بررسی کارنامه صدا و سیما/ وقتی آقای رئیس نمرهی قبولی نمیگیرد
آبان ۹۳ که سکان هدایت بزرگترین نهاد رسانهای کشور به دستان محمد سرافراز سپرده شد، خیلیها امیدوار بودند تا معاون برون مرزی سازمان صداوسیما که حالا کلیددار اتاق ریاست و میراثدار مدیریت ده سالهي عزتالله ضرغامی...
سرویس فرهنگی فردا؛ همشهری جوان نوشت: آبان ۹۳ که سکان هدایت بزرگترین نهاد رسانهای کشور به دستان محمد سرافراز سپرده شد، خیلیها امیدوار بودند تا معاون برون مرزی سازمان صداوسیما که حالا کلیددار اتاق ریاست و میراثدار مدیریت ده سالهي عزتالله ضرغامی شده است، بتواند از پس مشکلات متعدد این سازمان بربیاید. سرافراز از بقیهي گزینههای موجود، کمتر شناخته شده بود و حضور بيست سالهاش در معاونت برون مرزی، او را بالیده در چهارچوب صداوسیما معرفی میکرد که این سازمان فربهي عریض و طویل را به خوبی میشناسد. سرافراز در اولین گامها، ده معاون از ۱۱معاون دورهي ضرغامی را برکنار و سه معاونت را در بقیه ادغام کرد. خانه تکانی از رأس آغاز شد و برخی شبکهها مانند شبکهي «تماشا» و چند شبکهي رادیو، تعطیل شدند. زلزله سرافراز در اوایل سال۹۴، دامنگیر برخی برنامههای زندهي تلویزیونی شد اما ماه عسل سرافراز کمکم سپری شد.
آنتن خالی که در اواخر دورهي ضرغامی، مشهود بود، نمود بیشتری پیدا کرد و تحولات مدیریتی هم نتوانسته بود، کمکی به ماجرا کند. اختلافات میان سرافراز و پورمحمدی، معاون سیما که عدهای او را سفارش شده میدانستند، شدت یافت که اوج آن در ماجرای استعفای پرسر و صدای غلامی، مدیر شبکهي چهار، گلایهاش از پورمحمدی و ابقایش توسط سرافراز، نمایان شد. ایجاد نهاد موازی مرکز گسترش فیلمنامهنویسی سیما توسط سرافراز و انتصاب امین صدیقی به ریاست آن در برابر مرکز امور نمایشی سیما به مدیریت محمودرضا تخشید، فرد مورد تأيید پورمحمدی، هم تنش دیگری بود که با استعفای تخشید، مشکلات مدیریتی را نشان داد.
رئیس سازمان صداوسیما، علاوه بر مشکلات داخلی با معاونان با دو مسئلهي اخلاقی هم روبهرو شد. یکی ماجرای فرار مشاور و بازرس ویژهاش، شهرزاد میرقلیخان به عمان بود که برکناری اخوان بهابادی، قائممقام امور مجازی سازمان از عوارضش بود. میرقلیخان سيوهشتساله که هفت سال قبل به اتهام مشاورت در خرید ۳هزار دوربین دید در شب، سه سال در زندانهای آمریکا بود، بلافاصله بعد از آزادی مورد حمایت ویژهي سرافراز در پرستیوی و صداوسیما قرار گرفت. ماجرای دیگر، انتشار فایل صوتی شینا شیرانی، مجری زن پرس تیوی و درخواستهای غیراخلاقی مدیران این شبکه بود که با تعلیق دو نفر از آنها، همراه شد. دو ماجرایی که باعث برگزاری جلسهي اضطراری شورای نظارت بر صداوسیما شد. در حوزهي نمایش هم با وجود استقبال از برنامهي خندوانه و سریال ۱۱۰ قسمتی کیمیا که ساختش دو سال طول کشیده بود، ایرادهای بنیادین به سریال ۴۰ میلیارد تومانی معمای شاه ساختهي محمدرضا ورزی، ادامهي ساخت سریال را با مشکل روبهرو کرده و مجموعههای درحاشیههای۱و۲ مهران مدیری هم با افت شدید و بیسر وصدا به پایان رسید. ماجرای عدم اجازهي پخش گفتگوی ظریف و عادل فردوسیپور در شب یلدا هم حاشیههایی ساخت که برخورد نامناسب رسانهي ملی با ماجرا، قضیه را تشدید کرد. سرافراز در حالی سال ۹۴ را به پایان برد که هنوز سریال درجه الف ویژهاي در این سازمان کلید نخورده و مشکلات آنتن خالی ادامه دارد.
دیدگاه تان را بنویسید