چوب حراج به سواركاري هاي كشور+ جوابیه
در طي اين چند سال، عملاً چيزي جز خرابه ها و ويرانه هايي از مجموعه هاي سواركاري تحت مديريت وي در استان گلستان باقي نمانده است.
سواركاري از جمله ورزش هايي است كه در دين مبين اسلام به فراگيري آن سفارش و تاكيد فراوان شده است و امروز از جمله رشته هاي ورزشي است كه مورد بي مهري مسئولان قرار گرفته است. به گزارش خبرنگار سرويس ورزشي «فردا» همين چند وقت پيش بود كه پشت پرده اتفاقاتي جالب از مجموعه سواركاري ورزشگاه آزادي تهران منتشر شد و به وضعيت زمين هاي اين توجه خاصي نشد. اين در حالي است كه سال 83 بيش از 600 هكتار فضاي سواركاري كل كشور، از مديريت مستقيم شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي خارج و به صورت قرارداد اجاره ي ده ساله به فدراسيون سواركاري واگذار شد. اما سه سال بعد يعني با روي كار آمدن فردي به نام هادياني در شركت توسعه، قرارداد اجاره لغو و دوباره مديريت شركت تجهيز، به جان مجموعه هاي سواركاري افتاد. فاطمه محرابي همزمان با پست مديريت حقوقي شركت تجهيز، سرپرستي مجموعه هاي سواركاري را تصاحب مي كند تا مأموريت واگذاري باشگاه ها و مجموعه هاي ورزشي به افرادي به ظاهر سفارش شده به نحو كامل انجام شود. البته ابقاي كماكان وي در پست مديريت مجموعه هاي سواركاري، نشان از هماهنگي كامل وي با رؤساي قديم و جديد شركت تجهيز نيز دارد. مدير مجموعههاي سواركاري نيز بيكار ننشست و در اولين اقدامات خود نور محمد حبيبي همسر و شراگين حبيبي فرزند خود را به اين مجموعه اضافه كرد. از همين رو در طي اين چند سال، عملاً چيزي جز خرابه ها و ويرانه هايي از مجموعه هاي سواركاري تحت مديريت وي در استان گلستان باقي نمانده است. به همين دليل چندين سال است كه سؤالات و ابهامات كلاني راجع به نحوه ي مديريت مجموعه هاي سواركاري اذهان عمومي وجود دارد. اما تاكنون دستگاه هاي نظارتي داخل و خارج سازمان ورزش هيچ رسيدگي به اين امر نكرده اند. 1- نحوه ي دخل و خرج منابع متعلق به مجموعه هاي سواركاري كشور، كجا و با چه بيلاني مستند شده است و در چه مسيري ادامه دارد؟ برنامه ها و ميزان تحقق آن ها كجايند؟ 2- فدراسيون سواركاري، چه توجيهي براي عدم اقدام درباره ي به دست گيري و توسعه ي مجموعه هاي سواركاري دارد؟ آيا اصولاً اقدام مؤثري تا به امروز انجام داده است؟ 3- موضوع سوء استفاده ي مالي بيش از يك ميليارد ريالي حسابداري و معاونت سابق فني فدراسيون سواركاري نهايتاً به كجا انجاميد؟ چرا كسي خبردار نشد چه بر سر متخلفين آمد؟ 4- شايعه ي پرقدرت صدور شناسنامه هاي جعلي براي اسب هاي عربي تحت پوشش اصلاح نژاد، توسط كدام دستگاه نظارتي پيگيري شد. و سرانجام چه نتيجه اي حاصل شد؟ 5- موضوع چندين نوبت حراج اسب هاي مجموعه هاي سواركاري به ويژه نوروزآباد، با چه توجيهي، براساس كدام فراخوان عمومي، با نظارت كدام دستگاه يا مرجع نظارتي صورت گرفت؟ 6- واگذاري هاي به مستأجر خصوصي مجموعه هاي سواركاري كشور، بر طبق چه ضوابطي، با كدام فراخوان عمومي و براساس كدام مستندات قرارداد اجاره صورت گرفته اند؟ بنابراين گزارش اين وضعيت به وجود آمده براي ورزشي كه از تاكيدات اسلام و رسول گرامي (ص) است نيازمند پاسخگويي و رسيدگي هر چه سريعتر مسئولان سازمان تربيت بدني مي باشد. جوابیه
در سال 1377 براساس مصوبه شورای عالی اداری مالکیت مجموعههای سوارکاری به شرکت توسعه منتقل گردید که تاسال 1388 در اختیار و بهرهبرداری فدارسیون سوارکاری بود. در سال 1388 شرکت توسعه مجموعههای سوارکاری را با مشکلات فراوان از فدراسیون سوارکاری تحویل گرفت که مجموعه نوروزآباد پس از اتمام بهرهبرداری یکساله اولین بهرهبردار با رعایت تشریفات قانونی، آگهی فراخوان به بهرهبرداری دیگری تحویل گردید که تاکنون حدود پنج ماه از بهرهبداری جدید میگذرد.
اینجانب فاطمه محرابی طی حکمی در تاریخ 9/6/88 به سرپرستی مجموعههای سوارکاری منصوب گردیدم که یک سال از تاریخ تصدی اینجانب میگذرد.
1) تا قبل از سال 88 هیچ مبلغی از سوی فدراسیون به شرکت توسعه پرداخت نگردید ولیکن از سال گذشته با رعایت کامل تشریفات قانونی امور قراردادهای شرکت مسئولیت اجرای قراردادها را دارد و نسبت به اجاره مجموعهها حسب قانون اقدام گردید. در نتیجه به نظر شما اینجانب چه نقشی می توانستم در این راستا داشته باشم؟
2) طبیعی است که بنده یک مدیر میانی بوده و از مافوق خود باید اطاعت نمایم و شرط رعایت قوانین اداری و اجتماعی در چارچوب قانون است. و تاکنون نیز هیچ مدیری از اینجانب تقاضای انجام کاری خارج از مقررات را ننموده است.
3) محض اطلاع اذهان عمومی عنوان مینمایم که همسر اینجانب ورزش سوارکاری را از سن 8 سالگی شروع نموده و در واقع در آن سن کاپ قهرمانی دریافت نموده و در حال حاضر ایشان 60 ساله میباشند در نتیجه 52 سال است که به امر ورزش سوارکاری با احکام مختلف قهرمانی اشتغال دارند و همچنین فرزند اینجانب از سن 3 سالگی ورزش سوارکاری را به طور جدی آغاز نموده و در حال حاضر قهرمان ملی است و در رشته حقوق قضایی مشغول به تحصیل است. با این وصف به نظر شما در طی این یک سال چه کاری از دست بنده برمیآمد که برایشان انجام دهم؟ آیا امتیازی به آنان تعلق گرفته؟ آیا پستی مدیریتی به ایشان اعطا شده؟ و یا کاری جهت منافع برای آنان صورت پذیرفته؟ اگر انجام شده و شما اطلاع دارید عنوان نمایید و اینجانب حاضر به پاسخگویی هستم و آیا بودن یا نبودن من به عنوان مدیر مجموعههای سوارکاری از ادامه فعالیت آنها در امر ورزش سوارکاری جلوگیری به عمل میآورد؟ و اینکه در گذشته نبودهام آیا آنان به کارشان ادامه نمیدادند؟ جداً بسی جای تأسف است!
4) شرکت توسعه شرکت درآمد هزینهای است. یعنی هر مجموعهای با درآمدی که کسب مینماید در شرکت مطابق آن هزینه میگردد. در صورتی که در مجموعههای سوارکاری باتوجه به ماهیت این ورزش و همچنین مساحت آن درآمدی در حال حاضر کسب نمیگردد که کفاف هزینههای نگهداری آن مجموعهها نمیباشد. ولیکن باتوجه به اینکه یکسال است که از در اختیار گرفتن مجموعهها میگذرد و نظر به اینکه از سال 1377 هیچگونه اعتباری از سوی معاونت نظارت و راهبردی جهت تعمیر و نگهداری مجموعهها پرداخت نگردیده. لذا شرکت برنامهریزیهایی و سیاستی را در حال حاضر در خصوص مجموعههای سوارکاری اتخاذ نموده (البته با تفکرات جدید هیئت مدیره و مدیرعامل) که امیدواریم که محقق گردد.
5) در خصوص بند 5 و حراج اسبهای نوروزآباد و یا بهتر بگوییم اسبهای متعلق به شرکت رعایت کامل تشریفات و مقررات قانونی معمول گردیده که مستندات آن موجود میباشد. اگر خلاف آن موجود است ارائه نمائید.
6) ضمناً برگزاری هرنوع مسابقاتی اعم از پرش، کورس، چوگان و ... به عهده فدراسیون میباشد و اخذ هرگونه منابع مالی از سوی فدراسیون میباشد. شرکت توسعه هیچ گونه دخالتی ندارند.
7) بندهای دیگر مرتبط با فدراسیون بوده و پاسخگویی به عهده آنان میباشد.
8) اکثر مجموعه های سوارکاری قدمتی بیش از 60 سال دارند که دوران تصدی ریاست مدیر سازمان تربیت بدنی، مدیران جدید شرکت توسعه بیش از یکسال نمی باشد. به نظر شما 59 سال همچنان مجموعه ها دست نخورده ولو با اندک تعمیرات باقیمانده است در طی یکسال توقع معجزه از مسئولین جدید را دارید. ولیکن همانطوریکه گفته شد تمهیداتی از سوی ریاست محترم سازمان تربیت بدنی و اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت توسعه در نظر گرفته شده که ان شاءا... محقق می گردد.
امیدواریم که پس از این اخبار و اطلاعات دارای مستند قانونی باشد و فقط نخواهیم حرفی گفته باشیم تا موجبات تخریب یکدیگر بدون مستندات گردیم. انشاءا...
فاطمه محرابی
سرپرست مجموعههای سوارکاری
دیدگاه تان را بنویسید