رئیس سازمان محیط زیست: ۱۰۰ میلیون دلار برای ریزگردها
رئیس سازمان محیط زیست گفت: در حوزه ریزگردها دولت ۱۰۰ میلیون دلار اختصاص داده، اما تا زمانی که مسئولین خوزستان برنامهای برای از بین بردن ریزگرد ارائه ندهند این تسهیلات تخصیص نخواهد یافت.
خبرگزاری تسنیم: عیسی کلانتری امروز با حضور در جلسه احیای تالابهای استان فارس اظهار داشت: اگر برنامهای برای احیای تالابها نداشته باشید یک ریال هم پرداخت نخواهیم کرد، باید با محوریت دانشگاه شیراز نسبت به ارائه طرح جامع اقدام شود.
وی گفت: به این موضوع فکر نکنید که میتوانیم ظرف مدت یک تا سه سال تالابهایی نظیر بختگان یا پریشان را احیا کنیم بلکه باید با برنامهریزی منسجم برنامههایی بلند مدت برای احیا و نگهداری تالابها داشته باشیم.
رئیس سازمان محیط زیست درباره کشاورزی در استان فارس نیز افزود: با توجه به شرایط عجیبی که در استان فارس شاهد آن بودیم قرار بود که جلوی کشت دوم گرفته شود، اما نه تنها نتوانستهایم جلوی کشت دوم را بگیریم بلکه در برخی از مکانها کشت سوم نیز انجام شده است.
کلانتری درباره احیای دریاچه ارومیه نیز عنوان کرد: سه استان برنامه مشخصی برای حفظ و احیای این دریاچه داشتهاند و هرکسی از این برنامهریزیها صرف نظر کند قطعا برکنار میشود.
وی بیان کرد: بر اساس برنامهریزیهایی که صورت گرفته تمام برنامهها تا سال ۱۴۰۴ مشخص و میزان اثربخشی آن معین شده است و تمامی فعالیتهایی که در این سه استان صورت میپذیرد بر اساس این سند است.
رئیس سازمان محیط زیست عنوان کرد: در خشک شدن دریاچه ارومیه تنها ۱۸ درصد عوامل طبیعی موثر بود و ۸۲ درصد نیز افزایش بیرویه مصرف و زیاده خواهی عوامل انسانی بوده است البته لازم به ذکر است هشدارهایی توسط متخصصین در این خصوص داده شد، اما ما به جز تمسخر دانشمندان، افزایش مصرف و افزایش تعداد مجوزهای چاهها چه کردیم؟
وی افزود: بر اساس پیش بینیها باید دریاچه ارومیه در سال ۹۵ خشک میشد، اما با افزایش حجم مصرف نامتعارفی که داشتهایم در سال ۹۲ شاهد از بین رفتن دریاچه ارومیه و خشک شدن آن بودیم.
رئیس سازمان محیط زیست گفت: بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان احیای دریاچه ارومیه هزینه برخواهد بود که دولت نیز این هزینه را تقبل کرده است یا در حوزه ریزگردها دولت ۱۰۰ میلیون دلار اختصاص داده است، اما تا زمانی که مسئولین خوزستان برنامهای برای از بین بردن ریزگرد ارائه ندهند این تسهیلات اختصاص نخواهد یافت.
کلانتری در بخش دیگری از صحبتهای خود عنوان کرد: در زمان تصدی این پست رئیس جمهور علاوه بر ماموریتهای سازمانی چهار وظیفه اصلی نیز بر دوش سازمان محیط زیست قرار دادهاند که از جمله این وظایف میتوان به حل مشکلات پسماند، از بین بردن ریزگردها، وضعیت هوای کلان شهرها و احیای تالابها اشاره کرد.
وی گفت:کار بسیار سختی در زمینه حفظ تالابها در کشور داشتهایم و احیای تالاب پریشان به این علت که در انتهای مسیر رودخانهای هیچ رودی نیست بسیار سختتر از سایر تالابها است.
جزیرهای عمل کردن لطمه جبرانناپذیری به فارس زده است
استاندار فارس نیز در این جلسه با بیان این که باید وضعیت نگرانکننده آب استان به هیئت دولت انتقال داده شود گفت: پیشتر جزیرهای در استان فارس عمل کردهایم و همین موضوع سبب شده تا به منابع آبی استان ضربههای زیادی زده شود.
اسماعیل تبادار بیان کرد: باید مجموعه مدیران استان برای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برنامهریزی داشته باشند و علاوه بر برنامه در استان فارس نیازمند کارعملیاتی و نقشه راه نیز هستیم.
وی درباره برخوردها و اقدامات گفت: نباید تنها به تنبیه اکتفا کنیم بلکه باید با نگاهی جامع نه تنها تنبیه را کاهش دهیم بلکه باید نظام تشویقی خوبی نیز برای افراد تهیه شود تا خود افراد نسبت به تغییر روند مصرف اقدام کنند.
به گفته استاندار فارس نباید معاش کشاورزان نادیده گرفته شود بلکه باید با در نظر گرفتن معاش کشاورزان نسبت به تخریب یا ممنوع المصرف کردن چاهها اقدام کرد.
این سخن استاندار در حالی است که رئیس کل دادگستری استان فارس خبر از مسدود کردن بیش از سه هزار چاه در سال ۹۵ و بیش از دو هزار چاه در سال ۹۶ داده بود.
تالابهای استان فارس را همچون ارومیه ببینید
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان فارس نیز در این جلسه گفت: با توجه به این که در فصل طراحی بودجه برای سال ۹۸ قرار گرفتهایم بودجه احیای تالابهای استان فارس همچون دریاچه ارومیه در ردیف یکسانی در نظر گرفته شود.
ساسان تاجگردون بیان کرد: ساختار احیای تالابها در استان فارس تدوین شده است و رویکردی که در این برنامه نظاممند در نظر گرفته شده نیز رویکرد محلی است.
وی بیان کرد: حفظ و نگهداری از منابع نیز یکی فصول مهم این برنامه است که توجه خاصی به آن شده است.
چاههای غیرمجاز عامل نابودی تالابهای فارس
مدیرکل محیط زیست استان فارس درباره عوامل از بین برنده تالابهای استان گفت: برخی از عوامل در کل کشور یکسان بوده که میتوان به برداشت بیرویه، افزایش جمعیت، افزایش سطح زیر کشت و ... اشاره کرد، اما عاملی که در استان فارس منحصر به فرد بوده، تعداد چاههای غیرمجازی است که منجر به خشک شدن تالابها شده است.
سعید محمودی بیان کرد: استان فارس نخستین استان کشور در زمینه ارائه مجوز برای حفر چاه بوده است و در این استان شاهد ۲۲ هزار و ۱۲۶ چاه مجاز و ۸ هزار و ۹۱ چاه غیرمجاز هستیم.
مدیرکل محیط زیست فارس عنوان کرد: در راستای حفظ تالابها و ایجاد شرایط مناسب برای حیات دوباره تالابها بایستی به تهیه نقشه اراضی، مرز تالابها، ارزشگذاری اقتصادی تالابها، اجرای پروژههای آبخیزداری و آبیاری نوین، کنترل ریزگردها و شناخت کانونهای آتشسوزی اشاره کرد.
وی همچنین خبر از ارائه برنامه احیای سه ساله تالاب پریشان داد.
دیدگاه تان را بنویسید