بازیگر معروف ایرانی که در نقش منفی گیر افتاده است +عکس
فیلم "پرواز در شب" مرحوم رسول ملاقلیپور در زمان پخش، جایزهها را در جشنواره فجر درو کرد و بسیار تأثیرگذار بود. وقتی من این کار را دیدم متقاعد شدم که به جبهه بروم.
خبرگزاری تسنیم: 8 خردادماه سال 1396 خبری همه را معطوف بازیگر نقش "عمو غلام" سریال "پس از باران" کرد؛ چرا که به علت مشکلات تنفسی او را به اورژانس میرسانند؛ گویی فردی این بازیگر را به بیمارستانی در شمال کشور آورده بود و خبری منتشر شد: "نجات بازیگر پس از باران". حالا این روزها حالش بهتر است، در شورای نظارت تئاتر فعالیت میکند. در دانشگاه تدریسش را ادامه میدهد و تصمیم گرفته است هر کاری نکند. الان تئاتر "عشقآباد" نوشته داود میرباقری را در مقام کارگردان و بازیگر کار میکند.
امیر آتشانی از جمله بازیگرانی است که اغلب او را در نقشهای منفی متعددی دیدهایم. این هنرپیشه از اینکه همیشه برای نقشهای منفی انتخاب میشود، دل خوشی ندارد و بارها گلایهاش را نسبت به این موضوع در مصاحبههای گوناگون اعلام کرده است. وی در سریال "پس از باران" ایفاگر نقش غلام بود؛ به عقیده خودش، همین نقش باعث شد که کار مثبت به او پیشنهاد نشود و در نقش های منفی فریز شود.
آتشانی در سریال "دولت مخفی" به کارگردانی عبدالحسن برزیده و راما قویدل ایفای نقش کرده است. این سریال به دوران جنگ ایران و عراق میپردازد. جالب است که این روزها از شبکه آیفیلم در حال پخش است؛ نقش غفور را در آن سریال ایفا میکرد.
نقش عمو غلام در سریال "پس از باران"
مشروح این گپ و گفت با او را در ادامه بخوانید:
امیر آتشانی بازیگر تلویزیون و سینما و کارگردان تئاتر درباره نمایش برخی از سریالهای نوستالژی در صداوسیما، گفت: وقتی دوباره کارهایم پخش میشوند دیدنشان آنقدر برایم جذاب است که انگیزهام دو چندان میشود تا دوباره کار کنم. اصالتاً شهرستانیام و میدانم که پدر و مادرم هم به شدت پیگیر این شبکهاند. فکر میکنم شبکهای مثل آیفیلم حالت نوستالژیک دارد و کارهایی را پخش میکند که اقشار مختلف جامعه با آنها خاطره دارند.
وی درباره پخش تکراری سریالها در تلویزیون، تأکید کرد: بازپخش سریالها مزایای زیادی دارد؛ برخی از کارها وقتی دوباره پخش میشوند، مخاطبان جدیدی پیدا میکنند. همچنین بعضی از هنرمندان که در این کارها زحمت کشیدهاند و تلاششان دیده نشده است، امکان دارد که با بازپخش کارها بیشتر به چشم بیایند و موقعیتهای کاری جدیدی برایشان فراهم شود.
آتشانی خاطرنشان کرد: یکی از این سریالها که دوباره تکرار میشود "دولتمخفی" است؛ با اینکه چندمینبار است که آن را می بینم باز هم یکسری از لحظاتش برایم جذاب است. وقتی در این سریال کار میکردم، درگیر بحرانی در زندگی شخصیام بودم و همزمان نقشی را ایفا میکردم که با مشکلات خاصی روبرو بود. نقشی که در "دولت مخفی" بازی کردم، تکرار عقبه خودم بود. من یک بسیجی جنگم، آن زمان خواستند و ما هم رفتیم، الان هم بخواهند میرویم. من آن تجربه را داشتم و خیلی هم تمایل داشتم که ظرفیتهای امیر آتشانی بیشتر دیده شود که البته نشد. مقصر خودم بودم که قدمهای اول را خوب برنداشتم تا در کارهای بعدی ظرفیتهایم جدی گرفته شود. البته اینکه در سریال "دولتمخفی" در کنار برخی از بازیگران بزرگ بودم و افتخار کارکردن با آقای برزیده را داشتم، برایم ارزشمند است.
وی با اشاره به اینکه هرجایی نمیروم و هر نقشی بازی نمیکنم، گفت: وقتی اولینبار فیلمنامه "دولت مخفی" را خواندم، دیدم که لحن، لهجه و آواهایی که در این سریال مورد استفاده قرار میگیرد، به آنچه ما در محله خودمان استفاده میکنیم، نزدیک است. از طرفی موقعیت مکانی این سریال در شمال مازندران، برایم آشنا بود؛ نقش را هم دوست داشتم. البته قرار بود این نقش پررنگتر و گستردهتر باشد که این طور نشد؛ قبول دارم که سکانس کوچک و بزرگ وجود ندارد اما آدم کوچک و بزرگ وجود دارد.
آتشانی اضافه کرد: به من قول داده شده بود که نقش پرنگتر باشد و با این پیش فرض آمدم و برای این کار زحمت کشیدم. یادم است که سر این موضوع با کارگردان به تنش خوردم؛ به او گفتم این نقش آن چیزی نبود که من برایش تلاش کردم. من هر جایی نمیروم و هر نقشی را بازی نمیکنم. باید انگیزه های لازم را برای کار داشته باشم و صادقانه هم تلاش میکنم.
وی در پاسخ به این سؤال که "دولتمخفی" دیده شد، توضیح داد: فکر میکنم به طور کل "دولت مخفی" شهید شد؛ به لحاظ زمان پخشی که برایش در نظر گرفته بودند به این کار ضربه وارد شد. از طرفی در این سریال قصه حالت شعارگونه به خودش گرفت و این هم به مجموعه ضربه زد. با این حال، چون همه ما ایرانیایم و دغدغه دوران جنگ را داریم، این کار با مضمون جنگ و جبهه ساخته شد.
بازیگر سریال "پس از باران" در خصوص اینکه سریال تلویزیونی باید چه ویژگیهایی داشته باشد تا مورد توجه مخاطب باشد، تصریح کرد: سریال خوب کاری است که همه برایش زحمت بکشند و حق مطلب را ادا کنند؛ برایم قابل هضم نیست که چطور بازیگران همزمان سر دو یا سه کارند؛ امروز سر این سریال و فردا صبح برای فلان کار آفیش میشوند. این طور کار کردن باعث میشود که بازیگر تمرکز لازم را نداشته باشد. برای فردی مانند امیر آتشانی که وقتش را برای نقش غفور در دولت مخفی میگذارد، مهم است که چه اتفاقی میافتد.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا در سینما و تلویزیون به اندازه کافی در زمینه دفاعمقدس کار نمیشود، خاطرنشان کرد: ما در زمینه دفاعمقدس کم کار نساختهایم اما متأسفانه فقط افراد خاصی در این کارها همکاری دارند. عدم آگاهی به سینمای ما ضربه زده است. بازخورد این شرایط اسفناک، دلزده شدن مخاطب از سینما و تلویزیون است. مثلاً شما فیلم "پرواز در شب" مرحوم رسول ملاقلیپور را در نظر بگیرید. در زمان پخش، جایزهها را در جشنواره فجر درو کرد و بسیار تأثیرگذار بود. وقتی من این کار را دیدم متقاعد شدم که به جبهه بروم؛ این تأثیرگذاری مهم است. کارگردان باید بداند که مخاطب عام، خاص و حرفهای دارد و منتقدان هم حضور دارند اما متأسفانه در شرایط فعلی پول حرف اول را میزند.
آتشانی در خصوص اینکه تمایل دارید نقشهای جدی بازی کنید یا طنز، خاطرنشان کرد: تمایل دارم نقشهای خوب بازی کنم؛ اینکه در نقشهای منفی گیر افتادهام برایم دردناک است. با خودم عهد کردهام که دیگر نقش منفی بازی نکنم. من تئاتریام و خاک صحنه خوردهام. بازیگران بزرگ مانند جمشید مشایخی و عزتالله انتظامی هم از تئاتر آمده بودند. حتی آلپاچینو به عنوان بازیگر بزرگ میگوید: «من هر سال باید روی صحنه تئاتر بروم تا برای کار تصویر آماده شوم.» این خیلی مهم است که خاک صحنه بخوریم و برای کارهای تصویری آماده شویم. اینکه ظرفیتهای بازیگران را بشناسیم و از آنها استفاده کنیم، اهمیت دارد. شاید برای کسی قابل هضم نباشد که من در تعزیه علیاکبر خوانم و میتوانم نقشهای مثبت را هم مثل نقشهای منفی بازی کنم.
وی در پایان درباره کارهای جدیدش گفت: در دانشگاه تدریس میکنم و در شورای نظارت تئاتر هم فعالم. اما رشته و حرفه من بازیگری و خلق کاراکتر است. به هر حال به این نتیجه رسیدهام که برای امیر آتشانی فقط نقشهای منفی رقم خورده است. تصمیم گرفتهام کمتر کار کنم، شاید این طوری بهتر باشد. الان تئاتر "عشقآباد" نوشته داود میرباقری را در مقام بازیگری و کارگردانی کار میکنم.
دیدگاه تان را بنویسید