کوچکترین طلبه حوزه علمیه قم در نمایشگاه قرآن

کد خبر: 822461

دهمین روز بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با رو نمایی از کتب مختلف و چند نشست همراه بود. در این روز علی امینی نابغه قرآنی کشور و کوچکترین طلبه حوزه علمیه قم به مشاوره حفظ قرآن پرداخت.

کوچکترین طلبه حوزه علمیه قم در نمایشگاه قرآن

خبرگزاری میزان: دهمین روز بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با رو نمایی از کتب مختلف و چند نشست همراه بود. در این روز علی امینی نابغه قرآنی کشور و کوچکترین طلبه حوزه علمیه قم به مشاوره حفظ قرآن پرداخت. دهمین روز بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با رو نمایی از کتب مختلف و چند نشست همراه بود.

نخستین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی وبیناری بخش بین الملل بیست و ششمین نمایشگاه قرآن کریم با موضوع "قرآن و حدیث" با حضور علی خضیرحجی، استاد دانشگاه کوفه از کشور عراق و عبدالهادی مسعودی، عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث به صورت غیر حضوری (وبینار) و همچنین شادی نفیسی، استادیار علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران از پژوهشگران علوم حدیث برگزار شد.

در این نشست عبدالهادی مسعودی که به صورت غیر حضوری (وبینار) به بیان مطالبی در خصوص "بازکاوی ارتباط علمی قرآن و اهل بیت (ع) " پرداخت و گفت: در بررسی رابطه علمی اهل بیت (ع) و قرآن باید بگویم که اهل بیت (ع) قرآن را خاستگاه معرفت دینی می‌بینند؛ به عبارت دیگر قرآن برای آن‌ها تنها یک معجزه و سند حقانیت نیست، بلکه از دیدگاه ایشان، قرآن افزون بر این موارد، قانون اساسی اسلام است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث، با بیان نمونه‌هایی از احادیث و روایات در این زمینه افزود: اهل بیت (ع) علاوه بر اینکه قرآن را خاستگاه معرفت دینی می‌بینند، بلکه آن را حتی سنجه معرفت دینی نیز می‌دانند. به طوری که بسیاری از احادیث نقل شده از پیامبر اکرم (ص) را بر اساس آیات قرآن سنجش می‌کردند.

عبدالهادی مسعودی ادامه داد: قرآن برای اهل بیت (ع) ابزاری بود تا با استفاده از آن با هجمه‌های عالم نمایان دینی زمان خود مقابله کنند. حتی تفسیر‌های نادرست ارائه شده را بر اساس آیات قرآن تحلیل و رد می‌کردند که نمونه‌هایی از این موارد را در کتابی از خودم با عنوان "قرآن در روایات" ارائه کرده‌ام.

در ادامه این نشست علی خضیرحجی، استاد دانشگاه کوفه از کشور عراق نیز به صورت غیر حضوری (وبینار) به بیان مطالبی درباره "علم حدیث و نقش آن در تفسیر قرآن کریم" پرداخت و اظهار کرد: علم حدیث یکی از والاترین علوم است، چرا که از طریق این علم گفتار پیامبر اکرم (ص) بررسی و تحلیل می‌شود. این علم عشق و علاقه‌ای است که انسان را به سعادت ابدی می‌رساند.

این استاد دانشگاه کوفه با اشاره به ضرورت توجه به علم حدیث در بررسی احادیث و روایات بیان کرد: با توجه به اینکه احادیث و روایات در برخی مقاطع تاریخی، گرفتار بازتعریف‌های سیاسی شده‌اند و در برخی دوران خدشه‌هایی جدی به احادیث وارد شده، لازم است که با یک بررسی دقیق صحت آن‌ها را بررسی کنیم. این علم گستره زیادی دازد و می‌تواند مستند به علم معصومین شود تا صحت احادیث را تأیید یا تکذیب کند.

وی با تأکید بر عمل به فرمایشات پیامبر اسلام (ص) افزود: ما باید به توصیه‌های حضرت محمد (ص) عمل کنیم، اما باید ببینیم که احادیثی که از ایشان نقل می‌شود، از کجا و از چه منبعی نقل شده و زمینه نقل آن احادیث را بررسی کنیم و ابزار سنجش صحت آن قرآن کریم است.

در ادامه این نشست نیز شادی نفیسی، استادیار علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران نیز به موضوع "نقد روایات تفسیری در المیزان" پرداخت و با ارائه نمونه‌هایی از روایات و تفسیر‌های ارائه شده توسط علامه طباطبایی در المیزان خاطرنشان کرد: این بررسی نشان داد که روش علامه در تحلیل روایات، شیوه نیکویی است که لازم است در حد آن توقف نکنیم، آن را به خوبی دریابیم، اصلاح کنیم، بهبود ببخشیم و توسعه دهیم.

از برنامه‌های دیگر روز دهم نمایشگاه قرآن آموزش نوجوان نابغه قرآنی کشور در بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بود که به ارائه مشاوره در حوزه حفظ قرآن پرداخت و مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت.

"علی امینی" کوچکترین طلبه رسمی حوزه علمیه قم است؛ نابغه‌ای که اکنون ۱۶ سال دارد و در برهه‌ای به عنوان نابغه قرآنی در جمهوری اسلامی ایران مورد توجه آحاد مردم قرار گرفت.

علی در ۶ سالگی حافظ کل قرآن کریم شد که بیش از ۱۰ رتبه برتر شهرستانی، استانی و کشوری را در پرونده خود ثبت کرده است. اشراف به ترجمه و مفاهیم آیات قرآن کریم (بااستفاده از ۷ ترجمه)، اجرای بیش از ۱۸۰۰ برنامه در کشور‌های مختلف (لبنان، عراق، مالزی، عربستان و غیره) به زبان فارسی و عربی، آشنایی به علوم قرآنی و مباحث تفسیری از جمله توفیقات این نابغه قرآنی است.

امینی در سال ۹۱ در رسانه ملی توسط آیت‌الله محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری به عنوان حافظ کل و مفسّر قرآن تجلیل شد. ایشان جزء معدود حافظان کشور است که به صورت موضوعی و کاربردی قرآن را حفظ کرد. علی در بیش از ۳۰ شبکه داخلی و برون مرزی سخنرانی‌ها و برنامه‌های متعددی داشته است.

بیش از ۸۰۰ سخنرانی در همایش‌های بین‌المللی و تخصصی و در تریبون نمازجمعه‌ها و محافل علمی و دانشگاهی و حوزوی که از جمله آن‌ها سخنرانی‌های ایشان در حرم مطهر حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) و سلسله سخنرانی‌های ایشان در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) بود که در همه ایام ماه مبارک رمضان به صورت زنده ازطریق شبکه ۲ و شبکه نور پخش می‌شد.

۲ بار اجرای برنامه در محضر مقام معظم رهبری از توفیقات این حافظ قرآن است که البته موجبات خرسندی و تحسین معظم له را در پی داشت. کوچکترین داوطلب شرکت کننده در آزمون کارشناسی رشته علوم قرآنی وحدیث در سن ۹ سالگی به این حافظ اختصاص دارد.

روز گذشته، علی به همراه پدرش که همواره حمایت‌های او توانسته این نابغه قرآنی را به این مقام و جایشگاه برساند، در محل برگزاری بیست و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم حضور یافتند و در غرفه طرح ملی حفظ به ارائه مشاوره در خصوص حفظ قرآن به بازدیدکنندگان پرداختند. علی همچنین در برنامه رصد شبکه قرآن و معارف سیما حضور یافت و به سوالات مجری این برنامه پاسخ داد و درباره وضعیت کنونی حفظ قرآن در کشور مطالبی را بیان کرد.

از غرفه‌های فعال نمایشگاه قرآن در روز دهم "مؤسسه تدبّر در قرآن و سیره" بود که ۱۰ کتاب را رونمایی کرد. این موسسه که مجموعه‌ای مردمی حوزوی است بیش از یک دهه در راستای مسئولیت‌پذیری دستور صریح قرآن و عترت به تدبّر در این دو موضوع و عمل به منویات رهبر معظم انقلاب، گام نهاده و با حضور در بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، به معرفی فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی خود در عرصه تدبّر در قرآن و سیره اهل بیت (ع) پرداخته است.

غرفه این موسسه در ادامه برنامه‌های فرهنگی خود در نمایشگاه قرآن، ساعت ۲۲ شب گذشته، با حضور حجت‌الاسلام مهدی مقامی، مدیر عامل "موسسه تدبّر در قرآن و سیره"، میزبان مراسم رونمایی از ۱۰ عنوان از جدیدترین کتاب‌های این موسسه بود.

سیره امام رضا (ع)، تدبر در سیره حضرت معصومه (س)، سیره امام حسن‌مجتبی (ع)، تدبر در سیره حسینیان، سیره امام حسن عسکری (ع)، سیره امام باقر (ع)، سیره امام صادق (ع)، تدبر در قرآن (چیستی، چرایی و چگونگی تدبر در قرآن از نگاه رهبر انقلاب اسلامی و درسنامه تدبر در قرآن (جزء ۱ و ۲ سوره حمد و بقره) عنوان ۱۰ کتابی است که در غرفه این موسسه در نمایشگاه قرآن رونمایی شد.

در این روز همچنین لغت‌نامه جامع صحیفه سجادیه در بخش حوزوی بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم رونمایی شد.

این لغت نامه تالیف "سید احمد سجادی جزی" است و از سوی انتشارات مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان در ۳۶۰ صفحه منتشر شده است.

کتاب "لغت نامه جامع صحیفه سجادیه" پیرامون صحیفه است. در این اثر تمام لغات موجود در صحیفه سجادیه برای درک و تامل بیشتر مخاطبان و ارجاع آنان به مطالعه کتاب ارزشمند صحیفه ترجمه شده است.

نمایشگاه قرآن در روز دهم خود میزبان یک رونمایی دیگر نیز بود.

آیین رونمایی از کتاب "تدبر در قرآن و سیره اهل بیت علیهم السلام" با حضور شماری از فعالان عرصه قرآنی برگزار شد.

در این مراسم از تدبر سوره حمد و بقره، ۸ جلد از کتاب‌های سیره معصومین و یک کتاب در ارتباط با تدبر در قرآن از نگاه رهبرمعظم انقلاب اسلامی رونمایی شد.

حجت‌الاسلام مهدی مقامی مدیر مؤسسه تدبر در قرآن و سیره مشهد مقدس در حاشیه آیین رونمایی از کتاب تدبر در قرآن و سیره اهل بیت علیهم السلام بیان کرد جایگاه تدبر در قرآن مابین تفسیر قرآن، ترجمه و مفاهیم قرآنی قرار دارد. افراد با تدبر در قرآن می‌توانند به صورت عملی به فهم قرآن و عمل به آن نزدیک شوند.

بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم تا ۱۴ خرداد ماه مصادف با ۱۹ رمضان با شعار "قرآن؛ چلچراغ هدایت" در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برپاست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت