ماجرای حمله شغالها به اداره محیطزیست چه بود؟
رئیس اداره محیطزیست بجستان در مورد خبر حمله شغالها به اداره محیطزیست این شهرستان توضیحاتی را ارائه کرد.
خبرگزاری تسنیم: در روزهای گذشته خبری مبنی بر حمله شغالهای گرسنه به اداره محیط زیست شهرستان بجستان و از بین رفتن دو راس بز کوهی منتشر شد. خبری که در هیاهوی ماجرای باغ وحش وکیلآباد و حواشی آن گم شد. به همین بهانه به سراغ علیرضا کیانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست بجستان رفتیم و از حواشی و چند و، چون موضوع جویا شدیم.
علیرضا کیانی؛ رئیس اداره حفاظت از محیطزیست شهرستان بجستان با تایید صحت این خبر گفت: ما در مجاورت اداره محیطزیست بجستان پارکی داریم که در منطقهای به وسعت ۱۲ هزار متر فنسکشی شده است. در این منطقه اقدام به نگهداری از پرندگانی که محیطبانان ما در طبیعت یافتهاند میکنیم که به دلایل مختلف آسیب دیدهاند یا دچار مشکل هستند. همچنین چهارپایان و حیواناتی که از شکارچیان غیرمجاز توقیف میشوند نیز در این مکان نگهداری میشوند.
کیانی افزود: این منطقه بازدیدکننده زیادی دارد و اکثر دانشآموزان برای بازدید به این مجموعه میآیند. تصور ما این است که به دلیل سهلانگاری، درب این محوطه باز مانده و از آنجایی که در مجاورت ما شغالها در حال رفت و آمد هستند با ورود به پارک اقدام به شکار و کشتن بزهای کوهی کرده باشند. این اتفاق در ۱۲ سال گذشته بیسابقه بوده است.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان بجستان همچنین با تکذیب وجود باغ پرندگان در منطقه خاطرنشان کرد: این که گفته شده است باغ پرندگانی اینجا وجود داشته که از بین رفته است صحت ندارد. همین پارک ساخته شده در مجاورت اداره محیط زیست است که پرندگان ناتوان یا مریض در آنجا تا رسیدن به شرایط ایدهآل و رهاسازی در طبیعت نگهداری میشوند.
کیانی همچنین پیرامون اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از تکرار این حادثه بیان داشت: هر چند از لحاظ ما مشخص نیست که شغالها بهعلت باز بودن در مجموعه به داخل رخنه کردهاند یا از طریق بخشهای معیوب فنسهای اطراف، اما ما پس از این اتفاق اقدام به ترمیم فنسها کردیم هرچند ۱۲ هزار متر وسعت نیاز به بودجه جدی برای ترمیم و بازسازی دارد.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان بجستان همچین با اشاره به وسعت ۴۰۰ هزار هکتاری منطقه بجستان که شامل دو منطقه حفاظت شده، دو پاسگاه محیط زیست میشود و مشغول به کاربودن تنها ۵ نفر محیط بان در منطقه، افزود: به ازای هر محیطبان چیزی در حدود ۸۰ هزار هکتار منظقه برای گشتزنی و حفاظت وجود دارد. حالا اینها علاوه بر کارهای اداری و روزانه ما است. محیطبانان ما استراحت ندارند و مدام در حال گشت زنی هستند. بودجه و نیروی ما با توجه به وسعت منطقه حداقل باید دو برابر شود تا بتوانیم بسیاری کاستیها و مشکلات را پوشش دهیم.
به گزارش تسنیم، سئوال اینجاست اگر این منطقه به گفته رئیس اداره محیط زیست دچار مشکلات نظارتی و حفاظتی است چرا اداره محیط زیست اقدام به نگهداری حیوانات و پرندگان در آن کرده است؟ اگر پارکی با وسعت ۱۲ هزار متر و حضور حیوانات متعدد و نیز رفت و آمد دانشآموزان و بازدیدکنندگان دیگر دارای حتی یک نگهبان نیست آیا امکان حمله همین شغالها یا دیگر حیوانات وحشی داخل پارک به دانشآموزان و بازدیدکنندگان نیست؟ این فرضیهها در حالی مطرح است که فنسکشی یا حفاظ محصور شده این مجموعه نیز دچار مشکلات جدی و نیازمند ترمیم و بازسازی است.
دیدگاه تان را بنویسید