بزرگ‌ترین پل معلق کشور در مشکین‌شهر+تصاویر

کد خبر: 462027

پل معلق مشکین‌شهر از آثار گردشگری این شهرستان به حدی در افزایش تعداد گردشگران موفق عمل کرده که حتی آثار تاریخی و طبیعی با قدمت چند هزارساله نیز نتوانسته است چنین موفقیتی را از آن خود کند.

بزرگ‌ترین پل معلق کشور در مشکین‌شهر+تصاویر
مهر: پل معلق مشکین‌شهر در قالب طرح ملی گردشگری «خیاو تا گردولی» از پروژه‌های راکد گردشگری استان اردبیل بود که به دلیل بی‌توجهی به نیاز سرمایه‌گذار و غفلت مسئولان وقت به تعطیلی کشیده شده بود.

بااین‌وجود طی چند سال گذشته مسئولان در اقدام متفاوتی از سرمایه‌گذار طرح دعوت کردند تا نیازها و درخواست‌های وی را بشنوند. این اتفاق موجب شد پروژه‌ای که عنوان می‌شود بزرگ‌ترین پروژه گردشگری کشور است دوباره فعال‌شده و در ماه‌های آغازین سال جاری به بهره‌برداری برسد.

بهره‌برداری پل معلق با ۳۲۵ متر طول، عرض دو متر و ارتفاع ۸۰ متری از کف رودخانه «خیاوچایی» سیل عظیمی از گردشگران را راهی مشکین‌شهر ساخت و نشان داد حمایت جزئی از یک سرمایه‌گذار تا چه حد می‌تواند موجب جهش‌های باورنکردنی در توسعه شود.

این پروژه که از سال ۸۳ آغازشده بود امسال برای اولین بار در فاز اول بزرگ‌ترین پل معلق کشور را که فقط پنج درصد از پروژه است تقدیم گردشگران کرد. تا ثمره تلاش مهندسان و کارگران ایرانی با یک مهندسی بومی و داخلی حتی به اذعان مدیران اجرایی پل تضمین ایمنی شود و مسیر مسدود شده پل بعد از یک دهه بازگشایی‌شده و مشکین‌شهر را به توسعه پیوند زند.

بطوریکه به گفته فرماندار مشکین‌شهر پل معلق تعداد گردشگران این شهرستان را تا ۲۰ برابر افزایش داده و تاکنون هیچ پروژه‌ای تا به این میزان موفق عمل‌نکرده است.

بااین‌وجود کارشناسان و مسئولان محلی و استانی معتقدند کار این پروژه در احداث پل تمام‌شده نیست؛ چراکه خیل سفرها برای بازدید و قدم زدن فقط یک‌بار روی پل نشان داد مشکین‌شهر نیازمند زیرساخت‌هایی است که در درازمدت بی‌توجهی به آن حتی ممکن است سیر صعودی بازدیدها را وارونه کند.

ضرورت تکمیل پروژه با حمایت بخش دولتی

معاون گردشگری میراث فرهنگی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر تأثیر احداث پل معلق در گردشگری مشکین‌شهر را غیرقابل‌تصور خواند و تصریح کرد: به گفته مسئولان محلی به‌ویژه در تعطیلات عید فطر بعد از افتتاح شاهد افزایش غیرقابل‌باور گردشگران بودیم.

معاون گردشگری میراث فرهنگی استان معتقد است تا به امروز با تبلیغات مطلوب پل معلق در جذب گردشگر به مشکین‌شهر و استان موفق عمل کرده و باید زمینه‌ای فراهم شود تا پروژه تکمیل‌شده و جذب گردشگران تداوم یابد. قادر تقی زاده افزود: این در حالی است که پل معلق فقط پنج درصد از پروژه گردشگری مورد تأکید سرمایه‌گذار است و این پروژه در هزار و ۳۰۰ هکتار تعریف‌شده که در فاز اول متل و تالار، در فاز دوم پل معلق و در فاز سوم رستوران گردان است.

وی بابیان اینکه ساخت مجتمع آب‌درمانی با انتقال آب‌درمانی ایلاندو و دهکده سلامت نیز برای این مجموعه پیش‌بینی‌شده است تأکید کرد: تاکنون نزدیک ۴۰۰ میلیارد ریال برای این مجموعه هزینه شده است و تکمیل آن نیازمند تأمین اعتباری نزدیک به همین میزان نیز هست.

معاون گردشگری میراث فرهنگی استان معتقد است تا به امروز با تبلیغات مطلوب پل معلق در جذب گردشگر به مشکین‌شهر و استان موفق عمل کرده و باید زمینه‌ای فراهم شود تا پروژه تکمیل‌شده و جذب گردشگران تداوم یابد.

آماده‌سازی گردشگری مشکین‌شهر برای بازدیدها

باوجوداینکه سرمایه‌گذار طرح بعد از آغاز به کار پل تکمیل سایر بخش‌ها را منوط به حمایت بخش دولتی دانسته اما نیازهای توسعه گردشگری به‌واسطه پل معلق به همین‌ها ختم نمی‌شود.

بطوریکه امروز زیرساخت راه ارتباطی و مراکز اقامتی پل به‌صورت جدی مورد تأکید است تا جایی که معاون گردشگری میراث فرهنگی استان در این خصوص گفت: در تعطیلات عید فطر با ورود تعداد قابل‌توجهی گردشگر ما با محدودیت مراکز اقامتی مواجه شدیم.

تقی زاده تصریح کرد: به‌منظور رفع این مشکل و تأمین نیاز گردشگران مجبور شدیم برای چند خانه مسکونی نیز مجوز اقامت صادر کنیم.

