روشن شدن چراغ نهمین جشنواره عمار
آیین افتتاحیه نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با تقدیر از شیخ ابراهیم زکزاکی و حامد زمانی برگزار شد. در این مراسم، حامد زمانی راز کم کار شدن خود در سالهای اخیر را بیان کرد.
خبرگزاری تسنیم: آیین افتتاحیه نهمین جشنواره مردمی عمار با حضور نادر طالبزاده، وحید جلیلی، خانواده گرانقدر شهدا، جمعی از هنرمندان و علاقمندان در حوزه هنری برگزار شد.
راه مقابله با فتنه اقتصادی مشخص شده است
در ابتدای این مراسم مهندس مهدی دوستی مدیر پالایشگاه ستاره خلیج فارس صحبت کرد و گفت: این روزها بحث روز کشور مواجهه با مسائل اقتصادی است. هدف دشمن، القای ناامیدی و یاس است و میخواهد به مردم القا کند که جمهوری اسلامی ایران نمیتواند کاری انجام دهد. این موضوع در حالی است که در مقابل تلاش میکند تا جلوی ما را بگیرد، چرا که میداند جمهوری اسلامی در حال الگو شدن در دنیا است.
وی ادامه داد: از ابتدای انقلاب تاکنون، با 3 فتنه روبرو بودیم؛ جنگ، سیاسی و اقتصاد. در مورد فتنه اول و دوم، راه روشن توسط امام خمینی و مقام معظم رهبری مشخص شده بود و امروز نیز راه مقابله با فتنه اقتصادی توسط امام خامنهای معین شده است و وظیفه ماست که در این راه حرکت کنیم. دشمنان ما هوشمندانه پالایشگاه مهم ستاره خلیج فارس را تحریم کردند، ما اکنون باید 3 کلید واژه مهم را مورد توجه قرار دهیم؛ فرهنگ اقتصادی، بصیرت اقتصادی و غیرت اقتصادی.
معرفی بخش اول برگزیدگان؛ زهرا چخماقی، دستکش ننه عمصت را با خود به خانه برد
در بخش بعدی این مراسم، از برگزیدگان بخشهای هنری مختلف تقدیر به عمل آمد.
*بخش پویانمایی
لوح افتخار بخش پویانمایی به اثر «روز از نو» به کارگردانی حسن اسدی رسید. همچنین فانوس جشنواره به پویانمایی «شهر هزار کبوتر» به کارگردانی پوریا نیکمنش و مریم هاشمنژاد رسید.
*بخش نماهنگ
فانوس جشنواره به نماهنگ «علیکوچولو» به کارگردانی حامد حیدری رسید. همچنین جایزه ویژه این بخش به سیدمهدی حسینی برای نماهنگهای «قاصدک»، «خلوت خوب» و «خونه مادر بزرگه» اهدا شد.
*برنامه تلویزیونی
لوح افتخار بهترین برنامه تلویزیونی به مستند «به وقت جام» به کارگردانی علیرضا بوالی رسید. همچنین فانوس این بخش به برنامه تلویزیونی «دوران» به تهیهکنندگی فرشاد منجزی اهدا شد.
*بخش تلویزیون اینترنتی
لوح افتخار نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در بخش تلویزیون اینترنتی به اثر«یک بوم و 2 هوا» به تهیه کنندگی فاطمه احمدی رسید. همچنین فانوس این بخش به برنامه «شهرآرا» به تهیهکنندگی میلاد گودرزی داده شد.
*آیتمهای تلویزیونی، موشنگرافیک و کلیپ
هیئت داوران در این بخش هیچ اثری را شایسته تقدیر ندانستند.
*بخش گزارش خبری
لوح افتخار این بخش به گزارش خبری «معلمانی که کارگری میکنند» به کارگردانی کاظم دهقانی اشکذری رسید. همچنین فانوس بهترین گزارش خبری به «قاچاق سوخت» به کارگردانی سعید پرویزی رسید.
جایزه ویژه بخش گزارش خبری نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار به زهرا چخماقی خبرنگار صدا و سیما و به پاس تلاش و مجاهداتهای او در گزارشهای خبری این مرکز داده شد. چخماقی جایزه ویژه این بخش که «دستکش ننه عصمت» بود را از خانواده شهدا دریافت کرد و پس از دریافت این جایزه ویژه گفت: تلاش میکنم تا وظیفهام را به بهترین نحو انجام دهم، از همه شما و به ویژه خانواده شهدا درخواست دارم تا در این راه برایم دعا کنید.
مراسم تقدیر از شیخ ابراهیم زکزاکی؛ تقاضای دعا برای سلامتی شیخ زکزاکی توسط دختر او
در بخش دیگری از این مراسم، نوبت به تقدیر از شیخ ابراهیم زکزاکی، رهبر مسلمانان نیجریه رسید.
نادر طالبزاده در این بخش صحبت کرد و گفت: در مقطعی سخت که فشارهای زیادی بر دوش مردم است، فرصتهایی پیش میآید که امید مجدد و تنفس جدیدی را فراهم میکند. به جوانان این جشنواره خدا قوت گفته و از فیلمسازان آن در طی این 9 دوره تشکر میکنم. فیلمسازان شجاعی که در فیلمهای خود مسائلی را بیان میکنند که باعث میشود انقلاب اسلامی در مسیر اصلی معمار خود قرار بگیرد. امیدوارم که با ابزار فیلم بتوانیم این راه را ادامه بدهیم. من خیلی خوشبین به آینده هستم چون عمار جایگاه خود را پیدا کرده است.
وی ادامه داد: یادمان نرود که وعده اصلی انقلاب اسلامی کمک به مستضعفین است و باید حواسمان هم به داخل کشور و هم به خارج از کشور باشد. اولویت اصلی، داخل کشور است و سپس باید به قاره آفریقا توجه ویژهای داشته باشیم. شیخ زکزاکی نشان داد که به دنبال کشف حقیقت است. قاره آفریقا بسیار مستعد است. نشانه این قاره مستعد تحول سریع این مردم است و انشالله که در آینده شاهد توسعه این جریان باشیم. باید اشاره کنم که امروز جای جهاد سازندگی بسیار خالی است، آنان روزگاری در آفریقا فعال بودند و کار میکردند، امیدوارم که بتوانیم این نهاد انقلابی را احیاء کنیم و در مناطق دنیا به کار بیاندازیم.
در ادامه با حضور نادر طالبزاده، مادر شهید عباس بابایی و خانواده شهید جعفری، آیین بزرگداشت شیخ زکزاکی برگزار شد.
دختر شهید ابراهیم زکزاکی که جایزه ویژه این جشنواره را دریافت کرده بود پشت تریبون قرار گرفت و گفت: پدرم با این که 6 فرزند خود را از دست داده است و بارها به زندان رفتند هیچ وقت حرفش را عوض نکرد و آن هم این بود که اسلام باید در تمام دنیا حاکم باشد. اکنون ایشان به دلیل برخورد تیر یکی از چشمهایش را از دست داده است و چشم دیگر او نیز بینایی بسیار کمی دارد. ایشان نیاز به جراحی دارد اما حکومت ظالم نیجریه اجازه نمیدهد که ایشان این کار را انجام دهد. از همه شما میخواهم که برای پدرم و همه مظلومان دنیا دعا کنید.
معرفی بخش دوم برگزیدگان
در بخش دیگر این مراسم برگزیدگان بخشهای دیگر جشنواره معرفی شدند.
*بخش فیلم ما
لوح افتخار این بخش به فیلم «یدی» به کارگردانی یزدان عربی رسید. همچنین فانوس این بخش به فیلم «کلت» به کارگردانی سپیده شراحی اهدا شد.
*بخش فیلمنامه
لوح افتخار بهترین فیلمنامه به «اینجا سرزمین من است»، نوشته سید مهدی میرقیاسی اهدا شد. همچنین در این بخش رضا دانشپژوه و میثم مهدویراد جایزه بهترین «طرح فیلمنامه» را دریافت کردند.
فانوس بهترین فیلمنامه بلند به «لیست شنبه» نوشته محمد صادق رمضانی و حجت احمدیزر رسید.
*بخش نقد، مقالات و پژوهشهای سینمایی
فانوس بهترین پژوهش سینمایی به «مطالعه توزیع مردمی محصولات رسانهای در اکران مردمی جشنواره عمار» نوشته رسول احمدی اهدا شد.
