امان از این داوران ایرانی...

کد خبر: 180781

در مجموع می‌توان عملکرد داوران را در نیم فصل از نظر شناخت خطا‌ها و استفاده از فن بازیخوانی و رعایت آوانتاژ تا حدود زیادی قابل قبول قلمداد کرد.

امان از این داوران ایرانی...
سرویس ورزشی فردا؛ علی خسروی* -
موضوع: بررسی عملکرد داوران و کمک داوران لیگ بر‌تر در نیم فصل از نگاه کارشناسی
باخبر شدیم روز یکشنبه مورخ ۱۱/۱۰/۹۰ از تمام داوران و کمک داوران شاغل در لیگ بر‌تر آزمون آمادگی جسمانی براساس دستورالعمل‌های فیفا بعمل آمد. کمیته داوران این عمل سنجیده را دقیقا یک هفته مانده به آغاز نیم فصل دوم مسابقات انجام داد که در جای خود قابل تعمق و حتی تقدیر می‌باشد. هرچند هوا بارانی بود و شرایط طاقت فرسا و سردی هوا نگرانی‌ها را بیشتر می‌کرد اما مشخص شد جز تنی چند کمتر از تعداد انگشتان بعلت آسیب دیدگی یا عدم آمادگی از این آزمون سربلند بیرون آمدند
حال تحلیل و آنالیزی داریم نسبت به عملکرد این گروه که به زعم نگارنده پاک‌ترین، شریف‌ترین و حتی مظلوم‌ترین قشر فوتبال پرهیاهو و پر از سوال ما می‌باشد.
الف: قانون دوازده (خطا‌ها و رفتارهای غیرورزشی+داوران)
داوران و کمک داوران در طول فصل با فراز و نشیب‌هایی همراه بودند از کل ۱۵۳ مسابقه کمتر از ۱۰بازی بود که شاید تصمیمات داوران در نتیجه بازی تاثیر گذار بود.
بودند گروهی از آنان که در محوطه جریمه فریب ظاهر سازی مهاجمان را خوردند و به اشتباه اعلام پنالتی کردند و گروهی دیگر به جهت عدم رعایت فاصله و نداشتن زاویه مناسب باز هم به اشتباه اعلام پنالنی نمودند. استفاده از کارتهای زرد و قرمز تقریبا هماهنگ بود اما هنوز بعضی از داوران به این باور نرسیدند که کارتهای خود را بی‌مورد خرج نکرده و بایک کارت زرد اشتباه یک بازی ساده را به جنجال نکشانده و بالعکس یک بازی سخت را با عدم جریمه شخصی نتواند کنترل کنند. اما در مجموع می‌توان عملکرد داوران را در نیم فصل از نظر شناخت خطا‌ها و استفاده از فن بازیخوانی و رعایت آوانتاژ تا حدود زیادی قابل قبول قلمداد کرد.
ب: قانون ۱۱ (آفساید +کمک داوران)
پس از حضور محمد فنایی در فینال فوتبال ۹۴آمریکا و حضور حسن کامرانی فر در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۰آفریقا و سایرکمک داوران در مسابقات نوجوانان و جوانان جهان، ملتهای آسیا و انواع و اقسام مسابقاتجام باشگاههای آسیا کمک داوران ایرانی براین باور شدند که در بازی فوتبال آفساید بسیار کم اتفاق می‌افتد. اما هنوز عده‌ای ازآنان و حتی گروهی از ناظران با دستورالعمل‌های جدید خود را مانوس نکرده و بعضا مشکل ساز می‌شوند. به جرات می‌توان گفت در ۱۵۳بازی کمتر از ۵ مورد بوده که کمک داوران به اشتباه اعلام آفساید نکردند و‌‌ همان توپ گل شده است.
امااطمینان دارم بیش از ۵۰مورد حادث شده که هرگزآفسایدی نبوده اما کمک داوران بدون مکث علامت داده و خودشان سبب محرومیت شده‌اند. بطوریکه یک گل مسلم ابطال گردیده است

یکبار برای همیشه نصیحت می‌کنم خواهش می‌کنیم روزهایی که مسابقه ندارند در شهر و یا استان خودشان، پشت سرکمک داورهای موفق این کشور بشینند و کسب تجربه کنند اما باید اذعان کرد در نوع علامت دادن، اعلام خطاهای نزدیک خود و استفاده صحیح از تکنیک پرچم زدن اکثرا بسیار خوب بودند.

ج: آمادگی جسمانی:
در گذشته برای سنجش آمادگی جسمانی داوران امتحان تست کوپر بهترین شیوه بود اما از سال ۲۰۰۵ با بکار گیری پروفسور هلسن بلژیکی بخشی در کمیته داوران فیفا شروع بکار کرد که به امر آمادگی جسمانی و تغذیه اهمیت فراوانی داد. امروزه داوران از نظر فیزیکی بهتر و شکیل‌تر می‌باشند. تمرینات هوازی تبدیل به تمرینات سرعتی و لاکتیکی شده و دیگر دوره انجام تمرین به شیوه سنتی به سر آمده و داوران می‌بایستی در هفته ۳الی ۴نوبت تمرینات سرعتی -بدن سازی با وزنه -ریکاوری با استخر و سونا و حتی شبیه سازی برای روز تست جسمانی در دستور کارشان قرار گیرد. به عبارتی هر داور می‌بایستی نزدیک به ۲۰کیلومتر در هفته دوندگی داشته باشد تا بتواند در یک مسابقه بین ۸تا ۱۰کیلومتر را بخوبی بدود. اگر داوران در امر برگزاری آزمون جسمانی دچار مصدومیت و یا فشار برقلب یا سایر اعضا حساس بدن می‌شوند به جهت عدم اجرای تمرینات جدید می‌باشد.

*کارشناس داوری

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت