سرویس ورزشی فردا: كوهنوردي از آن ورزش هايي است كه خيلي نزديك به زندگي است. تا قرن ها هيچ كس به چشم ورزش به آن نگاه نمي كرده و به شكل هاي مختلف در زندگي مردم جريان داشت. تا اينكه رفته رفته بشر سرش را بالا گرفت و كوه هايي را ديد كه به اين سادگي ها زير پايش قرار نمي گيرد. با اين حال شايد جالب باشد كه بدانيد نخستين كوهنوردي تاريخ بشر به 5300 سال پيش بر مي گردد. جايي كه اتزی مرد یخی ۳۰۰۰ متر در کوههای آلپ بالا رفته بود و هزاران سال بعد بقاياي جسدش را در اين ارتفاعات پيدا كردند.
با اين حال خيلي طول كشيد كه پاي كوهنوردان و اسكي بازان به مرتع ترين نقطه كره زمين يعني قله اورست برسد. حالا مي خواهيم سراغ مردي برويم كه براي اولين بار در اورست اسكي كرد. اين مرد ژاپني در سال 1970 براي اولين بار در تاريخ، در اورست اسكي كرد.
یوچیرو میورا در سال 1970 و با اسکی از گردنه جنوبی اورست و طی ارتفاعی عمودی 2000 متری در زمان 2 دقیقه و 20 ثانیه، تبدیل به اولین فرد تاریخ شد که در اورست اسکی کرد. در آن سال هدف اصلی ژاپنی ها اسکی در اورست بود و در اکسپدیشن اسکی ژاپنی ها در آن سال 6 نفر جان خود را از دست دادند اما میورا سرانجام موفق به انجام ماموريتش شد و نامش را در تاريخ جاودانه كرد.
اين پايان ركورد شكني هاي ميورا نبود. با اين حال بيش از سي سال طول كشيد تا نام اين ژاپني يك بار ديگر در دنياي كوه و كوهنوردي مطرح شود. او كه متولد 1932 ميلادي است، در سال 2003 و در سن هفتاد سالگي دوباره به اورست برگشت. او اين بار نه با چوب اسكي بلكه با پاي پياده راهي بلندترين قله دنيا شد و با فتح اين قله، تبديل به مسن ترين فردي شد كه بر بام دنيا ايستاده است. ركورد ميورا خيلي زود شكسته شد اما او كسي نبود كه به اين سادگي ها كنار بكشد. اين ركورد انگار انگيزه اي شده بود برايش تا زنده بماند و البته زندگي كند.
اين پيرمرد ژاپني با پشت سر گذاشتن دو عمل قلب دشوار در سال هاي 2006 و 2007، يك بار ديگر در سال 2008 راهي اورست شد. او اين بار هم توانست قلله 8800 متري اورست را فتح كند و ركوردش را اين بار با 75 سال سن پس بگيرد.
جالب اينجاست كه اين هم پايان كار نبود. چراکه در همان سال و چند روز بعد از میورا، پیرمرد نپالی "مین بهادر شرچان" در حالی که فقط ۱۱۳ روز بزرگتر از میورا بود موفق به صعود اورست شد تا نامش به عنوان پیرترین فرد صعود کننده به اورست ثبت شود.
خيلي از انسان ها در اوج جواني و با انرژي بي اندازه اين دوران هم آنقدر همت ندارند كه پس از دوبار از دست دادن جايگاهشان، براي بدست آوردنش تلاش كنند. با اين حال همت و اراده هيچ ارتباطي به سن و سال ندارد و ميورا هم دلش نمي خواست كوتاه بيايد و پس گرفتن اين ركورد انگيزه زندگي اش شده بود.
این پیرمرد ورزشکار و ماجراجوی ژاپنی در ۱۳ می ۲۰۱۳ و با ۸۰ سال و ۲۲۴ روز سن برای سومین بار بر بلندای بام دنیا ایستاد تا براي بار سوم به عنوان مسن ترین فرد صعود کننده به اورست نامش در کتاب رکوردهای گینس به ثبت برسد. رکوردی که این بار شاید شکسته شدنش به سال ها زمان نیاز داشته باشد. میورا در حین فرود در سال ۲۰۱۳ دچار ضعف شدید شد و از کمپ پیشرفته ABC در ۶۵۰۰ متری تا کمپ اصلی را به وسیله بالگرد طی کرد. براي آشنايي بيشتر با اين پير مرد عجيب و غريب ژاپني مي توانيد مستندي كه در سال 1975 ساخته شد را ببينيد. از همان برنامه اسکی میورا (1970) فیلم مستندی به نام "مردی که در اورست اسکی کرد" ساخته شد. این فیلم مستند اولین فیلم ورزشی است که برنده جایزه اسکار شده است.
یوچیرو در خانواده ای کاملا ورزشکار رشد کرد. پدر وی کیزو میورا (keizo miura) مربی اسکی و کوهنوردی بود. کیزو متولد ۱۹۰۴ بود و در سن ۷۷ سالگی با صعود به کلیمانجارو رکورد سنی این کوه را در آن زمان به نام خود ثبت کرد. وی در سال ۲۰۰۴ در روز تولد ۱۰۰ سالگی اش به همراه بیش از ۱۵۰ نفر از دوستانش در کوهی در یوتا آمریکا اسکی کرد. کیزو ۴۰ روز قبل از تولد ۱۰۲ سالگی اش از دنیا رفت. یوچیرو میورا هم اینک قصد دارد در سن ۸۵ سالگی در چوآیو، ششمین کوه مرتفع دنیا اسکی کند. همین طور او اعلام کرده که در سن ۹۰ سالگی مجدد به اورست باز می گردد و مي خواهد يك بار ديگر براي ايستادن بر بام دنيا تلاش كند.
ميورا مي گويد:"من تاکنون به آسیب ها و بیماری های زیادی دچار شده ام اما خیلی خوشحالم که این آسیب ها قبل از رسیدن من به اهدافم اتفاق افتاد. من در تمام مدت به کوه اورست فکر می کنم. من نمی توانم متوقف شوم چرا که اورست برای من یک عشق درونی است و من به این کوه احترام زیادی می گذارم"
دیدگاه تان را بنویسید