در بارش‌های اخیر ایران، دست بارورسازی ابر‌ها در میان است؟

کد خبر: 934201

آیا بارش‌های اخیر ایران ناشی از عملیات بارورسازی ابر‌ها بوده است؟. یک مقام مسئول در سازمان هواشناسی گفت: چنین ادعایی که بارش‌های سنگین و خوب ایران طی روز‌های گذشته، ناشی از طرح بارورسازی ابر‌ها بوده، به طور کامل شایعه است. چون این طرح نمی‌تواند در جو تغییرات گسترده ایجاد کند.

در بارش‌های اخیر ایران، دست بارورسازی ابر‌ها در میان است؟

خبرگزاری ایسنا: از اواخر زمستان ۹۷ و اوایل بهار ۹۸ در اثر فعالیت چند سامانه بارشی، تقریبا بیشتر استان‌های کشور با بارش‌های سنگین و سیل آسا مواجه بوده است. شاید کم سابقه بودن بارش‌های اخیر ایران باعث شد که در برخی رسانه‌ها "طرح بارورسازی ابرها" به عنوان عامل باران و سیل‌های اخیر معرفی شود. سازمان هواشناسی ایران پیش از این چنین ادعایی را کذب دانسته و به طور کامل رد کرد. این بار هم احد وظیفه - متخصص حوزه هواشناسی ابعاد این موضوع را توضیح داد که پروژه‌های بارورسازی ابر‌ها نمی‌تواند تغییرات گسترده در جو ایجاد کند.

وی تصریح کرد: باروسازی ابر‌ها در حد آزمایشگاه اثبات شده است و می‌توان در قالب فرآیندی از طریق شلیک یدور نقره باعث بارور کردن ابرها، ایجاد قطره و بارش باران در یک منطقه بسیار کوچک و محدود شد، اما مطمئنا از این طریق امکان ایجاد تغییرات گسترده در جو وجود ندارد، بنابراین بارش‌های اخیر نمی‌تواند ناشی از بارورسازی ابر‌ها باشد. تاثیر بارورسازی ابر‌های نقطه‌ای و محلی است

وظیفه با تاکید بر اینکه بارورسازی ابر‌ها به هیچ وجه نمی‌تواند میزان بارش‌های یک منطقه را به شکل ملموسی تغییر دهد، ادامه داد: اگر عملیات بارورسازی ابر‌ها انجام شود، آن هم به درستی، و اگر همه شرایط فراهم باشد و ابر‌ها تقویت شوند، ماحصل این عمل بسیار محدود است؛ به این معنا که بارش‌های ناشی از این طرح local (محلی) و نقطه‌ای است و بارورسازی ابر‌ها در نقطه A. نمی‌تواند منجر به بارش در نقطه A. و B. شود؛ بنابراین ادعای اجرای بارورسازی ابر‌ها برای بارش‌های اخیر به هیچ وجه درست نیست.

این مقام مسئول در سازمان هواشناسی در ادامه تاکید کرد: نتیجه بارورسازی ابر‌ها در طبیعت ثابت شده نیست، حتی اگر در حد آزمایشگاه ثابت شده باشد. چون هیچ گزارشی در دنیا وجود ندارد که تاثیر بارورسازی ابر‌ها را در منطقه‌ای وسیع تایید کند. بارورسازی ابر‌ها سیاست رفع خشکسالی نیست

وی با اشاره به اینکه بارورسازی ابر‌ها عملیات اساسی برای تغییر روند بارش‌های کشور‌ها و ایجاد ترسالی به حساب نمی‌آید، گفت: کشور‌های پیشرفته دنیا هم این عملیات را به شکل محدود و در نقاط محدودی انجام می‌دهند و به دلیل تاثیرات محدود آن جزو سیاست کشور‌ها برای رفع خشکسالی و افزایش میزان بارش‌ها نیست.

این هواشناس گفت: قطعا و بدون شک سامانه‌های اخیر ربطی به بارورسازی ابر‌ها ندارد.

به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی پیش از این اعلام کرد بود که سامانه‌های بارشی اخیر علاوه بر ایران، کشور‌های سوریه، لبنان، فلسطین و عراق را هم تحت تاثیر خود قرار داده و باعث بارش‌های سنگین و حتی خرابی در برخی مناطق این کشور‌ها شده بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت