حذف داور فمینیست از جشنواره تجسمی فجر
یک عکاس که رگههای فمینیستی در عکسهایش بارها حاشیهساز شده بود، در اقدامی عجیب به عنوان داور یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر انتخاب شد. حال به نظر میرسد برگزارکنندگان این اشتباه خود را اصلاح کرده اند.
خبرگزاری فارس: شادی قدیریان که با پروژههای عکاسی «قجر»، «مربع سفید»، «هیچ به هیچ» و «شاپرک خانم» در فضای هنری شناخته شده است، از جمع داوران رشته عکاسی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر خط خورد.
دو نمونه از عکسهای شادی قدیریان
انتخاب قدیریان که در آثارش بر عقاید فمینیستی تأکید دارد و در لایههای زیرین بر زن مسلمان ایرانی طعنه میزند، برای داوری در جشنوارهای که به مزین به نام «فجر» است ـ. آن هم در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی ـ. به شدت سؤالبرانگیز بود و مورد انتقاد هنرمندان انقلابی و دغدغهمند قرار گرفت؛ هر چند که هادی مظفری رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره معتقد است: «خطکشی بین هنرمندان و اینکه هنر انقلاب داریم و هنر ضدانقلاب، کار درستی نیست.» (+)
با این حال، به نظر میرسد مسئولان برگزارکننده جشنواره اشتباه خود را پذیرفتهاند و نسبت به حذف این داور از جشنواره تجسمی فجر اقدام کردهاند، اقدامی که البته برخلاف رویه معمول جشنواره، از سوی ستاد اطلاعرسانی آن رسانهای نشد و صرفاً به درج آن در صفحه اینستاگرام جشنواره بسنده شد! و البته دلیل این برکناری، همزمانی داوری آثار با حضور قدیریان در اسپانیا (به دعوت مرکز نیمایر آستوریاس برای نمایش مجموعه آثار) عنوان شده است.
با حذف قدیریان از فهرست داوران بخش عکس که دبیری آن بر عهده کیارنگ علایی است، «محمدرضا شریفزاده» دکترای تخصصی فلسفه هنر، دانشیار و عضو هیأت علمی دانشکده هنر تهران مرکز به عنوان داور جایگزین معرفی شده است.
این اقدام برگزارکنندگان یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گرچه دیرهنگام و در سکوت خبری صورت گرفت، اما از آنجا که در راستای اصلاح است، اقدامی مثبت تلقی میشود. هر چند بهتر بود مسئولان جشنواره از اعلام تصحیح اشتباه خود نمیهراسیدند و این موضوع را مانند دیگر اخبار روزانه جشنواره، رسانهای میکردند.
امید است که یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی به «هنر متعهد»، «هنر دینی» و «هنر انقلابی» توجه بیشتری داشته باشد؛ عباراتی که مورد تأکید رهبر انقلاب هستند. (+)
انتهای پیام/
دیدگاه تان را بنویسید