خبرگزاری تسنیم: مراسم افتتاحیه چهارمین دوره نمایشگاه نوشت افزار اسلامی ایرانی موسوم به ایران نوشت صبح امروز دوم شهریور با حضور جمعی از تولیدکنندگان این حوزه و فعالان فرهنگی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. سعید حسینی مدیرعامل مجمع نوشت افزار اسلامی ایرانی با بیان اینکه امسال چهارمین سال آغاز تولید و فعالیت در این زمینه است، گفت: ما در سال 91 کارمان را از صفر شروع کردیم و تلاش کردیم تا بتوانیم خلأهای موجود را با تولید نوشت افزار اسلامی ایرانی با المانهای بومی برطرف کنیم.در واقع این دغدغه جوانان جناح مومن جبهه فرهنگی انقلاب بود که در حوزه اسباب بازی، نوشت افزار و پوشاک به فعالیت بپردازند؛ حوزههایی که نه تولیدکنندگان فکری برایش کرده بودند و نه حاکمیت. ما ابتدا با دو برند کار خود را آغاز کریم اما امسال در این دوره 50 برند حضور دارند. تجربه فعالیت در این 4 سال گذشته از نگاه ناظران بیرونی مثبت بوده از این جهت که کار مردمی بوده و هم مخاطب مردمی داشته است. وی با اشاره به محصولات جدید این دوره ایران نوشت، گفت: تلاش شد تا در این دوره از ظرفیت رسانهای و شخصیت سازی انیمیشنها بهره لازم را ببریم.
امسال طرحهای مختلفی عرضه شده که 100 طرح آن برای اولین بار است. در طرحهای جدید محصولاتی الهام گرفته از انیمیشن شاهزاده روم، جناب خان، مدافعان حرم وجود دارد. تولیدکنندگان این حوزه که همینک پرچم دار فعالیت در حوزه صنایع فرهنگ عمومی هستند، با انگیزه شدند که به دیگر حوزهها نیز ورود کنند. در ادامه این مراسم جعفری تهیه کننده انیمیشن شاهزاده روم با اشاره به موفقیتهای این انیمیشن در ایران و خارج از کشور گفت: پروژه تولید انیمیشن شاهزاده روم حدود 15 ماه طول کشید و در نهایت در جشنواره فیلم فجر عرضه شد و برای نخستین بار یک انیمیشن مورد تقدیر ویژه قرار گرفت. ما این کار را از سوی دفتر مقام معظم رهبری برای ایشان نیز ارسال کردیم که مورد توجه قرار گرفت. پخش این انیمیشن در خارج از کشور از لبنان شروع شد که فروش خوبی داشت پس از آن در کشورهایی مثل عراق، کویت، ساحل عاج، آلمان و غیره نیز اکران شد. انیمیشن شاهزاده روم همچنین در داخل کشور نیز مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت به طوری که درسال 94 چهارمین فیلم پرفروش سال تهیه شد. وی ادامه داد: بعد از فعالیتهای کسب شده به این فکر افتادیم که برای شخصیت سازی این انیمیشن نباید تنها
به اکران آن بسنده کنیم در نتیجه به طراحی اقلام مختلف پرداختیم که نتیجه آن تولید و طراحی شش قلم لباس و نوشت افزار بود. طبق تحقیق انجام شده دو سوم سود شرکت دیزنی از محصولات جانبی آن است. بنابراین باید ارتباط با مخاطب را از این طریق حفظ کرد. سردار آزادی معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین نیز در ادامه این مراسم با اشاره به نامگذاری سال 95 از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل گفت: در تولید نوشت افزار ایرانی اسلامی اقتصاد مقاومتی به صورت عملیاتی انجام شده است. این تولیدات برای کاهش وابستگی به نوشت افزار خارجی با کیفیت بالا تولید شده که دست کمی از نمونه مشابه خارجی خود ندارد و در عین حال حاوی پیام انقلاب، شهدا و مفاخر این کشور است. وی ادامه داد: مهمترین حمایت دولت از این حرکت این است که ورود نوشت افزار خارجی به کشور را محدود یا ممنوع کنند در جایی که توان داخلی برای تولید چنین محصولاتی وجود دارد چرا باید نوشت افزار چینی وارد کشور شود. اگر بخواهیم این کار پا بگیرد باید به یک بسته فرهنگی فکر کنیم چرا که این کار تنها با تولید نوشت افزار پیش نمیرود. برای جا انداختن چنین شخصیتهایی در
ذهن دانشآموزان باید به سمت تولید انیمیشن، کلیپ و نوشت افزار و غیره برویم. سردار آزادی همچنین در پایان خسنان خود از آمادگی سازمان بسیج مستضعفین برای تولید آثار پویانمایی خبر داد. وهب همدانی فرزند شهید همدانی نیز در ادامه این مراسم با بزرگ خواندن فعالیتهای این چنینی در حوزه نوشت افزار گفت: امروز که با هجمه دشمن به فرهنگ و فرزندانمان مواجه هستیم پاسداشت یاد شهدا و معرفی قهرمانان ملی کار بزرگی است که امیدوارم تداوم داشته باشد. وی در ادامه با تأکید بر پیوستگی فعالیتهای این چنینی، یادآور شد: اگر میخواهیم در فضایی که بازاریابی غربی و فرهنگ غربی حاکم بر جامعه ما و جامعه جهانی است برای فرزندانمان خوراک فرهنگی تهیه کنیم باید به این پیوستگی بیاندیشیم وقهرمانان ملیمان را از مدرسه تا دانشگاه به فرزندانمان معرفی کنم. واقعیت این است که اگر بخواهیم در این فضای رقابتی تأثیرگذار باشیم و فرهنگمان را به دنیا گسترش دهیم نیاز به مدل سازی از قهرمانان ملی داریم. همچنین باید حمایت مالی نیز از تولیدکنندگان این حوزه صورت بگیرد. همدانی در ادامه به غنی بودن فرهنگ دفاع مقدس و ظرفیت آن برای تولید محصولات فرهنگی اشاره کرد و افزود:
غنی بودن فرهنگ دفاع مقدس یک شعار نیست زمانی که سردار همدانی به سوریه رفت از جوانانی کمک گرفت شاید نماز هم نمیخواندند و خیلی اهل سنت بودند ولی امروز فرهنگ دفاع در سوریه شکل گرفته است. ایشان در وصیت نامه آوردهاند که همیشه خودتان را بدهکار انقلاب و نظام بدانید و نه طلب کار من فکر میکنم اگر این روحیه در ما بوجود بیاید همه چیز حل خواهد شد. در ادامه این مراسم از جدیدترین طرحهای نوشت افزار اسلامی-ایرانی با طرحهای شاهزاده روم و شهید همدانی رونمایی شد. چهارمین دوره نمایشگاه نوشت افزار اسلامی-ایرانی از امروز تا هشتم شهریورماه از ساعت 10 الی 20 میزبان علاقه مندان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
دیدگاه تان را بنویسید