علاوه بر این فرماندار مشکین‌شهر به توسعه مطلوب راه‌ها اشاره دارد و در خصوص اقدامات صورت گرفته به خبرنگار مهر تأکید کرد: ما حمایت‌های لازم از مجموعه‌های گردشگری مشکین‌شهر راداریم بطوریکه مسیر منتهی به پل با یک میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی آسفالت شد.

ما حمایت‌های لازم از مجموعه‌های گردشگری مشکین‌شهر راداریم بطوریکه مسیر منتهی به پل با یک میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی آسفالت شد به گفته ابراهیم امامی علاوه بر این در راستای توسعه زیرساخت‌های راه ۱۵ کیلومتر از چهاربانده اردبیل- مشکین‌شهر افتتاح‌شده و پنج کیلومتر دیگر نیز زیرخط آسفالت است.

وی به تعریض محور گردشگری قینرچه اشاره و تأکید کرد: مقدمات چهاربانده مشکین‌شهر- اهر نیز اجرا می‌شود.

امامی از برنامه‌های تبلیغ و معرفی این مجموعه را اجرای جشنواره بهار مشکین‌شهر با تأمین هزینه عنوان کرد و افزود: ما پیگیر تأمین زیرساخت‌هایی که سرمایه‌گذار نیاز دارد هستیم.

وی در خصوص زمان تکمیل این پروژه گردشگری تصریح کرد: در طرح ملی گردشگری خیاو تا گردولی ساخت رستوران، مراکز اقامتی، تالار پذیرایی و سایت ورزشی نیز برنامه‌ریزی‌شده و برخی به شکل مطلوب اجرایی شده است؛ با توجه به اعلام آمادگی ما برای حمایت سرمایه‌گذار و اعلام آمادگی سرمایه‌گذار برای تکمیل انتظار می‌رود مابقی فازها سریعاً تکمیل شود.

پل معلق به‌عنوان المان انسان‌ساز معرفی شود

هرچند سرمایه‌گذار پل بارها به ضعف تبلیغات این پروژه تأکید داشته و حتی از ممانعت مسئولان شهر سرعین در نصب بنرهای تبلیغی این مجموعه گفته است اما به نظر می‌رسد مسئولان استانی میزان تبلیغات را کافی می‌دانند.

بطوریکه به عقیده معاون گردشگری میراث فرهنگی استان برگزاری جشنواره بالن و پاراگلایدر توانست تأثیر مطلوبی در تبلیغ این مجموعه داشته باشد.

وی در خصوص پیشنهاد برای معرفی این مجموعه به‌عنوان المان گردشگری مشکین‌شهر تأکید کرد: با توجه به غنای این شهرستان از آثار طبیعی و تاریخی ازجمله کوه سبلان، مجموعه باستانی شهریری یا بقعه شیخ حیدر ضروری است که این مجموعه به‌عنوان بزرگ‌ترین المان گردشگری انسان‌ساز مشکین‌شهر معرفی شود.

به عقیده تقی زاده در حال حاضر کوه سبلان واقع در مشکین‌شهر از قطب‌های گردشگری این شهرستان و حتی کشور است و یا مجموعه باستانی شهر یری حتی در کشور بی‌نظیر است و به لحاظ فرم پل معلق قابلیت رقابت با این آثار را ندارد؛ اما درعین‌حال می‌تواند به‌عنوان بزرگ‌ترین المان انسان‌ساز معرفی شود.

وی ازجمله اقدامات اخیر معرفی هر چه بیشتر پل معلق را معرفی آن به سازمان جهانی جهانگردی عنوان و تأکید کرد: آثاری که بازدید و جذابیت قابل‌توجهی دارد به این سازمان معرفی می‌شود و ما از استان اردبیل دو اثر اقامتگاه بوم‌ساز ملک سویی و پل معلق که هر دو در مشکین‌شهر واقع‌شده‌اند را معرفی کردیم.

توسعه گردشگری مشکین‌شهر نیازمند مراقبت است

بنا به گفته فرماندار مشکین‌شهر، گردشگری محور اصلی توسعه این شهرستان انتخاب‌شده است. قابلیت‌های بی‌نظیر گردشگری این شهرستان موجب شد اخیراً طرح تبدیل مشکین‌شهر و سرعین به مناطق نمونه گردشگری در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شود و این طرح در حال حاضر منتظر رای نهایی در صحن علنی مجلس است.

فرماندار مشکین‌شهر تأکید دارد که سرمایه‌های طبیعی، تاریخی، باستانی، ورزشی، زمستانی، روستایی و میراثی قابل‌توجهی در گردشگری مشکین‌شهر وجود دارد.

بطوریکه همین سرمایه‌ها موجب انتخاب مشکین‌شهر به‌عنوان پایلوت گردشگری عشایر شده و تعداد قابل‌توجهی از پژوهشگران، باستان شناسان و محققان را برای مطالعه آثار باستانی و میراثی این شهرستان ازجمله مجموعه بی‌نظیر شهر یری به سمت آن کشانده است.

تأثیر قابل توجه پل معلق در گردشگری منطقه تجربه موفقی بود که نشان داد بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های موجود تا چه حد می‌تواند رونق و توسعه را به دنبال داشته باشد و در این میان بدون حاشیه پردازی فقط باید کار انجام داد و متمرکز بر پروژه‌ها بود.

به گفته امامی در حال حاضر ۲۵ طرح گردشگری با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در مشکین‌شهر تقاضا دارد که ۱۲ مورد آغاز به کارکرده است و پیشرفت ۱۰ الی ۷۰ درصدی دارند.

وی تمامی تلاش متمرکز بر برنامه‌ها را شکوفایی گردشگری مشکین‌شهر چنانچه شایسته آن است، دانست و حمایت نهادهای اجرایی را برای تحقق این آرمان خواستار شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت