دنده 6 کار را شروع کردیم و حتی در سربالایی هم با دنده 6 حرکت میکردیم. فوتبال هم مانند رانندگی کنترل سرعت میخواهد و یک جاهایی شما باید دنده معکوس بدهید، سرعت را کم کنید تا کنترل بازی از دستتان خارج نشود. باید این را بدانید که چه زمانی به بازی سرعت بدهید و چه زمانی سرعت را کم کنید. اگر مربی بتواند سرعت تیمش را کنترل کند، یعنی سوار تیم است و این باید مهمترین اصل هر تیمی باشد.
وی در پاسخ به این سؤال که تیم جوانان ایران 6 گل در نیمه دوم دریافت کرد و دو بار در نیمه دوم شکست خورد و آیا میتوان گفت ایران نیمه مربیان را به زامبیا و پرتغال باخت، خاطرنشان کرد: هر تیمی باید در طول بازی، حرفی برای گفتن داشته باشد. مسلماً نیمه مربیان مهمترین بخش بازی است که مربی میتواند به خوبی روی تیمش تأثیر بگذارد. البته ضعفهایی که گفته شد، اولین بار نیست که برای تیم جوانان رخ میدهد و ما در مقدماتی جام جهانی هم چنین شرایطی را داشتیم. جایی که شش گل از عربستان دریافت کردیم و با اینکه میدانستیم تیم ما به لحاظ دفاعی مشکل دارد، اما مشکلی حل نشد. شاید هافبکها در سیستم دفاعی ما خوب نبودند و باتوجه به اینکه کار دفاعی باید از خط حمله آغاز شود، شاید مهاجمان خوب دفاع را شروع نکردند.
هاشمیمقدم ادامه داد: مشخصهای که در تیم زیر 20 سال ایران وجود نداشت، حفظ توپ بود. وقتی زامبیا مرتب به عمق دفاع ایران میزد، نیاز به تعویض نبود، بلکه باید همان نفرات به گونهای چیدمان میشدند که عمقمان را به حریف ندهیم. این در حالی بود که ما با همان دنده 6 که کار را آغاز کردیم، کار را پایان دادیم. برای اینکه شما با این سرعت بازی کنید، باید پایه کار را در اختیار داشته باشید و نیاز اولیه آن حفظ توپ است. باید قدرت حفظ توپ بالایی داشته باشید و در این صورت میتوانید سرعت حریف را هم کم کنید.
وی با بیان اینکه «یوهان کرایف فقید همیشه میگفت هرچقدر تیمی بیشتر صاحب توپ باشد، درصد گل خوردن پایینتر است»، گفت: حفظ توپ کردن خودش یک نوع دفاع کردن است. نه همه مربیان، اما شاید خیلی از مربیان در ایران حفظ توپ را فقط برای گل زدن معنا میکنند. با این حال زمانی که تیم حریف نیاز مبرم به گل زدن دارد، شما باید ترجمه حفظ توپ را تغییر و آن را برای دفاع کردن انجام بدهید. ما در تیم جوانان این حفظ توپ را نداشتیم و نتوانستیم جایی که لازم بود 6، 7 پاس سالم بدهیم. به جای اینکه به عمق بزنیم، باید توپ را به کنارهها میبردیم، بازی را باز میکردیم تا تیم حریف عصبی شود نه اینکه با به عمق زدن خیلی زود توپ را به آنها تقدیم کنیم. بازی با صبر یک نوع جنگ روانی به راه انداختن است که حتی باعث اشتباه تیم حریف میشود و میتوان گلهای بعدی را هم به ثمر رساند.
مربی تیم دوم NEC نایمخن افزود: مورینیو با منچستر قهرمان لیگ اروپا شد، چون انتخاب بازی را به عهده آژاکس گذاشت. خودش تماشا کرد و در دو لحظه که صاحب موقعیت شد، بازی را برد. انتخاب نوع بازی به عهده آژاکس بود و فکر میکنم مسئلهای که باعث چهارم شدن ما در گروهمان شد، این بود که انتخاب بازی را به حریف ندادیم. این ما بودیم که تصمیم گرفتیم حمله کنیم، سرعت بازی دست ما باشد و تیم حریف هم دوست داشت این اتفاق رخ دهد. در فوتبال تیمی برنده است که بداند از بازی چه میخواهد و تا به اینجا در جام جهانی زیر 20 سال بازیهای ونزوئلا بوده که شوکه کننده بوده است. آنها با بینش قوی بازیهای خود را پشت سر گذاشتند و به موفقیت هم رسیدند.
هاشمیمقدم با اظهار ناراحتی از حذف تیم جوانان از جام جهانی، به تسنیم گفت: میتوانستیم به دور بعدی برویم و این توانایی در بازیکنان ما بود. با این حال نمیدانم باید از این مسئله ناراحت باشیم یا خوشحال که بعد از سالها در جام جهانی یک بازی را بردیم. نمیشود این حذف را تقصیر کسی انداخت، اما باید دنبال ریشه و دلیل اصلی آن بود که قطعاً چراهایی در پس آن وجود دارد.
دیدگاه تان را بنویسید