وزیر ارشاد: وحدت کلمه کانون کلام و پیام امام (ره) بود

کد خبر: 861851

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وحدت کلمه چیزی است که کانون کلام و پیام امام راحل بود. اینکه چگونه انسجام داخلی خود را در فضای سیاسی، حقوقی و... ارتقا دهیم، یکی از رویکرد‌هایی است که اگر در چهلمین سال انقلاب مورد توجه قرار دهیم می‌تواند به بیمه‌سازی آن کمک کند.

وزیر ارشاد: وحدت کلمه کانون کلام و پیام امام (ره) بود

خبرگزاری فارس: دومین نشست کارگروه‌های ستاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صبح امروز با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رؤسای کارگروه‌های تخصصی در سالن اجتماعات وزارت ارشاد برگزار شد.

وزیر ارشاد در این مراسم با اشاره به اینکه روز عرفه روز وصال جان‌ها به ملکوت عالم است، گفت: مسئله چهلمین سالگرد انقلاب را با دو نگاه می‌توان دید که هر یک از این نگاه‌ها می‌تواند تعریف‌های خود را درباره امور اجرایی داشته باشد.

وی افزود: نگاه اول که مثل هر حوزه‌ای که به یک عدد خاصی می‌رسد نوعی توجه و نگاه مناسکی، تکریمی و شعائری به آن می‌شود، در این بخش هم می‌توانیم این نوع نگاه را داشته باشیم؛ چراکه می‌دانیم شعائر بخشی از نگاهداشت ارزش‌ها هستند. حتماً این نگاه نگاهی است که نه‌تن‌ها غلط نبوده، بلکه مطلوب است. اما نگاه دوم سطح بالاتری به این مسئله است و اینکه ما چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی را ایستگاه تجدید قوا و توانمندسازی انقلاب تلقی کنیم و نگاه‌مان این باشد در ایستگاهی قرار داریم که به ما فرصت می‌دهد ما با نگاه به دهه‌های گذشته قدرتمندتر و کارآمدتر حرکت کنیم.

به گفته وزیر ارشاد دشمنان در خیال خامی به سر می‌برند و این مقطع را به تعبیر خود مقطع ضربه آخر تلقی می‌کنند، درحالی‌که این‌سو، ما این مقطع را می‌توانیم به فرصت‌سازی مجدد برای رهاسازی انرژی‌های جدید برای انقلاب بدل کنیم.

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر این فرصت به وجود آمده توضیح داد: این مقطع حساس می‌تواند برای انقلاب، اسلام و تشیع تبدیل به انرژی مضاعف شود تا دوره جدیدی را آغاز کنیم. طبعاً این نگاه دوم اقتضائات خود را در کمیته‌های مختلف ازجمله چنین کارگروهی می‌طلبد. با این نگاه فکر می‌کنم ما مسئولیت‌هایی از این قبیل داریم که طبعاً برنامه‌ها می‌تواند بخشی معطوف به این باشد که ما چکار می‌توانیم انجام دهیم تا در برنامه‌ها و مراسم‌ها این‌گونه نگاه‌ها را تعقیب کنیم و آن را قدرتی برای انسجام داخلی و وحدت اجتماعی قرار دهیم.

عالی‌رتبه‌ترین مقام مسئول در وزارت ارشاد شروع انقلاب، ایام جنگ و استمرار انقلاب را جوهره‌ای با وحدت اجتماعی دانست و گفت: وحدت کلمه چیزی است که کانون کلام و پیام امام راحل بود. اینکه چگونه انسجام داخلی خود را در فضای سیاسی، حقوقی و... ارتقا دهیم، یکی از رویکرد‌هایی است که اگر در چهلمین سال انقلاب انرژی‌هایی را جذب و به انرژی‌های قبل اضافه کنیم، به بیمه‌سازی مجدد انقلاب در دهه پنجم نزدیک‌تر شده‌ایم.

این مقام مسئول به اختلافات هم اشاره و با وجود اینکه در هر جامعه‌ای اختلاف نظر و دیدگاه وجود دارد، ابراز داشت: هرچه بتوانیم اختلافات را کاهش دهیم به بیمه‌سازی انقلاب کمک کرده‌ایم و در ادامه آن اگر فضای اجتماعی را آرام‌تر کنیم، به آنچه در دهه پنجم انقلاب قرار است پدید آید، طبعاً کمک کرده‌ایم.

وزیر ارشاد رویکرد اعتماد بین مسئولان و مردم را از موارد دیگری در چهلمین سال انقلاب دانست و بیان کرد: به نظر می‌رسد آنچه انقلاب را پدید آورد اعتماد بین مردم و مسئولان سیاسی انقلاب بود و رمز استقرار و بقا در این حوزه نهفته است؛ اینکه ما در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی به این اندیشه برسیم که چگونه گسل‌های کم‌اعتمادی را کاهش دهیم و خطوط اتصال اجتماعی مردم و مسئولان را کاهش دهیم، نگاه دیگری برای ایستگاهی توانمند جهت بیمه کردن انقلاب خواهد بود.

به گفته وی کاهش و مقابله با بحث فساد اداری و اقتصادی چه به شکل فردی، شبکه‌ای و خوشه‌ای خطرآفرین است. صحبت‌های اخیر رهبر انقلاب را درباره فساد به خاطر داریم. ایشان بار‌ها تأکید فرمودند که باید با فساد مقابله کرد.

صالحی گفت: فساد موخوره نظام‌های مردمی است. نظام‌های مردمی، چون متکی به مردم هستند بیش از نظام‌های دیگر می‌توانند فساد برای آن‌ها اختلال‌آور باشد. فساد مثل موخوره می‌تواند نظام‌ها را گرفتار اختلال کند، هرچند رهبر انقلاب هم بر این مسئله تأکید فرمودند که بین فساد و احساس فساد فاصله معناداری وجود دارد، زیرا در جمهوری اسلامی ایران مدیران پاک‌دست کم نداریم، اما مسئله مقابله با فساد برای ما جدی است.

وزیر ارشاد با تأکید بر این مهم که در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باید بتوانیم پاک‌زیستی اداری و اقتصادی‌مان را ارتقا دهیم، تصریح کرد: باید این پاک‌زیستی را در بخش اداری و اقتصادی کشور به مردم نیز منتقل کنیم و بگوییم که جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با فساد جدی است. این اعتماد مردم می‌تواند در برنامه دهه پنجم حائز اهمیت باشد.

وی گفت: مقابله با جنگ روانی دشمن از دیگر رویکرد‌های ما در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب است. دشمنان عقیم جمهوری اسلامی ایران بار‌ها از این توهمات داشته‌اند که دهه پنجم انقلاب می‌تواند به عنوان ضربه آخر به نظام ضربه بزند و ما می‌توانیم امسال را فرصت مقابله با جنگ روانی دشمنان قرار دهیم؛ چراکه آن‌ها از چند ماه قبل هر چه داشتند به کار بستند، به میدان آوردند تا ما را زمین‌گیرکرده و یا دشواری‌هایی پدید آورند، اما به نظر می‌آید در دهه پنجم با تجارب گذشته رویکرد جدیدی برای مقابله با این دشمن می‌توانیم به کار ببندیم آنهم با هم‌افزایی مردم و مسئولان.

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود به میدان آمدن دشمن را به‌مثابه سال ۵۹ و تدارک صدام دانست و گفت: صدام سال ۵۹ هر آنچه داشت به میدان آورد. آن‌ها هم امسال همه توان خود را وارد میدان کردند و این هجوم کاملاً مشهود است، اما تدبیر و بصیرت مردم و نظام برای مقابله با این جنگ روانی در جهت بیمه‌سازی انقلاب در دهه اخیر کارساز خواهد بود.

وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی دهه پنجم را فرصتی برای ارتقای سطح آگاهی‌های اجتماعی دانست و توضیح داد: حدود ۸۰ درصد جامعه ما انقلاب را ندیده‌اند و لمس نکرده‌اند، بنابراین فرصتی خواهد بود برای اینکه ما جامعه ۸۰ درصدی ایرانی که انقلاب را ندیده بلکه با روایات آن را شنیده و می‌شناسند فرصتی داشته باشیم تا آگاهی‌بخشی‌ها را ارتقا دهیم. این فرصت برای توانمندسازی و تجدید قوا مهم خواهد بود.

وی گفت: باید بکوشیم ظرفیت‌ها را تجمیع کنیم و در کنار هم بیندیشیم. این حرکت از قبل آغاز شده، اما بیش از گذشته باید تلاش کنیم ظرفیت‌ها را به هم برسانیم، نباید دلمان را به جوی‌های کوچک خوش کنیم؛ چراکه انقلاب دریاست و ما همه در یک اقیانوس حرکت می‌کنیم. نباید دل به آب‌باریکه‌ها ببندیم و حرکت‌هایی که در دهه ۴۰ انجام می‌دهیم با نگاه ترکیب‌سازی ظرفیت‌ها باید باشد نه نهادی، اگر فعالیت‌ها چند ظرفیتی شود، بهتر خواهد بود و می‌تواند یک رویکردی باشد تا با این نگاه پیش برویم.

صالحی در ادامه سخنان خود دولت‌زدایی از چنین حرکت‌هایی را رویکردی دیگر برشمرد و گفت: هر مقدار چنین مناسبت‌هایی را دولتی برگزار کنیم این نگاه پیش می‌آید که دولت و نظام برای بقای خود تلاش می‌کنند. احساس انگیزه دفاع از یک موجودیت را ایجاد می‌کند درحالی‌که باید فضا را به مردم نزدیک‌تر کنیم، یعنی بستر‌ها را فراهم کنیم و آرم‌ها و برچسب‌های حکومتی را کم‌رنگ‌تر کنیم. این می‌تواند به ما کمک کند تا در کار‌هایی که انجام می‌دهیم همچنان مردم دیده شوند و نه ما دولتی‌ها به عنوان کارگزاران. اما نکته دیگر حوزه تنوع قالب‌ها و ابزار‌های کاری است. خصوصاً قالب‌های جدید و مؤثر، فضای مجازی، چندرسانه‌ای کردن امور و... که به نظر می‌رسد حرکت در این فضا در حال تعقیب است.

وی در پایان بیان داشت: ما باید فضای کودکان و نوجوانان را در این بخش جدی بگیریم. آن‌ها نسلی هستند که تبلیغات یا القائات فراوان در فضای انقلاب داشته و دارند. ما باید مخاطب چنین حرکت‌هایی را کودکان، نوجوانان و جوانان بدانیم و در این مسیر طبعاً باید به ادبیات و ذائقه نسلی آن‌ها توجه داشته باشیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت