محمدیان: حضور خانواده‌ها در ورزشگاه یک حق است

کد خبر: 657094

معاون امور ورزش بانوان از تلاش وزارت ورزش برای حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها گفت.

خبرگزاری ایسنا: نشست تخصصی تبیین راهبردهای ورزش بانوان در برنامه ششم توسعه کشور با رویکرد تولید - اشتغال، دوشنبه در هتل المپیک تهران برگزار شد و معاون امور ورزش بانوان از برنامه وزارت ورزش و جوانان برای حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها سخن گفت.
فریبا محمدیان، معاونت ورزش بانوان از برنامه‌ها و تلاش‌های وزارتخانه برای حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها، اهمیت ورزش بانوان برای وزیر و همچنین از پیگیری‌های فوتبال بانوان گفت که در ادامه صحبت‌های او را در گفت و گو با ایسنا می‌خوانیم:
به دنبال توسعه کارآفرینی ورزش بانوان هستیم
برنامه نشست تخصصی ورزش بانوان استارت و شروعی برای سال ۹۶ و سال‌های آتی با هدف توسعه پایدار است. در واقع استراتژی‌ها یا راهبردهای ورزش بانوان در سطح کلانِ برنامه ششم توسعه که قوانین بسیار خوبی برای ورزش هماهنگ کرده است، با رویکرد شعار تولید و اشتغال از محورهای نشست تخصصی ورزش بانوان است. در کار گروه‌های تخصصی خود به دنبال بحث توسعه کارآفرینی ورزش بانوان هستیم. کالا و خدمات دو شاخه از محصول ورزش هستند که هرکدام اقیانوسی از شغل را در خود دارند که به دنبال راهی برای معرفی این شغل‌ها به فارغ التحصیلان و جوانان و همچنین ارائه برنامه هستیم تا از ظرفیت های شغلی، برای درآمدزایی و خدمت به جامعه استفاده کنند. خروجی آن هم افزایش سهم ورزش در اوقات فراغت، افزایش سلامت جسمانی و روانی، افزایش نشاط اجتماعی می‌شود.
در ایران زنان بر اساس ارزش های خود وارد عرصه کار می شوند
در سطح داخلی، خروجی سرمایه گذاری در ورزش اتفاق خوبی است که برای مردم رقم می خورد و در سطح برون مرزی نیز اعتقاد ما بر این است که در بحث حضور بانوان محجبه در میادین ورزشی برد و باخت مطرح نیست بلکه صادر کردن یک ایدئولوژی، یک تفکر و ترویج این بحث که در ایران از زنان استفاده ابزاری نمی شود و زنان بر اساس ارزش های خود وارد عرصه های مختلف اجتماعی از جمله ورزش می شوند.
وزارت ورزش بر برنامه های بانوان نظارت مستمر دارد
مخاطبین نشست تخصصی ورزش بانوان همگی از مجریان اصلی بخش ورزش بانوان کشور هستند که قرار است برنامه ها را به سمت سطوح عملیاتی به مرحله اجرا برسانند، به همین دلیل برگزاری نشست های تخصصی در واقع تدوین برنامه هایی است که تمامی مباحث مطرح در نشست تفسیر و جزئیات مورد بررسی قرار می گیرد تا قابلیت اجرایی داشته باشند. نظارت مستمر یکی از بحث هایی است که وزارت ورزش پیگیری می کند تا اگر چالشی مانند چالش قوانین مقررات، چالش منابع مالی، چالش توانمندی مجریان و یا هر چالش دیگری در مسیر وجود داشته باشد با آن برخورد کند و وظیفه خود می داند تا با برداشتن چالش‌ها برنامه اجرایی شود، یعنی بحث ما در نشست تخصصی بانوان تیتر برنامه نیست و شیوه عملیاتی کردن برنامه و جذب حداکثری بانوان برای حوزه ورزش است.
به دنبال حفظ شانیت زن مسلمان و خانواده‌ها هستیم
اعتقاد من بر این است زمانی که ورزشگاه‌ها ساخته می شوند باید منابع مادی که برای ساخت هزینه می شود قابلیتی داشته باشد که هم زنان و هم مردان بتوانند از آن استفاده کنند. وزارت ورزش درحال بررسی ورزشگاه ها از نزدیک است تا مشخص شود کدام یک از ورزشگا ها شرایط لازم برای حضور خانواده ها در انواع رویداد های ورزشی دارد و کدام یک از ورزشگاه ها نیاز به مناسب سازی دارد. ما در یک فضای اجتماعی زندگی می کنیم که قوانین نانوشته‌ای بر جمع ها و اجتماع های مختلف حاکم است که به دلیل بحث ارزشی قابل احترام هستند و همه ی اعضای جامعه ملزم به احترام به آنها هستند. در مناسب سازی ورزشگاه ها نیز ما به دنبال حفظ موازین شرعی، شانیت زن مسلمان و شانیت خانواده ها هستیم. جداسازی ورود و خروج مردان و زنان برای ایجاد حس امنیت هم به لحاظ ساختاری و هم رفتاری باید ایجاد شود، امکانات رفاهی و تسهیلاتی یک ورزشگاه برای تماشاگران و ذی نفعان نیز باید در نظر گرفته شود و بخش مردان و زنان باید از یکدیگر منفک شود.
فرهنگ ورود به ورزشگاه ها را باید در نظر گرفت
برای اجرایی شدن ورود خانواده ها به ورزشگاه ها ما نخست لیست ورزشگاه ها را مشخص کرده ایم و در مرحله دوم ظرفیت ورزشگا ها را شناسایی کردیم، در گام بعد نیز برای مناسب سازی ورزشگاه ها آئین نامه نوشتیم و آن را به معاونت حقوقی امور مجلس تحویل دادیم تا مورد بررسی نهایی قرار گیرد. مرحله بعد نیز عملیاتی کردن ساختار فیزیکی است و گام نهایی نیز آماده کردن مخاطبین است. یکی از چالش هایی که جهان با آن مواجه است فرهنگ استفاده از یک وسیله قبل از تولید است که اگر فرهنگ استفاده از کالا قبل از تولید ترویج نشود به جای اینکه تولید یک کالا منتج به رفاه شود شرایط معکوس ایجاد می کند. همانند همین تفکر را که در جامعه شناسی بسیار روی آن تاکید می شود ما نیز در بحث ورود خانواده ها به ورزشگاه ها در نظر گرفته ایم که فرهنگ ورود به ورزشگا ها را با برگزاری نشست های تخصصی ترویج می کنیم. در حال حاضر در یک سری از رشته ها که در فضای باز انجام می شود مانند سوارکاری، اسکیت و اسکی شاهد هستید که فضا آماده شده است و خانواده ها شرکت می کنند و به درستی نیز از فضا مراقبت می کنند که با آرامش در رویداد حاضر شوند و با نشاط خارج شوند.
در یافته های پژوهشی به تناقض برخورده‌ایم
در حال حاضر مطالبه بخشی از ورزش یا بخشی از جامعه رشته فوتبال است که ما برای آن نیز احترام قائل هستیم و به همین دلیل در حال طی کردن مسیر برای پاسخگویی به مطالبات هستیم. در یافته‌های مطالعات پژوهشی در بحث ورود خانواده ها به ورزشگاه به تناقض برخورد کرده‌ایم و این تناقض‌ها باعث شده است تا کمی عمیق‌تر مطالعه کنیم. مطالعات پژوهشی بدون سوگیری بوده است و دانشگاه ها آن را انجام داده‌اند. برخی از یافته‌های پژوهشی نشان می دهند که حضور خانواده ها در ورزشگاه ها بسیار خوب است و باعث می شود جوهای ملتهب، پرخاشگر و رفتارهای غیر معقول اتفاق نیافتد. برخی دیگر از یافته های نشان می‌دهد حضور خانواده ها باعث می شود تعداد کثیری از جوان‌ها رفتارهای هیجانی از خود نشان دهند، این ها نتایج یافته های پژوهشی دانشگاه‌ها هستند و ما نیز هیچ گونه سوء گیری در آن نداریم.
حضور خانواده ها در ورزشگاه یک حق است
اعتقاد ما بر این است باید ساختاری را فراهم کنیم و آموزش هایی را دهیم تا یافته‌های پژوهشی گروه یک اتفاق افتد و خانواده ها بتوانند در ورزشگا ها حضور داشته باشند. حضور تماشاگر ها در ورزشگاه یک ظرفیت بسیار مهم است و ما بر این باور هستیم زمانیکه یک خانواده برای تماشای یک رویداد ورزشی در ورزشگاه حاضر می شود یک عامل برای انسجام و نشاط خانواده است. در آموزه های دینی خود نیز داریم که تاکید شده است خانواده ها به نماز جمعه بروند و در مسیر نیز به تفریح بپردازند، حضور خانواده ها در ورزشگاه نیز یک تفریح سالم و یک حق است. برخورد به تناقض در یافته های پژوهشی تشکیکی در باور ما به وجود نیاورده است و ما به دنبال این هستیم تا دریابیم جامعه پژوهشی که رای منفی داده است چه کسانی هستند و چه تفکراتی دارند یا اینکه با چه تجربه تلخی مواجه شده اند که نگاه ما را ندارند. آنها را جست و جو خواهیم کرد و اشکالات را به دست خواهیم آورد و سعی می کنیم مسیر را به گونه ای هدایت کنیم تا شرایط به نفع حضور خانواده ها در ورزشگاه ها رقم بخورد.
حضور حداکثری بانوان در بازی‌های همبستگی اسلامی برای وزیر مهم است
ارتقا جایگاه ها حقوقی بانوان در تمامی سازمان های ورزشی، یکی از برنامه های وزارت است و وزیر ورزش نیز بر این باور است و این یک شعار نیست. در جلسات متعددی که در وزارت ورزش تشکیل شده است من شاهد هستم که وزیر حتی بسیار جلوتر از ما دستورات را صادر می کند که باید فضا را برای بانوان فراهم کنیم. سلطانی فر در رابطه با بازی های همبستگی کشور های اسلامی، مدال آوری را مهم دانست چرا که ما در کشور های اسلامی مدعی هستیم که در بخش ورزش پیش رو هستیم و این برای ما مهم است اما مهم تر از آن حضور حداکثری بانوان در رقابت های کشور های اسلامی است، یعنی اگر در شاخص های تعریف شده در بخش مردان مدال آوری تعریف شده است در بخش بانوان اگر تشکیکی در مدال آوری وجود داشته باشد اما با دستور وزیر، بانوان باید در آن بخش حضور داشته باشند و تجربه ای برای بانوان شود تا در آسیایی نتیجه آن را شاهد باشیم.
در عصر طلایی ورزش هستیم
در حال حاضر در عصر طلایی ورزش هستیم، دولت تمام تلاش خود را کرد تا مجلس را به یک اغنای منطقی برساند و رای مثبت مجلس را برای قوانین مورد نیاز دریافت کند. برنامه ها در راستای قوانین در برنامه ششم توسعه به گونه ای طراحی شده است که ما هم اکنون بتوانیم انواع طرح های ملی را هماهنگ کنیم. جو جامعه به یک مرحله ای از بلوغ اجتماعی رسیده است که مطالباتش مطالبات حرفه ای است. تمام این ها که دست به دست هم دهد به نظر من زمینه ها طلایی شده است و وظیفه خود می دانیم که برنامه ها را با سرعت بیش تر پیش ببریم تا از این حمایت ها به گونه ای بهره بگیریم تا مردم نا امید نشوند.
