ماجرای کلیپ جنجالی مالچ پاشی زیستگاه آهوان میش داغ
در پی انتشار کلیپ مالچ پاشی زیستگاه آهو در میش داغ خوزستان، حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست دستور بررسی سریع این موضوع را صادر کرد.
خبرگزاری مهر: حمید ظهرابی معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در نامهای به مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان اعلام کرد: در اسرع وقت صحت و سقم تصاویر منتشره در فضای مجازی در خصوص مالچ پاشی زیستگاه آهوی شنی را بررسی و درصورت صحت با عوامل آن برخورد کند.
منطقه میشداغ از زیستگاههای اصلی پستاندارانی از جمله آهو- قوچ و میش و پرندگانی از جمله هوبره است علاوه بر آن پرندگانی نظیر کبک، تیهو، کبوتر، باقرقره و ... نیز در این منطقه به تعداد فراوان حضور دارد از آنجا که محل موصوف زیستگاه مهم حضور گونههای حمایت شده استان به خصوص آهو بوده به عنوان منطقه حفاظت شده انتخاب شده است.
این منطقه مابین شهرهای بستان و عبدالخان قرار گرفته است و به طور کلی در غرب استان خوزستان است. مساحت منطقه حدود ۵۵۰۰۰ هکتار در سطح (به استنثناء ناهمواری ها) مساحت دارد.
آهوی شنی با نام انگلیسی Arabian sand Gazelle و نام علمی Gazella Marica گونه جدید از آهو است که توسط مطالعات ژنتیکی معرفی این جانور شده است.
این جانور را پیشتر زیر گونهای از آهوی ایرانی (G.sungutturosa) میدانستند، اما با انجام مطالعات ژنتیکی از آن جدا و به عنوان گونهای جدید معرفی شد.
این گونه از آهوی ایرانی کوچکتر بوده و طول شانه و بدن آن به ترتیب به ۶۰ و ۹۷سانتی متر میرسد. این گونه در معرض تهدید بوده و در طبقه آسیب پذیر قرار دارد و جمعیت جهانی آن حدود ۲۰۰۰ راس بر آورد میشود. پراکنش آن از جنوب شرق ترکیه تا شبه جزیره عربستان است.
پراکنش این گونه در ایران در منطقهمند و غرب زاگرس در حوزه استانهای خوزستان و ایلام است. هنوز مطالعات ژنتیکی بیشتری برای برآورد دقیق حوزه پراکنشی آن نیاز هست.
دیدگاه تان را بنویسید