*معرفی بهترین اکران کنندههای مردمی
جایزه بهترین اکران کننده مردمی به ترتیب به شهربانو عباسی از گروه اکران شهرستان آباده و آرزو میرآوندی از گروه اکران شهرستان باغملک داده شد.
مراسم تقدیر از حامد زمانی همراه با درد و دلهای او؛ چرا کمکار شدم؟
تقدیر دوم، نهمین جشنواره مردمی عمار به تقدیر از حامد زمانی، خواننده برجسته کشور اختصاص داشت. در این بخش و پس از پخش مستندی از گفتگو با خانواده حامد زمانی، او با همراهی علیرضا احمدیروشن ،فرزند شهید احمدیروشن به روی صحنه آمد.
زمانی در این مراسم بزرگداشت گفت: دو سه سالی است که کمتر مرا میبینید و این موضوع دلایل زیادی دارد. 2-3 ماه پیش مشکلاتی برایم پیش آمد که فکر نمیکردم به این زودی بتوانم دوباره شما را ببینم. جنس بچههای عمار برای من واقعا متفاوت از بقیه است و هرکسی که طعم این رفاقت را چشیده است میداند که این نزدیکی از جنس معرفت است. من لایق تجلیل نیستم و امشب، شب تجلیل از شماها است.
وی ادامه داد: چیزی که این روزها از ما میگیرند، اعتماد به نفس است. چه خودیها و چه غیرخودیها اعتماد به نفس را از هنرمندان و به ویژه هنرمندان جوان میگیرند. خیلی از مراکز حزبالهی ما به سمت سلبریتیها و چهرهها رفته است و این بچههای هنرمند دیده نمیشوند. دیدهام که ما بودیم اما نگاهها به سمت دیگری بود. نمیدانم از روی جهل است یا از روی آگاهی، اما اعتماد به نفس را از ما میگیرند. متأسفانه عدهای با بچههای حزباللهی، انقلابی و متعهد اینگونه برخورد میکنند. میگویند فعلاً که فلانی هست و جایی هم نمیرود. پس به سراغ دیگری برویم. اگر در قبال این برخوردها مقاومت نمیکردم کمکم خز میشدم و از چشمها میافتادم. موسیقی من به نظر فنی هیچ چیز از بقیه کم ندارد و از نظر محتوا نیز بسیار برتر است.
حامد زمانی، درد و دلهای خود را وارد فاز تازهای کرد و گفت: متاسفانه کار به جایی رسید که یکی از مسئولان حزبالهی در یکی از ارگانها به همه نامه نوشت که با حامد زمانی کار نکنید و او را بایکوت کنید. این 2-3 سال برایم بسیار سخت گذشت و دلیل کمکار شدن من نیز همین مساله بود. نمیخواهم مساله را بیش از این باز کنم اما بدانید که هویت انقلابی ما یک هویت اصیل است و به آن افتخار میکنم.
حامد زمانی جوایز خود را با حضور خانواده شهید احمدی روشن، حاج صادق آهنگران، مادر شهید خالقیپور و دختر شهید باغبانی دریافت کرد. این جایزه شامل کاشی حرم امام رضا علیهالسلام، انگشتری با نگینی از سنگ مزار امام حسین علیهالسلام و فانوس جشنواره بود.
پدر شهید احمدی روشن، آخرین سخنران این مراسم بود و به دلداری حامد زمانی پرداخت. او گفت: کم لطفی بعضیها زبانزد شده است. از سال 94 تا به امروز، بیش از 30-40 برنامه من که به دیدار با دانشجویان اختصاص داشت، در دقیقه 90 توسط دولت محترم کنسل شد. میخواهم به حامد زمانی بگویم که ناراحت نباش. این دل نگرانیها شایسته من و شما نیست. باید پی ولایت را به خود بمالیم و این خرجی است که برای ولایتمداری خود میدهیم. مفتخرم که بهای این ولایتمداری را میدهم.
در بخش پایانی این مراسم، صادق آهنگران و حامد زمانی قطعاتی را به صورت زنده اجرا کردند و فیلم «جمعه گل» به نمایش درآمد.
دیدگاه تان را بنویسید