وزیر در بسکتبال بانوان از خود عبور کرد
یکی از برنامه‌های جدی وزارت ورزش به ویژه در حوزه ورزش بانوان، پیگیری امور مربوط به فعالیت‌های مستمر بانوان است. یعنی اگر فعالیت‌های بانوان در یک فدراسیونی آغاز شود، استمرار و سیر صعودی آن‌ برای ما ملاک است و در جلسات متعددِ ادواری با نایب رییس فدراسیون و رییس فدراسیون ما پیگیری خواهیم کرد. نقش و ماموریت وزارت ورزش حمایت بر مبنای پیگیری‌ها است یعنی زمانیکه نیاز به یک حمایت معنوی است ما حمایت معنوی می‌کنیم و یک سری از حمایت‌ها، حمایت اختصاصی است مثلا زمانی که وزیر در پاسخگویی به مطالبات بازیکنان بسکتبال به فدراسیون جهانی نامه زد یعنی از خودش عبور کرد. وزیر ورزش یک کشور به مراتب بالاتر از رئیس فدراسیون جهانی است اما سلطانی فر از خود عبور کرد به خاطر ایجاد تسهیلات در حوزه بین‌المللی برای بانوان. من به همراه تیم کاری خود در وزارت ورزش وظیفه خود دیدیم که این بحث را درک و پیگیری کنیم و تا زمانیکه به نتیجه نهایی نرسیده است در کنار فدراسیون بسکتبال خواهیم بود. این پیگیری ها تنها معطوف به بسکتبال و یک موضوع نیست و معطوف به همه فدراسیون‌ها است. یکی از کارهایی که من در دستور کار برنامه‌های خودم قرار دادم این است که با تک تک نایب رییس‌های بانوان، جلسات اختصاصی با حضور کارشناسان برگزار کنم و آنجا تمامی مسائل مربوط به فعالیت بانوان آن رشته خاص را مورد بررسی قرار دهیم، گاهی ممکن است فدراسیون دچار چالش‌هایی باشد و وظیفه ما این است که پیگیری کنیم.
فوتبال بانوان یک فرصت بزرگ است
فوتبال هم یکی از بحث‌هایی است که مانند سایر رشته‌ها دنبال می‌کنیم. قبول دارم فوتبال یک رشته‌ای است که به لحاظ صنعتِ ورزش نسبت به بسیاری از رشته‌ها در کشورهای بسیاری مخاطب دارد. زمانی که اعضای رسمی مجمع انتخاباتی فوتبال در سال ۲۰۱۵ برگزار شد، ۲۱۱ کشور مصوب ردیف شدند که این نشان از یک جمعیت قابل توجه است. من فوتبال بانوان را برای رشد کلان ورزشی یک فرصت می‌بینم و چون یک فرصت بزرگ می‌بینم هرگز از پیگیری کارهای مربوط به فوتبال عقب‌نشینی نمی‌کنم و شک هم ندارم که تاج، صوفی‌زاده و همکاران‌شان بسیار بیشتر از من دغدغه این بخش را دارند و جلو می‌روند.
ارتباط رسانه و اهالی ورزش باید دو طرفه باشد
یکی از بحث هایی که در کارگاه ها مطرح می کنم شیوه های به کار گیری استفاده بهتر از ظرفیت بسیار قوی رسانه ها است و این را به نواب رئیس خواهم گفت و از رسانه ها نیز انتظار دارم در حوزه ورزش بانوان نگاه، حمایت و ترویج شان کمی متفاوت تر از خبر نویسی صرف باشد. ارتباط بین رسانه و اهالی ورزش بانوان باید دوطرفه باشد. مسئولان ورزش بانوان در دسترس رسانه ها باشند و رسانه ها نیز با استفاده از قلم توانمند و لنز قوی دوربین خود برای ساختن تصویر مناسب از ورزش بانوان با نگاه ارزشی برای انعکاس به جامعه استفاده کنند چراکه ما گاهی در ورزش بانوان با یک سری بازخوردهای هیجانی از برخی رسانه‌ها مواجه می‌شویم. رسانه‌ها را همان طور که به عنوان یار دوازدهم در فوتبال می‌دانند ما به عنوان حلقه‌ی اول می‌دانیم برای همین هرچه رسانه ها عمیق‌تر وارد مباحث می‌شوند بهتر می‌توانند کار ما را راه بیندازید. امیدوارم رسانه‌ها این کمک را به ما بکنند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت