مرتضی محصص: كیروش و برانكو دشمن نيستند
در آستانه سال جديد، وضعيت تيمملي فوتبال ايران نامشخص است. هنوز هيچ مسوولي از فدراسيون فوتبال درباره آينده تيمملي حرفي نزده و مشخص نيست وضعيت اردوها به چه شكل خواهد بود.
روزنامه اعتماد: در آستانه سال جديد، وضعيت تيمملي فوتبال ايران نامشخص است. هنوز هيچ مسوولي از فدراسيون فوتبال درباره آينده تيمملي حرفي نزده و مشخص نيست وضعيت اردوها به چه شكل خواهد بود. از سوي ديگر مسابقات ليگ برتر فوتبال ايران به روزهاي حساسي نزديك شده و چهار تيم ايراني در ليگ قهرمانان آسيا مشغول به رقابت با حريفان هستند. مرتضي محصص، كارشناس فوتبال به تحليل اين روزهاي فوتبال ايران پرداخت.
ميخواهيم درباره تحليلتان از ٢٢ هفته گذشته ليگ شانزدهم صحبت كنيد. آيا ميتوانيم بگوييم ليگ امسال نسبت به ليگ پانزدهم پيشرفتهايي داشته است؟
يكي از تفاوتهاي بزرگي كه امسال نسبت به سال گذشته داشتيم اين بود كه تيمهاي پايين جدول مثل ماشينسازي و صباي قم يا حتي سياهجامگان وقتي يك روز خوب داشته باشند و بتوانند از نظر فني و تاكتيكي عملكرد خوبي را ارايه كنند ميتوانند حتي تيمهاي بالاي جدول را شكست بدهند. نزديك بودن تيمها يك موهبت محسوب ميشود كه اين ويژگي را در ليگ ما بهطور واضح ميبينيد. اگر تيمي در نحوه بازياش ايرادي وجود داشته باشد و نتواند تاكتيكهاي مدنظرش را ارايه كند مطمئنا مشكلاتي در آن تيم به وجود ميآيد اما حتي تيمهاي پايين جدول هيچ مشكل تاكتيكي ندارند بلكه فقط به خاطر شرايط بازي در نتيجهگيري موفق عمل نكردند. تيمي مثل سياه جامگان با سرمربيگري خداداد عزيزي باختهاي زيادي را داشته است اما واقعيت اين است كه تيمهاي بالايي جدول براي بازي با همين سياهجامگان هراس دارند. اين نشاندهنده اين است كه ليگ بسيار پويايي داريم و ميتوانيم به آينده اين ليگ اميدوار باشيم.
كم بودن فاصله امتيازي ميان تيمها آيا ميتواند اميدي براي تيمهاي پايين جدولي باشد تا خودشان را به بالاي جدول بياورند؟
هفتههاي زيادي تا انتهاي جدول باقي مانده است و همين كم بودن امتيازها باعث ميشود يك تيم با يك برد جايگاهش را در جدول تغيير دهد. بر همين اساس معتقدم تيمهاي پايين جدول نبايد نااميد باشند و بايد سعي كنند در ٨ هفته باقيمانده امتيازات لازم را بگيرند تا هم از سقوط فرار كنند و هم شرايط تيمشان را بهبود ببخشند. همانطور كه گفتم اين كم بودن فاصله باعث پويايي ليگ ما شده است. در كل معتقدم ١٠ تيم بالاي جدول داراي ساختار بسيار مناسبي هستند. اين ساختار يعني تيم از نظر مديريت و همين طور كادر فني و بازيكنان بسيار خوب عمل كرده كه اين تيمها توانستهاند جايگاه مناسبي در جدول داشته باشند. مديريت در يك باشگاه و تيم نقش مهمي را براي موفقيت آنها ايجاد ميكند. كلوديو رانيري از لسترسيتي اخراج شد. او با اين تيم نتايج خارقالعادهاي گرفت اما بايد بپذيريم دنياي حرفهاي فوتبال، خشك و بيرحم است. پرسپوليس الان روزهاي خوبي را سپري ميكند و بخت اول قهرماني محسوب ميشود اما شايد همين تيم هم در مواقعي از فصل نتايج خوبي نگيرد.
٤ نماينده ما در آسيا هفته نخست رقابتها را پشت سر گذاشتند. ارزيابي كلي شما از عملكرد نمايندگان ايران چيست؟
فكر ميكنم نمايندگان ايران در اين رقابتها نتايج خوبي را گرفتند و نبايد به آنها خرده بگيريم. پرسپوليس با تساوي مقابل الهلال به صعود اميدوار است و استقلال و ذوبآهن و همين طور استقلال خوزستان هم تيمهايي هستند كه ميتوانند به راحتي از گروهشان صعود كنند. با پتانسيلي كه در تيمهاي ايراني وجود دارد من آينده روشني براي تيمهاي ايراني در آسيا ميبينم. با توجه به اينكه مربيان ما قبل از فصل برنامههاي مناسبي را براي آمادهسازي تيمها در نظر ميگيرند الان اين تيمها هم در ليگ وضعيت خوبي دارند و هم در آسيا ميتوانند نتايج خوبي بگيرند.
با وجود حضور جوانان خوب در برخي از تيمها، برخي از باشگاهها روي به جذب بازيكنان خارجي ميآورند كه از نظر فني شرايط مناسبي ندارند. آيا حضور اين بازيكنان ميتواند به ليگ ما لطمه وارد كند؟
من هم با شما موافقم. ليگ ما داراي بازيكنان جوان خوبي است اما برخي از باشگاهها قدر اين جوانان را نميدانند و دست به جذب بازيكنان خارجي بيكيفيت ميزنند. اين بازيكنان هيچ كمكي به ليگ ما نميكنند و فقط براي پر كردن جيب دلالها و رابطهها به ايران ميآيند. اگر قرار باشد بازيكن خارجي بيايد چرا بازيكن شاخص جذب نميشود؟ شما به تيم فوتبال العين نگاه كنيد كه بازيكني همچون ديوپ را دارد. همين بازيكن سنگالي در ديدار برابر استقلال عملكرد فوقالعادهاي داشت و به اعتقاد من تفاوت دو تيم فقط همين بازيكن بود يعني اگر ديوپ براي استقلال بازي ميكرد شك ندارم كه استقلال بازي را ميبرد.
در هفتههاي اخير اعتراضات زيادي به عملكرد داوران مطرح ميشد. اكثر مربيان پس از برگزاري بازيهايشان نسبت به عملكرد داوران اعتراض ميكنند. شما عملكرد داوران را در نتايج تيمها چقدر تاثيرگذار ميدانيد؟
متاسفانه به داوران اعتراض زيادي ميشود و هجمه بيش از اندازهاي عليه آنها ايجاد شده است. اين در حالي است كه اكثر داوران ما در بازيهاي بينالمللي به راحتي قضاوت ميكنند اما در ايران براي قضاوت مشكل دارند. شما در نظر بگيريد كه عليرضا فغاني فينال مسابقههاي المپيك را قضاوت ميكند اما در ايران به عملكردش اعتراض ميكنند.
هميشه شاهد اين بوديم كه وقتي از مربي حمايت ميشود، آن تيم در ادامه رقابتها متحول ميشود و نتيجه ميگيرد. امسال هم تقريبا چنين موضوعي براي استقلال رخ داد. ارزيابيتان از بحث حمايت از مربيان چيست؟
مديران ما بايد هميشه و در همه حال از مربي تيمشان حمايت كنند. اين را بدانيد، شكست جزيي از فوتبال است و هيچ كس نميتواند ادعا كند من در فوتبال متحمل شكست نميشوم اما مديران فوتبال بايد تحمل خودشان را براي پذيرفتن شكست بالا ببرند. مثال خوبي در اين زمينه وجود دارد. الكس فرگوسن زماني كه سرمربي منچستريونايتد شد سال نخست نتايج خوبي نميگرفت اما از او حمايت شد و در نهايت به مربي بزرگ فوتبال دنيا تبديل شد. سال گذشته هم همين اتفاق براي برانكو رخ داد و امسال هم شاهد اين هستيم براي عليرضا منصوريان رخ داده است. من اميدوارم فرهنگ حمايت از مربيان در فوتبال ايران بيشتر جا بيفتد.
طي هفتههاي اخير شاهد اختلافنظرهاي زيادي ميان آقاي كيروش و برانكو ايوانكوويچ بوديم و كار به جايي رسيد كه سرمربي تيم ملي عنوان كرد ديگر مليپوشان پرسپوليس رابه تيم ملي دعوت نميكند. نظر شما درباره اين اختلاف نظرها چيست؟
من به عنوان يك فرد نظر شخصيام را درباره اين موضوع مطرح ميكنم. به نظر من نبايد بيش از اين به اختلاف اين دو مربي دامن بزنيم و حتي درباره آن صحبت كنيم. كيروش و برانكو دشمن قسمخورده يكديگر نيستند و مطمئنا با گذشت زمان، اين اختلافنظرها حل خواهد شد. اين دو مربي بينالمللي هستند كه به منافع تيمي خودشان فكر ميكنند و مطمئنا در اين فواصل هم ممكن است اختلاف نظرهايي ايجاد شود بنابراين بهتر است بيشتر از اين درباره اين مساله صحبت نكنيم.
دیدگاه تان را بنویسید