تجلیل از مرشد میرزاعلی در جشنواره نقالی «غدیر»

کد خبر: 569698

مراسم اختتامیه نخستین جشنواره پرده‌خوانی و نقالی «غدیر» عصر روز دوشنبه ۲۹ شهریورماه، با تجلیل از مرشد ابوالحسن میرزاعلی و همچنین قدردانی از خانواده ۲ شهید مدافع حرم برگزار شد.

تجلیل از مرشد میرزاعلی در جشنواره نقالی «غدیر»
خبرگزاری مهر: در ابتدای این مراسم کوروش زارعی دبیر نخستین جشنواره پرده‌خوانی و نقالی «غدیر» ضمن ارائه گزارشی از روند شکل‌گیری و برگزاری این جشنواره، یادآور شد: جرقه ایده جشنواره ۴ ماه پیش زده شد و توسط مؤسسه فرهنگی «تسنیم نور» و حوزه هنری که هر ۲ از زیرمجموعه‌های سازمان تبلیغات اسلامی هستند، برگزار شد. در این جشنواره ۲۵ اثر متشکل از ۱۳ گروه از سراسر کشور و ۱۲ نقال و مرشد از تهران حضور داشتند. وی ادامه داد: آثار این جشنواره علاوه بر محیط‌هایی نظیر فضای باز مجموعه تئاتر شهر، در ۴ مسجد نیز اجرا شدند که این اجراها با اقبال مخاطبان و خانواده‌ها همراه بودند.
جشنواره نقالی غدیر
زارعی تأکید کرد: ما می‌خواهیم این هنر مردمی به بطن مردم برود. مسأله غدیر برای ما شیعه‌ها بسیار مهم است. متأسفانه در حوزه تئاتر و هنرهای نمایشی کار ویژه و خاصی در این زمینه نشده و این در حالی است که فرهنگ غدیر باید ترویج شود که بهترین راه برای این کار استفاده از هنرهای نمایشی و نقالی و پرده‌خوانی است. دبیر جشنواره پرده‌خوانی و نقالی «غدیر» اظهار کرد: سال دیگر در صورت وجود حمایت، خیمه‌گاه غدیر را در چند نقطه شهر برپا می‌کنیم. همچنین قصد داریم در دهه ولایت، برای آثاری هم که به جشنواره راه پیدا نکردند، شرایط اجرا در استان‌شان فراهم شود.
جشنواره نقالی غدیر
در ادامه این مراسم و با حضور علی نصیریان، از مرشد ابوالحسن میرزاعلی از هنرمندان با سابقه و تأثیرگذار تعزیه، نقالی و پرده‌خوانی تجلیل به عمل آمد. در این بخش علی نصیریان با قدردانی از اقدام حوزه هنری در برگزاری این جشنواره، یادآور شد: نمایش‌های تک‌نفره که نقالی و پرده‌خوانی از این دسته نمایش‌ها هستند، در سیر نمایش‌های آیینی ما هستند. نقالی و پرده‌خوانی بنیان اساسی نمایش‌های ایرانی هستند. نقالی شاهنامه را که شناسنامه ملیت ما است به میان مردم آورد.
جشنواره نقالی غدیر
این بازیگر مطرح و تأثیرگذار سینما، تئاتر و تلویزیون با بیان اینکه جذابیت تجسم و شبیه‌سازی بود که تعزیه را به وجود آورد، اظهار کرد: تعزیه بازیگری نیست، شبیه‌سازی و شبیه‌خوانی است. تعزیه‌خوان روایت‌گر است. نصیریان تصریح کرد: ما چون شیفته مدرنیته شدیم، همه چیزمان از جمله تکیه دولت را تخریب کردیم. ما نباید از فرهنگ‌های دیگر تقلید کنیم بلکه باید به داشته‌های خودمان رجوع کنیم. ما باید داشته‌های خود را ارج نهیم. سپس مرشد محسن میرزاعلی به اجرای یک قطعه نقالی پرداخت و پس از آن از خانواده‌های سردار احمد غلامی و سیدجواد اسدی به عنوان ۲ تن از شهدای مدافع حرم، قدردانی به عمل آمد. اجرای تواشی توسط گروه «محراب»، رونمایی از کتاب «جرعه‌ای از غدیر» نوشته علی دریایی و قدردانی از تمامی مرشدها و نقالان حاضر در نخستین جشنواره پرده‌خوانی و نقالی «غدیر» از دیگر بخش‌های این مراسم بودند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد