کلانتری: وضعیت محیط‌زیست بحرانی شده است

کد خبر: 916016

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در فرایند توسعه اصول اولیه محیط زیست را حفظ نکردیم.

کلانتری: وضعیت محیط‌زیست بحرانی شده است

خبرگزاری ایلنا: عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بیستمین همایش ملی صنعت و خدمات سبز با بیان اینکه از همه افرادی که برای حفظ محیط زیست تلاش می‌کنند، سپاسگزارم، گفت: کشور در بخش‌های فراوانی توسعه پیدا کرده است، تقریباً در همه بخش‌ها توسعه مناسبی نسبت به عمر انقلاب داشتیم.

وی ادامه داد: تنها بخشی که وضعیت آن بهبود پیدا نکرده، بلکه بحرانی هم شده محیط زیست است، در حالی که عمر متوسط ایرانیان حدود ۲۰ سال اضافه شده است، چیزی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به جمعیت دانشجویان اضافه شده و ۹۰ درصد مردم در کشور از گاز و آب آشامیدنی بهره‌مند هستند و این اقدامات خوبی است که در طی ۴۰ سال در کشور اتفاق افتاده است.

او افزود: آلودگی هوای کلانشهرها، وضعیت نامطلوب جنگل‌ها و بهره‌وری کم از انرژی از جمله مشکلاتی است که در کشور در حوزه محیط زیست وجود دارد، شدت ضریب انرژی که به هدر می‌دهیم ۲۳ صدم درصد است و بعد از روسیه که سی و دو صدم درصد است، قرارداریم ما حتی از عربستان نیز کم بهره‌ورتر در حوزه انرژی هستیم.

کلانتری خاطرنشان کرد: همه وزرای دولت می‌توانند از دستاورد‌های انقلاب در طول چهل سال بگویند، اما ما نمی‌توانیم درباره وضعیت محیط زیست به مردم دروغ بگوییم چه قبل و چه بعد از انقلاب در توسعه، اصول اولیه محیط زیست را حفظ نکردیم.

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه افرادی که در حوزه محیط زیست فعالیت داشتند کوتاهی کردند، گفت: جنگل‌های ۶ الی ۷ میلیون هکتاری هیرکانی به یک و نیم میلیون میلیون هکتار تبدیل شده است با فرسایش خاک آلودگی هوای کلانشهر‌ها و بسیاری از معضلات زیست محیطی روبرو هستیم. توسعه کشور یک قربانی داشته که آن هم محیط زیست بوده است تالاب‌ها را خشکانده ایم ۱۴ الی ۱۵ درصد بارش کم شده است، اما چون در راستای توسعه پایدار عمل نکردیم محیط زیست کشور قربانی شده است.

وی ادامه داد برخی افتخار می‌کنند که صنعت فولاد توسعه پیدا کرده است، اما به چه بهایی. شاخص‌های زیست‌محیطی در صنایع رعایت نشدند و نسل آینده قربانی زیادی با زیاده‌خواهی ما شده است به خاطر صرفه‌جویی جزئی خسارت کلی به محیط زیست وارد شده است بخشی از محیط زیست به دلیل افزایش جمعیت قربانی شده است، آیا جامعه ما حفظ محیط زیست را قبول دارد؟ آیا سیاستمداران تصمیم‌گیران تصمیم‌سازان قانونگذاران حفظ محیط زیست را قبول دارند؟ اگر به کارخانه‌ای تذکر دهیم می‌گویند شما مخالف توسعه هستید. شما حساب کنید چقدر هزینه ناکارآمدی در بخش کم بهره وری انرژی را کشور می‌پردازد شاید به اندازه تولیدات صنعتی، انرژی هدر می‌دهیم.

کلانتری با اشاره به توافقنامه پاریس گفت: اگر به دستورات مقام معظم رهبری در خصوص محیط زیست عمل کنیم در سال ۱۴۰۹ یعنی سال ۲۰۳۰، ۷۳۲ میلیون تن تولید گاز‌های گلخانه‌ای و کربن را کاهش می‌دهیم در حالی که تعهد ما ۷۲ میلیون است پس این همه سروصدا و تهدید برای اجرای توافق نامه پاریس برای چیست.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: رئیس جمهور ۴ دستور فوق العاده را علاوه بر وظایف سازمان محیط زیست به ما اعلام کرده است یکی از آن‌ها بهبود وضعیت جوی هوای کلانشهر‌ها دوم مسئله مقابله با ریزگرد‌ها و سوم حقابه تالاب‌ها و چهارم مدیریت پسماند‌ها است که در این خصوص جان نثاران باید با ما همکاری لازم را داشته باشند. وزارت نیرو موظف است حقابه تالاب‌ها را به محیط زیست پرداخت کند حق‌آبه زیست‌محیطی تا به حال جزو حقابه‌های تشخیصی وزارت نیرو نبوده است در حوزه دریاچه ارومیه ما از اتمام ۴۰۰ نیمه‌تمام جلوگیری کردیم دولت تلاش دارد در حوزه محیط زیست اقدامات مناسبی را انجام دهد، اما دستاورد دولت‌ها در حوزه محیط زیست منفی بوده است.

معاون رئیس جمهور در سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد: طی این مدت چه کسی خسارت دیده به غیر از این مردم که با گرد و خاک مواجه هستند چه کسی استفاده می‌کند هیچ کس، حتی آن کسی که سرمایه گذاری برای توسعه کرده خودش قربانی نابودی محیط زیست شده است حفظ محیط زیست وظیفه عموم جامعه است و ما به عنوان پاسدار محیط زیست هستیم. سواحل ما نیز قربانی توسعه شده اند چه در جنوب و چه در شمال ما شاهد نابودی سواحل بوده این همه رودخانه‌هایی که در شمال کشور به دریا وارد می‌شوند رودخانه مرده هستند. این رودخانه‌ها به علت پسماند و فاضلاب و شیرآب‌هایی که وارد می‌شود مرده به دریا می‌ریزند.

کلانتری با بیان اینکه باور کنیم محیط زیست جزئی از زندگی ماست و باید آن را حفظ کنیم، گفت: محیط زیست امانتی در دست ما است حفظ مسئله آب حفظ موجودات ژنتیکی همه این‌ها از امانت‌هایی هستند که در دست ما است و بنابراین ما باید در توسعه محیط زیست را در نظر بگیریم. این کشور هفت هزار سال تاریخ دارد، اما هیچ نسلی به اندازه نسل امروز محیط زیست ایران را تخریب نکرده است.

وی با اشاره به واحد‌های تولیدی و صنعتی که در این همایش حضور دارند گفت: آن‌هایی که در این همایش حضور دارند به وظیفه خودشان عمل کردند، چون ما تخریب‌های فراوانی در عرصه محیط زیست می‌بینیم مجبوریم از شما تشکر کنیم. وقتی جامعه قبول ندارد باید محیط زیست را حفظ کند یک سازمان چه می‌خواهد انجام دهد به ازای هر ۱۰ هزار نفر ایرانی کمتر از یک نفر در سازمان محیط زیست فعالیت می‌کند بنابراین وظیفه ما سنگین است و با عده و عده بسیار محدود باید تلاش کنیم تا راهنما شویم برای ۸۰ میلیون نفر که خودشان محیط زیست را حفظ کنند.

وی ادامه داد: در همین سازمان محیط زیست اگر زباله‌ای بر زمین بیافتد کسی آن را بر نمی‌دارد و تا مدیر پشتیبانی نگوید هیچ اتفاقی نمی‌افتد، خودمان اول نیازمند آموزش هستیم در شرایط تحریم کار زیربنایی نمی‌توانیم انجام دهیم، اما می‌توانیم به پاکیزگی استان‌ها برسیم و زباله‌ها را از کنار جاده‌ها جمع کنیم. هزینه زیادی ندارد و فقط نیازمند آموزش است، اما ما صحبت زیاد می‌کنیم مقاله زیاد می‌نویسیم، اما در عمل هیچ هستیم.

رئیس سازمان محیط زیست گفت: باید جنگل‌ها را حفظ کنیم و با تخطی و خلافکار برخورد کنیم، اما هر جا می‌خواهیم با کارخانه یا صنعتی برخورد کنیم می‌گویند ۵۰۰ نفر در آنجا کار می‌کنند و حقوق می‌گیرند در حالی که نمی‌دانند اگر قرار باشد محیط زیست از بین برود آن ۵۰۰ نفر هم بیکار خواهد شد رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر اینکه حفاظت از محیط زیست دستور مقام معظم رهبری است، گفت: اگر تمام بیانات رهبری را در خصوص محیط زیست اجرا کنیم یکی از پاک‌ترین کشور‌های جهان خواهیم شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت