عیسی کلانتری: مدارس طبیعت غیر شرعی و غیر قانونی بودند
عیسی کلانتری گفت: مدارس طبیعت سه مشکل داشتند مشکل اول اینکه غیر قانونی بودند و مجوز رسمی نداشتند و اگر بچههای آسیبی میدیدند باید رئیس سازمان دیه میداد یا زندان میرفت.
خبرگزاری میزان: عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به این سوال که چرا مدارس طبیعت تعطیل شدند گفت: مدارس طبیعت سه مشکل داشتند مشکل اول اینکه غیر قانونی بودند و مجوز رسمی نداشتند و اگر بچههای آسیبی میدیدند باید رئیس سازمان دیه میداد یا زندان میرفت.
وی درباره مشکل دوم گفت:این مدارس طبق فتوای مراجع غیر شرعی بودند و مراجع تشخیص دادند این مدارس ایدئولوژی غیر دینی داشتند، چون سگ و گربه در این مدارس خواهر و برادر میشدند و بر اساس این حکم اگر قانونی هم بود باید تعطیل میشدند. مشکل سوم اینکه دو نفر از کسانی که این مدارس را تشکیل دادند و مجوز دادند جز اعضای حزب توده بودند و صلاحیت این کار را نداشتن یکی از این افراد صبح تا شب در تلویزیون است و دیگری در مشهد به سر میبرد.
خطرات آب گیری سد ایلیسو توسط ترکیه برای ایران/ وزارت خارجه به این مسئله ورود کرده است
عیسی کلانتری گفت: وزارت خارجه باید اقدامات بیشتری انجام دهد و به این مسئله هم ورود کرده است. امیدواریم بتوانیم با ترکها کنار بیایم. به گزارش میزان، عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست کشور در نشست خبری که در محل سازمان محیط زیست برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار میزان درباره خطرات آب گیری سد ایلیسو اظهار کرد:ترکیه از زمان جنگ ایران و عراق شروع به ساخت شبکههای سد سازی کرد و ترکیه بر اساس قانون گاپ بیش از ۵۰ میلیارد مترمکعب از آبهای خروجی خود را مهار کرده و مشکلاتی پیش آورده، ولی به علت عدم شفافیت قانون درباره آبهای مرزی قوانین بین الملل درباره آبهای مرزی شفافیت ندارد و برای کشورها خط کشیهای لازم صورت نگرفته با این مشکلات رو به رو هستیم البته این مسئله را در شرق افغانستان و عراق هم داریم و لذا، چون قانون آبهای بین المللی شفافیتی ندارد هر کشوری هر جور دلش میخواهد با آبهای خروجی خودش برخورد میکند و ایلیسو هم مشمول همین مسئله است ترکها این مسئله را حق خود میدانند. رئیس سازمان محیط زیست گفت: وزارت خارجه باید اقدامات بیشتری انجام دهد و به این مسئله هم ورود کرده است. امیدواریم بتوانیم با ترکها کنار بیایم.
۸۵ درصد تالاب انزلی رسوبات است
وی در ادامه درباره تالاب انزلی گفت: ۸۵ درصد تالاب پر از رسوب شده قبلا دانشگاه تهران مطالعه کرده بود که چگونه میشود تالاب را احیا کرد و طرحی قبلا مطرح شد که ۵۰ میلیارد هزینه آن میشد که عملی نبود، چون بر اساس این طرح باید ۷۰۰ میلیون تن رسوب خارج میشد و چیزی حدود ۳۵ میلیون تریلی نیاز بود و با این احتساب اگر در هر دقیقه ۳ تریلی بار بزنیم باید ۲۰ سال تریلی فعالیت میکرد.
تالاب انزلی ۳۰ سانتیمتر عمق گرفته است
وی در ادامه گفت: در آغاز فعالیت ۳۰ سانتیمر عمق تالاب پایین رفت، ولی این طرح متوقف شد به این دلیل که در ترکیبات مواد نانو و اکسید تیتانیوم وجود دارد و باعث سم زایی میشود.
کلانتری گفت: در ۵۰ هکتاری که به صورت آزمایشی طرح بایوجمی شروع شده بود به سرعت و به شدت تالاب در حال عمق گرفتن است. امیدواریم این سوء تفاهم به زودی برطرف شود.
وی در ادامه گفت: ریزگردها یک شبه سیستم مهار آبهای جاری در کشور و سد سازیها شروع شد در حقیقت سد سازیها در راستای اصول توسعه پایدار صد در صد اقدام نکردتد یعنی همه آبها را مهار کردند و حقی برای طبیعت قائل نشدند و فکر کردیم اگر تمام این آبها مهار شود مشکلات ما کمتر میشود و حق طبیعت را در نظر نگرفتیم. طبق توافق ریو همه کشورها میتواننو از ۴۰ درصد آب تجدیدی پذیر استفاده کنند، ولی در کشور ما همه آبها مهار شده و حقی برای طبیعت قائل نشدیم و بخش عمدهای از وین ریزگزردها ناشی از این مدیریت نادرست بود. وقتی رودخانه مهار شود جلوی سیلاب گرفته میشود، ولی همین سیلابها در جاهای خشکی مثل ایران که شدت تبخیر ۲۰ برابر مقدار بارش است که متوسط بارش ۲ هزار و ۵۰۰ میلیمتر و متوسط بارش ۲۰ میلیمتر است. وقتی که آبها از طبیعت گرفته میشود آبی در دشتها پخش نمیشود و این اراضی زیر چرخه دام و انسان است ساختار خاک خورد میشود.
کلانتری گفت: بهتر است منت نگذاریم که به تالابها آب دادیم.
دیدگاه تان را بنویسید