وزن‌کشی چالش جدید کشتی‌گیران

کد خبر: 750093

هیأت رئیسه اتحادیه جهانی کشتی قوانین کشتی را تغییر داد و از سال 2018 وزن‌کشی در دو روز و در صبح مسابقات انجام می‌شود اما اجرای این قانون در مسابقات کشور بسیاری از کشتی‌گیران را به دردسر انداخت.

وزن‌کشی چالش جدید کشتی‌گیران

خبرگزاری ایسنا: براساس قوانین جدید اتحادیه جهانی کشتی، همه رقابت‌های داخلی‌ـ ملی در رشته‌های کشتی آزاد و فرنگی طی دو روز برای هر وزن برگزار خواهد شد. وزن‌کشی کشتی‌گیران هر روز صبح، دو ساعت پیش از آغاز رقابت‌ها در روز اول بدون ارفاق و در روز دوم با دو کیلو ارفاق وزن(صرفاً در سال 2018میلادی) انجام می‌گیرد و از سال 2019 ارفاق وزن برداشته می‌شود. همچنین افزایش اوزان به 10 وزن نیز یکی دیگر از قوانین جدید است.

پیکارهای قهرمانی کشور نخستین رقابت‌هایی بود که با قوانین جدید برگزار شد و بیشتر کشتی‌گیرها و مربی‌ها از "وزن‌کشی" در روز کشتی‌ها ناراضی بودند.

محور وزن‌کشی در روز کشتی برای این است که آزاد و فرنگی‌کارها کمتر وزن کم کنند اما در پیکارهای قهرمانی کشور، چنین موضوعی مشاهده نشد و بیشتر کشتی‌گیرها وزن‌های زیادی کم کرده بودند.

شکنجه می‌شویم

ناصر نوربخش، مربی اسبق تیم‌ ‌ملی کشتی فرنگی که در پیکارهای قهرمانی کشور هدایت تیم تهران را به عهده داشت، درباره قانون جدید وزن‌کشی به ایسنا گفت: وقتی وزن‌کشی ساعت هفت صبح روز کشتی‌ها باشد یعنی مربی، داور، کشتی‌گیر و... باید ساعت پنج صبح بیدار شوند که دیدارها تا ساعت 22 هم ادامه‌ دارد و دو روز را با این شرایط سپری کردند. همه شکنجه می‌شویم و فکر می‌کنم قانون خوبی نباشد، چون افرادی که عاشقانه می‌خواهند کار کنند را فراری می‌دهد و شاید دوام نیاورند!

وزن‌کشی در روز کشتی از کیفیت کاسته بود

ابراهیم جوادی، عضو شورای فنی کشتی آزاد که پیکارهای گروه "الف" قهرمانی کشور را از نزدیک مشاهده کرده بود، تأکید کرد: وزن‌کشی باید روز قبل کشتی‌ها باشد تا در آن یک روز بدن ریکاوری شود اما قانون جدید از کیفیت کاسته بود.

کشتی‌گیرها با قوانین جدید مقداری مشکل دارند

بهرام مشتاقی درباره وزن‌کشی در صبح روز رقابت‌ها، بیان‌ کرد: باید این مسئله جا بیفتد، برخی از کارشناس‌ها معتقدند که این کار خوب نیست و بعضی‌ها می‌گویند خوب است و به نظر من کار سخت است و شاید در دراز مدت خوب شود.

وی ‌اضافه کرد: در حال حاضر کشتی‌گیرها که صبح وزن‌کشی می‌کنند و چند ساعت بعد بخواهند کشتی بگیرند، یک مقدار مشکل دارند اما در مدت طولانی که جا بیفتد شاید اثرات خوبی داشته باشد.

این قانون نمی‌تواند خیلی از وزن‌ کم کردن جلوگیری کند

حمید بنی‌تمیم، نایب رئیس فدراسیون نیز درباره وزن‌کشی در صبح روز کشتی‌ها به ایسنا گفت: اتحادیه جهانی برای اینکه کشتی‌گیرها کمتر کاهش وزن داشته باشند، این قانون را مصوب کرده اما به نظر بنده چنین تصمیمی نمی‌تواند خیلی از وزن‌ کم کردن کشتی‌گیر جلوگیری کند.

وزن‌کشی در روز کشتی‌ها، سلامتی ورزشکارها را تهدید می‌کند

علی اشکانی، سرمربی تیم‌ ‌ملی کشتی فرنگی در این باره به ایسنا ، گفت‌: رقابت‌های قهرمانی کشور با قوانین جدید برگزار شد که فعلاً کشتی‌گیرها و ما مربی‌ها، یک مقدار با آن مشکل داریم و این قوانین جدید از کیفیت کاسته است.

وی ادامه‌ داد: کشتی‌گیرها طبق قانون جدید، ساعت هشت صبح وزن‌کشی کردند و ساعت ۱۰ به‌روی تشک رفتند و بنیه‌ی لازم را برای اجرای فنون نداشتند.

اشکانی افزود: اوزان هم تغییر کرده و بعضی از کشتی‌گیرها تکلیف خودشان را نمی‌دانند که در چه وزنی فعالیت کنند و باید هرچه سریع‌تر به ثبات وزنی برسند و از بلاتکلیفی خارج شوند، چون زمان زیادی نداریم و بازی‌های آسیایی و رقابتهای جهانی نزدیک است.

وی در پاسخ به پرسشی که قوانین جدید به نفع کشتی است؟ گفت:بعضی از قوانین خوب است مثل تغییر اوزان اما وزن‌کشی در روز کشتی‌ها، سلامتی ورزشکاران را تهدید می‌کند و باعث می‌شود که آسیب‌های مفصلی و شکستگی بیشتر حادث شود، چون زمان بازیافت و ریکاوری زیاد نیست.

در شروع کار با قوانین جدید، ضعف‌هایی وجود دارد

مجید ترکان با اشاره به برگزاری پیکارهای قهرمانی کشور با قوانین جدید، اظهار کرد: صبح روز رقابت‌ها وزن‌کشی انجام و دو ساعت بعد کشتی‌ها شروع می‌شود که کشتی‌گیرهای ما باید با تمرین‌هایی که از قبل انجام می‌دهند این آمادگی و سازگاری را در بدن خودشان به‌وجود بیاورند تا بتوانند کشتی‌های خوبی بگیرند.

وی تاکید کرد: در مجموع فعلاً شروع کار با قانون جدید است و ضعف‌هایی وجود دارد که بدون شک در آینده برطرف خواهد شد.

کشتی‌گیرها از نظر بدنی تخلیه می‌شوند

مرتضی پاپی‌نیا، عضو کمیته فنی رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی کشور در گروه "الف" بیان کرد: با توجه به برگزاری رقابت‌ها با قوانین جدید و چون کشتی‌گیران صبح روز مسابقات وزن‌کشی کرده و دو ساعت بعد کشتی گرفتند، مقداری از لحاظ بدنی افت کردند و چنین رویدادهایی باید تکرار شود تا به تجربه و آمادگی لازم برسند.

وی تصریح کرد: قانون جدید وزن‌کشی در صبح روز کشتی‌ها، کیفیت را کم کرد و با توجه به این قانون، کشتی‌گیران از نظر بدنی تخلیه می‌شوند و هرچند برای این که کشتی‌گیرها زیاد وزن کم نکنند این قانون وضع شده اما متاسفانه وزن کم کردن‌ها ادامه دارد و روی کشتی‌ها تاثیر می‌گذارد.

پاپی‌نیا با اشاره به اینکه وزن‌کشی در صبح روز مسابقه برای همه کشورهای دنیاست، تاکید کرد: کشتی‌گیری که وزن کم می‌کند، بعد از دو ساعت بدنش ریکاوری نمی‌شود و برنمی‌گردد و به همین علت افت می‌کند.

کشتی‌گیرهای ناراضی

در حاشیه پیکارهای قهرمانی کشور خیلی از کشتی‌گیران با انتقاد از قوانین جدید، معتقد بودند که وزن کم کردن در روز رقابت‌ها باعث افت‌شان می‌شود و برخی‌ها می‌گفتند بدنشان تخلیه شده و کم آورده‌اند.

به‌ گزارش ‌مشرق، هرچند وزن‌کشی در روز رقابت‌ها برای کمتر وزن کم کردن است اما به نظر نمی‌رسد کشتی‌گیران ایرانی هنوز نتوانسته‌اند خود را با این قوانین تطبیق دهند و به جای اینکه به یک وزن بالاتر روند، هنوز وزن کم کردن و کشتی‌ گرفتن در وزن پائین‌تر را ترجیح می‌دهند که البته در قوانین جدید این کار راه به جایی نمی‌برد و بهتر است کشتی‌گیران در وزنی مبارزه کنند که نزدیک به وزن طبیعی بدن آنها است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت