علت مرگ پلنگ توران چه بود؟
احمد رادمان رئیس اداره پارک ملی توران علت مرگ پلنگی را که پس از بیهوش شدن توسط وی، دیگر به هوش نیامد، کهولت سن اعلام کرد!
خبرگزاری تسنیم: روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست سمنان با انتشار توضیحاتی به نقل از رئیس پارک ملی توران علت مرگ پلنگی را که پس از بیهوش شدن توسط وی دیگر به هوش نیامد، کهولت سن اعلام کرد.
در گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست سمنان، حادثه مرگ پلنگ پارک ملی توران این گونه شرح داده شده است:
به گزارش اداره روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان سمنان، رادمان در تشرح این خبر گفت: در پی تماس تلفنی یکی از اعضای شورای اسلامی روستای هدف گردشگری قلعه بالا در ساعت ۲۲ شب مبنی بر مشاهده یک قلاده پلنگ درباغات این روستا، اینجانب به اتفاق مسئول پاسگاه دلبر و ۴ تن از اهالی عازم محل شدیم و مشاهده کردیم یک قلاده پلنگ در لابلای درختان باغ مخفی شده است که حتی با ایجاد سرو صدا نیز از محل خارج نمیشود.
رادمان ادامه داد با توجه به تاریکی شب مراتب به اطلاع معاون محیط زیست طبیعی اداره کل گزارش گردیده و با روشن شدن هوا دوباره به محل مراجعه کرده و مشاهده نمودیم علیرغم گذشت چندین ساعت، پلنگ مذکور فاصلهای بیشتر از ۵۰۰ متر از محل اولیه خود جابجا نگردیده و شواهد بر کهولت سن این حیوان دلالت میکرد؛ علی ایحال جهت جلوگیری از بروز خطرات احتمالی، مراحل مقید کردن و بیهوشی جزئی انجام گرفت و بلافاصله پلنگ بیهوش شده به محل اداره واقع در بیارجمند حمل گردید، ولی بعد ازعملیات بیومتری، نمونه گیری و وضعیت دندانهای نیش حیوان مذکور که از ۴ دندان فقط دارای یک دندان نیش شکسته بود مشاهده گردید این گونه ارزشمند جانوری به علت پیری و کهولت سن تلف گردیده است.
رادمان اضافه کرد طی بررسی صورت گرفته سن این پلنگ که به دلیل عدم توانایی در شکار، به روستا پناه آورده بود حدود ۱۲ سال تعیین گردید.
به گزارش تسنیم، استفاده ناشیانه مسئولان محیط زیست از داروی بیهوشی تا کنون حوادث تلخی را رقم زده که مرگ جنجالبرانگیز توله خرس گلستان در تابستان سال گذشته یکی از آنهاست. توله خرسی که بر اثر استفاده ناشیانه مسئولان پارک ملی گلستان، در حین انتقال هشیاری خود را باز یافت و در کمال تاسف با ضربات چوب و چماق محیطبانان از پای درآمد.
دیدگاه تان را بنویسید