کشتی در سال ۹۵؛ طلسم ۱۶ ساله کشتی آزاد شکست

کد خبر: 646777

فدراسیون کشتی در سال ۹۵ روزهای پر فراز و نشیبی را طی کرد که حضور در المپیک ۲۰۱۶ ریو و طلسم شکنی حسن یزدانی در کشتی آزاد از مهمترین اتفاقات این سال بود.

خبرگزاری مهر: فدراسیون کشتی در سال ۹۵ روزهای پر فراز و نشیبی را طی کرد که حضور در المپیک ۲۰۱۶ ریو و طلسم شکنی حسن یزدانی در کشتی آزاد از مهمترین اتفاقات این سال بود.

کشتی آزاد و فرنگی ایران سال ۹۵ را با روزهای حساسی و پر هیجانی آغاز کردند، چراکه برخی از آزاد و فرنگی کاران همچنان درگیر کسب سهمیه در میادین گزینشی المپیک بودند و برخی دیگر خود را مهیای المپیک می کردند. مسابقات گزینشی قبل از تحویل سال ۹۵ آغاز شد و در چندین دوره تا پایان سه ماهه اول سال ۹۵ ادامه داشت و به نوعی کشتی ایران به ویژه فرنگی کاران را با روزهای پرکاری روبرو کرده بود.

در ادامه نیز پس از کسب سهمیه وزن ۵۹ کیلوگرم کشتی فرنگی توسط حمید سوریان، ترکیب کاروان ۱۲ نفره کشتی ایران در المپیک کامل شد و نوبت به حضور در این آوردگاه بزرگ رسید. میدانی که اواسط سال ۹۵ در ریو برزیل برگزار شد و می توانست بار دیگر با تاخت و تاز رشته‌های مدال آور ایران به کانون توجه تبدیل شود.

پسری که طلسم ۱۶ ساله را شکست

کشتی آزاد ایران بعد از المپیک ۲۰۰۰ سیدنی و مدال طلای علیرضا دبیر موفق به کسب طلای دیگری در بازیهای المپیک نشد، اما حسن یزدانی در نمایشی عجیب و تحسین برانگیز در المپیک ریو و به ویژه دیدار فینال وزن ۷۴ کیلوگرم برابر «انور گدویف» روس توانست این حسرت ۱۶ ساله را پایان دهد.این جوان مازنی با کشتی های دیدنی و حساس، یکی پس از دیگری رقبای خود را از پیش رو برداشت و توانست تک مدال طلای کشتی ایران را به نام خود ثبت کند. البته کمیل قاسمی و حسن رحیمی هم توانستند دو مدال نقره و برنز را برای کاروان ورزش ایران به ارمغان آورند.

دو برنز فرنگی به چشم نیامد

پیش از اینکه ملی پوشان کشتی آزاد وارد کارزار المپیک شوند، شاگردان محمد بنا یعنی۶ فرنگی کار منتخب او به میدان رفتند که حاصل این تلاش گروهی، دو برنز قاسم رضایی و سعید عبدولی بود. دو مدال برنزی که در سایه شکست و ناکامی حمید سوریان و امید نوروزی گم شد و نتوانست آن طور که باید و شاید به دل اهالی کشتی بنشیند. نزول تیم طلایی المپیک ۲۰۱۲ لندن در المپیک ریو تا حدی برای کشتی فرنگی سنگین تمام شد که محمد بنا به محض بازگشت به تهران مسیر خانه را در پیش گرفت و حمید سوریان هم غیر مستقیم از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد. بشیرباباجانزاده هم به دلیل تست مثبت دوپینگ محروم شد. حبیب اله اخلاقی هم به ریاست انستیتو بین المللی کشتی درآمد و از قاسم رضایی و بازگشتش به اردوی تیم ملی هم خبری نشد. در این جمع فقط سعید عبدولی به اردوی تیم ملی بازگشت و در ترکیب تیم ایران در جام جهانی قرار گرفت. این اتفاقات، سرنوشتی عجیب برای میراث محمد بنا بود که تا قبل از المپیک حتی در بدترین حالت، چنین وضعیتی را پیش بینی نمی کرد.

این نتایج باعث شد شورای فنی کشتی فرنگی دست به خانه تکانی و تغییرات اساسی زده و با هدف جوانگرایی و آینده نگری، کادر فنی و نفرات اردوی تیم ملی را به کلی متحول کرده و تغییر دهد.

حضور چهار ملی‌پوش در بوداپست

سال ۹۵ از نیمه گذشته بود که اتحادیه جهانی کشتی در تصمیمی جالب اقدام به راه اندازی رقابت‌های جهانی در اوزان غیرالمپیکی کرد. میدانی که مدعیان دو وزن جامانده و حذف شده از المپیک هم بتوانند در برابر یکدیگر صف آرایی کرده و به مصاف هم بروند. بر این اساس نخستین دوره این مسابقات طی روزهای ۲۰ و ۲۱ آذرماه به میزبانی مجارستان برگزار شد که بهنام احسان پور و مصطفی حسین خانی در اوزان ۶۱ و ۷۰ کیلوگرم کشتی آزاد و افشین بیابانگرد و یوسف قادریان در اوزان ۷۱ و ۸۰ کیلوگرم کشتی فرنگی به میدان رفتند. البته حاصل تلاش این تیم چهار نفره نیز در نهایت، تک مدال برنز حسین خانی در کشتی آزاد بود.

ناکامی تیم مدعی، قهرمانی تیم بی‌ادعا!

یکی دیگر از رویدادهای مهم بین المللی کشتی ایران، حضور دو نماینده کشتی آزاد و فرنگی در رقابتهای جام باشگاه‌های جهان بود. سومین دوره رقابت‌های کشتی آزاد باشگاه‌های جهان آذر ماه سال ۹۵ در شهر خارکف اوکراین برگزار شد که تیم‌ مدعی و پر مهره بیمه رازی ایران و قهرمان دو دوره قبلی این مسابقات در فینال به مصاف تایتان مرکوری آمریکا رفت. این دیدار سخت و حساس که ابهامات زیادی در نحوه کشتی گرفتن برخی از آزادکاران بیمه رازی را به همراه داشت در پایان با نتیجه ۴ بر ۳ به سود تایتان مرکوری تمام شد. این باخت در حالی برای بیمه رازی رخ داد که این تیم پس از دو سال پیاپی، عنوان قهرمانی را با نایب قهرمانی عوض کرد.

اما سومین دوره رقابت های کشتی فرنگی جام باشگاه های جهان حال و هوای متفاوتی داشت و یک تیم بی ادعا و جوان از جنوب ایران توانست دست به کار بزرگی بزند. این مسابقات با حضور ۱۶ تیم در شهر بوداپست مجارستان برگزار شد که تیم سینا صنعت ایذه به نمایندگی از ایران در این مسابقات به عنوان قهرمانی دست یافت. جنوبی های بی ادعا در دیدار فینال این مسابقات به مصاف تیم استانبول بیوک شهیر ترکیه رفتند و با شایستگی توانستند سکوی قهرمانی را تصاحب کنند.

قهرمانی جام جهانی با شکست آمریکا

پیکارهای جام جهانی کشتی آزاد در کرمانشاه هم از جمله اتفاقات مهم و خاطره انگیز کشتی ایران در سال ۹۵ بود. رویدادی که از همان ابتدا با عدم صدور روادید برای تیم آمریکا از سوی ایران به دلیل قوانین عجیب و غیرمنطقی رئیس جمهور این کشور، خبر ساز شد. البته این مشکل برطرف و تیم آمریکا وارد کشورمان شد و در جام جهانی به میدان رفت. تیم ملی کشتی آزاد ایران در فینال جام جهانی ۲۰۱۷ توانست ضمن شکست دادن تیم قدرتمند و پرمهره آمریکا برای ششمین سال متوالی جام قهرمانی را در خانه حفظ کند.

عنوان سومی شاگردان اشکانی

جام جهانی کشتی فرنگی،‌ آخرین رویداد بین المللی م مهم کشتی در سال ۹۵ بود که شاگردان علی اشکانی توانستند بر سکوی سوم بایستند. این عنوان در حالی کسب شد که تیم ملی ایران با تغییرات اساسی نسبت به سال گذشته به میدان رفت. تغییراتی که هم کادر فنی را در بر می گرفت و هم ملی پوشان را شامل می شد. تیم ایران در رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۷ در حالی در آبادان به میدان رفتند که برخی از چهره های جوان و مدعیان پشت خط مانده را در ترکیب داشت و در نهایت با غلبه بر تیم های آلمان،‌ قزاقستان و ترکیه و تنها یک شکست برابر تیم قدتمند و پرستاره روسیه به عنوان سومی دست یافت.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت