آخرین یافته‌ها دربارۀ کهن‌ترین نسخه‌های قرآن +عکس

کد خبر: 657832

آخرین یافته‌ها دربارۀ کهن‌ترین نسخه‌های قرآن در نشست «مصحف‌نگاری قرآنی در قرون نخست و تأثیر آن در شناخت ما از تاریخ قرآن» ارائه شد.

آخرین یافته‌ها دربارۀ کهن‌ترین نسخه‌های قرآن +عکس
خبرگزاری تسنیم: نشست علمی «مصحف‌نگاری قرآنی در قرون نخست و تأثیر آن در شناخت ما از تاریخ قرآن» با سخنرانی «مرتضی کریمی‌نیا»، پژوهشگر مطالعات قرآنی و متخصص مخطوطات کهن قرآنی برگزار شد. «مرتضی کریمی‌نیا»، پژوهشگر مطالعات قرآنی و نسخه‌پژوه در این نشست با اشاره به پیشینۀ نگارش در عربستان پیش از اسلام و ارائۀ شواهدی باستانی از کتیبه‌های عربی پیشااسلامی بر وجود سنت نگارش در زمان ظهور اسلام تأکید کرد. این پژوهشگر قرآنی با ارائۀ تصاویری از نسخه‌های قرآنی مربوط به قرن اول و دوم هجری، یازده ویژگی ظاهری در مخطوطات قرآنی قرن اول را معرفی کرد که به پژوهشگران کمک می‌کنند با در نظر گرفتن این ویژگی‌ها تاریخ احتمالی هر نسخۀ قرآنی تازه‌یابی را مشخص کنند.
کهن‌ترین نسخه‌های قرآن
کریمی‌نیا یادآور شد: بر اساس این یافته‌ها، ویژگی‌هایی مانند قطع کاغذ، سبک نگارش، رسم‌الخط، حاشیه‌ها و مواردی از این قبیل به ما کمک می‌کنند تا حجازی یا کوفی بودن و در نتیجه متقدم یا متأخر بودنِ یک نسخه را تعیین کنیم. وی به تأثیر این یافته‌ها بر آگاهی‌های پیشین ما از تاریخ قرآن که مبتنی بر گزارش‌های منابع سنتی است، پرداخت و نشان داد که چگونه بر اساس این شواهد تاریخی می‌توان دربارۀ گزارش‌هایی مانند متأخر بودن برخی آیات، جمع قرآن در زمان خلفا و مباحثی از این دست قضاوت کرد و صحت و سقم آنها را سنجید. در پایان این نشست، اساتید و دانشجویان حاضر در جلسه پرسش‌هایی را دربارۀ مباحث بیان‌شده مطرح کردند و آقای کریمی‌نیا نیز به آنها پاسخ داد. این نشست به همت پژوهشکدۀ تفسیر اهل‌بیت(ع) و با حضور پژوهشگران، اساتید و دانشجویان رشتۀ علوم قرآن و حدیث برگزار شد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت