۶ اتفاق مهم فرهنگی هفته؛ از اغراق در ماجرای لغو کنسرت‌ها تا تعیین سرنوشت رستاخیز

کد خبر: 730452

وقوع حاشیه‌هایی همچون طرح دوباره موضوع حضور جناب‌خان در تلویزیون و انتشار تکذیبیه شدیدالحن محسن چاوشی درباره عدم همکاری با تلویزیون نیز را می‌توان در فهرست مهم‌ترین اتفاقات فرهنگی این هفته دانست.

۶ اتفاق مهم فرهنگی هفته؛ از اغراق در ماجرای لغو کنسرت‌ها تا تعیین سرنوشت رستاخیز
۶ اتفاق مهم فرهنگی هفته؛ از اغراق در ماجرای لغو کنسرت‌ها تا تعیین سرنوشت رستاخیز
سرویس فرهنگی فردا: اولین هفته مهرماه امسال را می‌توان یکی از هفته‌های خاص فرهنگی کشور دانست؛ هفته‌ای که تقارن دو واقعه مهم آغاز جنگ تحمیلی و دهه اول ماه محرم الحرام باعث شد که بسیار از رویداد‌های فرهنگی هفته تحت تاثیر این دو مناسبت قرار بگیرد. هفته‌ای که در آن از بسیاری از فعالین فرهنگی عرصه ادبیات و سینمای دفاع مقدس مورد تقدیر قرار گرفتند و البته اتفاقات مهم دیگری همچون برگزاری اولین نشست خبری وزیر جدید ارشاد نیز در آن به وقوع پیوست. در کنار این اتفاقات وقوع حاشیه‌هایی همچون طرح دوباره موضوع حضور جناب‌خان در تلویزیون و انتشار تکذیبیه شدیدالحن محسن چاوشی درباره عدم همکاری با تلویزیون نیز را می‌توان در فهرست مهم‌ترین اتفاقات فرهنگی این هفته دانست.
حال سینمای ایران خوب است، ولی تو باور نکن!
«حال امروز سینمای ما حال خوبی نیست و این حالی نیست که ما طی این سال‌ها دنبال آن می‌گشتیم.»، این جملات بخشی از اعترافات محمدمهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد به وضعیت نامناسب سینمای ایران است. حرف‌هایی که این هفته و در جریان برگزاری مراسم و «آن دقایق آبی» که به بهانه تقدیر از هنرمندان عرصه مقاومت و ایثار توسط بنیاد روایت برگزار شده بود؛ مطرح شد. حرف‌هایی که نشان‌دهنده عدم رضایت مدیریت سینمای کشور از خروجی فعلی آثار سینمایی است و البته انتشار آن در شبکه‌های اجتماعی بازتاب‌های بسیاری داشت تا آنجا که برخی از رسانه‌های تخصصی سینمایی مدعی شدند که آقای رئیس قصد دارد تغییرات گسترده‌ای را در زیرمجموعه‌های مرتبط با بحث تولید در سینمای ایران از جمله فارابی ایجاد کند؛ تغییراتی که البته از مدت‌ها قبل گمانه‌زنی‌هایی در ارتباط با آن وجود داشت، ولی به نظر می‌رسد حالا بهانه کم‌توجهی به حمایت از آثار ارزشی فرصت خوبی برای این تغییر و تحولات در این مجموعه‌ها باشد.
تقدیر از نادیده گرفته شده‌ها
بازار تقدیر از فعالین و چهره‌های فرهنگی و هنری این هفته داغ‌تر از روز‌های قبل بود. در این هفته بنیاد روایت با برگزاری مراسمی با عنوان «و آن دقایق آبی...» به تقدیر از برخی از فعالین عرصه دفاع مقدس پرداخت. در این مراسم از محمد خزایی برای تهیه‌کنندگی دو فیلم «به وقت شام» و «امپراطور جهنم»، ابراهیم حاتمی‌کیا به خاطر کارگردانی دو فیلم «به وقت شام» و «بادیگارد»، سعید ملکان، منیر قیدی، طناز طباطبایی به ترتیب برای تهیه‌کنندگی، کارگردانی و بازیگری فیلم سینمایی «ویلایی‌ها»، محمود رضوی و بهروز شعیبی برای تهیه کنندگی و کارگردانی فیلم «سیانور»، محمد حسین مهدویان کارگردانی فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز»، سعید سعدی برای مجموعه آثار تولید شده در حوزه دفاع مقدس، ابوالقاسم طالبی و علیرام نورایی برای کارگردانی و بازیگری در فیلم «یتیم خانه ایران»، سید حامد حسینی و محمدعلی باشه آهنگر برای تهیه کنندگی و کارگردانی فیلم «سرو زیر آب» و پرویز شیخ‌طادی و علی نصیریان برای کارگردانی و بازیگری در فیلم «امپراطور جهنم» تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
از اغراق در ماجرای لغو کنسرت‌ها تا تعیین سرنوشت رستاخیز
اما شاید در میان همه اخبار فرهنگی هفته، برگزاری اولین نشست خبری وزیر جدید ارشاد را بتوان مهم‌ترین آن‌ها دانست. نشستی که در آن وزیر ارشاد به چند موضوع مهم از جمله مسئله لغو کنسرت‌ها، وضعیت فیلم‌های سینمایی توقیفی و برخی از برنامه‌های ارشاد برای چهار سال آینده پرداخت.
مسئله لغو کنسرت‌ها یکی از مهم‌ترین نکاتی بود که سیدعباس صالحی در صحبت‌هایش به آن اشاره کرد. موضوعی که آقای وزیر موضع جالبی نسبت به آن داشت. صالحی در این نشست با اشاره به معدود بودن موارد لغو کنسرت در کشور گفت: «ما باید به ازای ارزش هر واقعه‌ای به همان میزان خبر تولید کنیم. بزرگ جلوه دادن هر موضوعی باعث بی اعتمادی می‌شود. درباره لغو مجوزها، خبر درستی است. در این ایام مجوز‌های بسیاری صادر شد و مواردی هم که به لغو مجوز رسیده بود، تعداد اندکی بود.»
این سخنان در حالی از سوی وزیر جدید ارشاد و معاون سابق فرهنگی این وزارتخانه مطرح شد که پیش از این بسیاری از رسانه‌های حامی دولت با شانتاژ گسترده بر مسئله لغو کنسرت‌ها، در حال تبدیل‌ای موضوع حاشیه‌ای به یک مسئله ملی بودند.
جالب آن که صالحی در ادامه سخنانش گریزی هم به همین شانتاژ‌های رسانه‌ای و تلاش‌های صورت گرفته برای تبدیل این مسئله به یک موضوع ملی زد: «به هر مسئله‌ای باید به اندازه خودش میدان داد. البته لغو یک مجوز هم غلط است. ما مسئولان باید خودمان مسائل را حل کنیم و مردم را وارد این بحث‌ها نکنیم.»
سرنوشت فیلم سینمایی رستاخیز نیز یکی دیگر از موضوعات مهمی بود که آقای وزیر در این نشست به تشریح آن پرداخت. صالحی در پاسخ به سوالی درباره تصمیم‌گیری برای اکران «رستاخیر» در سینما‌های ایران گفت: «برای اکران فیلم «رستاخیز»، مسئولان سازمان سینمایی با عوامل فیلم گفتگو کردند. گفتگویی که نتایجی را در بر داشت و مثل هر قراردادی، طرفین متعهد به اجرای آن هستند. سازمان سینمایی مبلغی را به عنوان خسارت به تهیه‌کننده داد و آن‌ها هم روند نمایش خارجی فیلم را پیگیری کردند؛ ولی هنوز وضعیت اکران داخلی این فیلم مشخص نشده است.» به نظر می‌رسد با توجه به این نظر صالحی، به احتمال فراوان موضوع اکران فیلم سینمایی «رستاخیز» در داخل کشور منتفی خواهد بود.
مورد عجیب ساعت ۵ عصر
توقف اکران فیلم سینمایی ساعت ۵ عصر نیز یکی دیگر از خبر‌های مهم این هفته بود. نکته جالب توجه در ارتباط با این فیلم بحث‌های شکل گرفته در ارتباط با کمدی بودن یا نبودن این اثر سینمایی است. فیلم مدیری که از ابتدا با اسم یک اثر کمدی مجوز گرفته بود، حالا و با فرارسیدن ماه محرم از سوی شورای صنفی نمایش به عنوان اثر غیرکمدی و درواقع اجتماعی به حساب آمده است و همین مانع از توقف اکران آن شد.
این موضوع با انتقادات زیادی از سوی رسانه‌ها مخالف مهران مدیری روبرو شد. اما نکته جالب توجه آن بود که سازندگان «ساعت ۵ عصر» پس از همه این کشمکش‌ها خودشان به استقبال عدم نمایش فیلم در این بازه زمانی رفتند. روابط عمومی این فیلم با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: با وجود آنکه طبق اعلام شورای صنفی نمایش «ساعت پنج عصر»، چون فیلمی کمدی محسوب نمی‌شود و بیشتر اثری اجتماعی است و می‌تواند در ایام محرم به اکران خود ادامه دهد به احترام عزاداری سرور و سالار شهیدان تصمیم گرفتیم که زودتر از تعطیلات پنج روزه سینما‌ها اکران فیلم را متوقف کنیم. شروع مجدد اکران هم بعد از مراسم عزاداری و از چهارشنبه هفته آینده خواهد بود.
بالاخره سیاه نارگیله یا نه؟!
انتشار خبر احتمال حضور مجدد کاراکتر جناب‌خان در فصل جدید خندوانه نیز یکی دیگر از خبر‌های جالب توجه این هفته بود. خبری که اولین بار رامبد جوان با حضور در یک برنامه اینترنتی آن را مطرح کرد. او که مهمان برنامه ۳۵ فریدون جیرانی شده بود در ارتباط با احتمال حضور جناب‌خان در صل جدید خندوانه که احتمال در عید ۹۷ به روی آنتن خواهد رفت؛ اظهار کرد: آماده مذاکره مجدد برای جناب خان هستیم و هیچ وقت دوست نداشتیم جناب خان برود و این داستان با کمی لجبازی و محاسبات غلط همراه بود.
در ادامه این ماجرا سعید سالارزهی مالک حقوقی شخصیت جناب‌خان نیز در گفت‌وگو با مهر در ارتباط با این صحبت‌ها گفت: حتما در مذاکره برای جناب خان حضور خواهم داشت و امیدوارم به سمتی برویم که جناب خان در فصل جدید «خندوانه» حضور داشته باشد.
انتشار این دو گفت‌وگو گمانه‌زنی‌ها برای حضور شخصیت محبوب جناب‌خان در فصل جدید خندوانه را قوت بخشید. شخصیتی که عدم حضور او در این فصل خندوانه باعث افت شدید کیفیت این مجموعه تلویزیونی شده بود.
تکذیبیه تند و تیز آقای خاص موسیقی
تکذیبیه تند و تیز محسن چاوشی پیرامون خبری درباره همکاری با تلویزیون نیز خبری بود که در فضای مجازی بازتاب‌های بسیاری داشت. چاوشی که چندی پیش اعلام شده بود تیم تولید سریال محرمی «هاتف» در پی مذاکره با او هستند، با انتشار متنی سراسر خشم و بغض هرگونه همکاری با تلویزیون را تکذیب کرد و یادآور شد که تا وقتی که اخلاق و منش اهالی تلویزیون تغییر نکند هیچ همکاری با این رسانه نخواهد داشت. در این یادداشت آمده است: «همین که اجازه بدهید این سالی دو سالی یک آلبوم ما بی‌عقده خودکار‌های قرمز منتشر شود و برسد دست اهلش، از شما سپاسگزارم و گرنه مرا چه به سریال و تلویزیون و... آن هم وسط این بلبشو‌ها و سوءاستفاده‌های اسمی و رسمی... نگذارید کارد به استخوان برسد و کار به جان. ساده و صادقانه گمان بردم در این ماه عزیز رفتار‌ها و زبان‌ها کمی ملاحظه کنند و اهل حرمت شوند که متاسفانه اشتباه می‌کردم. بگذریم؛ کوتاه سخن اینکه تا اخلاق و منش اهالی تلویزیون تغییر نکند (که بعید است تغییر) هیچ همکاری با این رسانه و رسانه‌های مشابه نخواهم داشت. شما هم تا چیزی را از زبان خودم نشنیده‌اید باور نکنید.»
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت