روزنامه خراسان: خانواده ها با دور شدن ساخت و سازها از معماری ایرانی - اسلامی و گرایش به سمت معماری غربی، مصون نیستند. «احمد سالک کاشانی» نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: متأسفانه در ساخت و سازهای فعلی، گرایش به سمت سبک غربی است و معماری اسلامی رعایت نمی شود.
وی با اشاره به این که برای طراحی، مهندسی و استحکام ساختمانها باید به الگوی ایرانی - اسلامی توجه شود، افزود: در گذشته ایرانیها در معماری ایرانی - اسلامی صاحبنظر بودند، اما امروز به دلیل هجوم فرهنگ غربی این موقعیت را ازدستدادهایم. وی با اشاره به این که درحال حاضر توجه به معماری ایرانی - اسلامی کم شده است، بیان کرد: استفاده از معماری ایرانی - اسلامی بسیار کم و محدود است با این حال برخی از استان ها تلفیقی از معماری اسلامی و غربی را انجام داده اند که فرد نمی داند این معماری ایرانی - اسلامی است یا غربی! «سالک کاشانی» ادامه داد: مسئولان یا سیاست های موجود در خصوص معماری ایرانی - اسلامی را باور دارند و باید اجرا و پیاده کنند و یا اصلاً باور ندارند وکسی که باور ندارد نباید مسئول باشد.
وی اضافه کرد: کسی که مسئول است باید برای اجرای سیاست های موجود در این خصوص پافشاری کند. وی با اشاره به اهرم های نظارتی برای مقابله با افرادی که توجهی به معماری اسلامی ایرانی ندارند و معماری غربی را الگو قرار می دهند ، اضافه کرد: دستگاه های بیرونی و درونی باید این موضوع را دنبال کنند. وی ادامه داد: چنانچه الگوی ایرانی - اسلامی در معماری ها رعایت شود، بی شک تاثیرات معنوی و اجتماعی در پی خواهد داشت.
«سالک کاشانی» با اشاره به این که معماری اسلامی به عنوان یکی از موفقترین شیوههای معماری در تاریخ معماری جهان قابل بازشناسی است، اظهارداشت: میتوان پیوست هایی ارزشمند و پویا را در بناهای اسلامی بازشناسی کرد تا موجب شود تمامی آنها در قالبی واحد با عنوان معماری اسلامی در کنار یکدیگر قرار گیرند.
دیدگاه تان را بنویسید