روزنامه صبح نو: کارشناسان درباره مسأله آب و بحران آب ماههاست که صحبت میکنند. در روزهایی که بیکیفیتی آب در جنوب کشور وجود دارد و در فصل گرم صفهای طولانی در شهرهای جنوبی تشکیل میشود، بحران آب به حاشیه تهران رسیده است. قطعی آب، اما تنها برای حاشیه پایتخت اتفاق نیفتاده است، در تهران هم مناطقی با قطعی آب مواجه شده است تا نشان دهد که بحران آب تا چه حد جدی است. موضوع نبود زیرساختهای شهری در پرند مسأله جدیدی نیست. سالهاست که پرندنشینها دربارهاش میگویند و در روزهای گذشته هم دربارهاش دست به اعتراض زدهاند. بعد از اعتراض و بیان مشکلات زیرساختها، اما مشکلات حل نشدند و اتفاقاً مشکل دیگری هم در سر راهشان به وجود آمد، مشکلی بهنام قطعی آب که فاز به فاز گریبان همه را گرفت. قطعیهای طولانی بعد از شهرهای جنوبی در تهران، رباطکریم، پرند و شهرکهای دیگر هم بهوجود آمد. بحران بیآبی در پرند، اما باعث شد تا حاشیهنشینها با دبههای خالی آب در صفهای طولانی منتظر رسیدن آب سالم باشند. مسوولان نباید دست روی دست بگذارند موضوع آب شهرهای اطراف تهران آنقدر جدی بوده است که در نماز جمعه هم امام جمعه
شهر پرند، در یکی از خطبه های خود به موضوع بحران آب توجه داشته است. حجتالاسلام احمد عبداللهزاده پاشاکی در خطبههای روز جمعه، با انتقاد از قطع شدن چند روزه آب در فازهای مهرنشین پرند گفته است: «یکی از وظایف شرکت عمران در پرند تأمین زیرساختهای فرهنگی، ورزشی و تأمین آب مردم است.»
او با انتقاد از بیتفاوتی شهرداری پرند در عدم آبیاری فضای سبز نیز گفته بود: «مگر شهر پرند پسماند آب ندارد که شرط میکنید باید از آب شرب برای آبیاری درختان استفاده کنید؟ الآن فازهای ۶ و برخی دیگر از مناطق پرند، دو روز متوالی است که با قطعی آب مواجه هستند یا با تانکر به آنها خدمات آب میدهند. از شرکت عمران و آبفای شهر انتظار میرود تا به این دغدغه مهم مردم در این روزهای گرم تابستان توجه نمایند.»
او در گفتگو با «صبح نو» درباره برطرف شدن این مشکل نیز عنوان میکند: «به منظور حل این مشکل، امروز دیگر شهرداری تانکرهایی برای آبرسانی به فضای سبز استفاده میکنند. برای حل این مشکل من با مسوولان هم نشستی داشتم تا دیگر شهرداریها آب شرب برای فضای سبز استفاده نکند.»
پاشاکی درباره حل مشکلات آب هم پیشنهادهایی دارد: «اول از همه مردم وظیفه دارند که در مصرف آب صرفهجویی کنند. وظیفه مردمی هم به این معنی نیست که مسوولان دست روی دست بگذارند و کار هم نکنند.» مشکلی در تأمین آب نداریم آقای «سعید احمدی» رییس اداره آب و فاضلاب پرند در گفتگو با «صبح نو» در شماره ۴۹۸ روزنامه «صبح نو» درباره شرایط سخت انتقال آب گفته بود: «ما به سختی آب را از تهران به پرند منتقل میکنیم. هزینه انتقال هر یک مترمکعب آب در پرند، حداقل دوهزار تومان است. ما از مردم هزینه ۳۴۰تومان از هر مترمکعب را دریافت میکنیم.»
او درباره بروز مشکلات آبی که وجود دارد، در گفتگو با «صبح نو» عنوان میکند: «در روز سهشنبه یکی از خطهای انتقال آب ما شکسته بود. درست کردن این مشکل ۲۲ تا ۲۳ ساعت زمان برد. ذخایر آب ما هم پایین آمد. ما نمیتوانستیم آب را به پرند انتقال دهیم چرا که خط انتقال شکسته بود و آب هم هدر میرفت.»
او تأکید میکند: «ما باید آب را قطع میکردیم تا خط را تعمیر کنیم. تأسیسات فیبر نوری و تأسیسات دیگری که وجود دارد، زمان تعمیر را برای ما کند کرد. عمق لوله هم زیاد بود، حدود ۱۰ تا ۱۱ متر هم عمق لوله بود و این موضوع هم عملیات خاکبرداری را با توجه به عمق لوله و فیبر نوری که خیلی هم حساس است، برای ما مشکل میکرد و باعث شد که هم کار تعمیر زمانبر شود و هم این که ذخایر آبی ما دچار افت فشار شوند.»
احمدی عنوان میکند که از سه، چهار روز پیش مشکلات آب برطرف شده است، اینها در حالی است که هنوز مشکلات آب در فازهای ۶ وجود دارد: «ما سعی کردیم تا مشکلات آبی را تأمین کنیم، ولی فشار آب به آن شدتی که وجود داشت، نرسیده است. در طبقات بالایی دچار افت فشار آب و قطعی آب شدهایم.»
برای حل این مشکل هم راهکاری را اندیشیدند: «۱۰ تا ۱۵ تانکر آب به فازهای مختلف ارسال کردیم. در رابطه با تأمین آب پرند مشکلی نداریم و همان میزان آبی را که از تهران به پرند منتقل میکنیم، همان میزان هم نیازمندی آب پرند را تأمین میکند، وجود مشکلات و حوادث اینچنینی خدمترسانی مطلوب ما را تحتالشعاع خود قرار میدهد.» مقابله میکنیم رییس آبفای شهر پرند تنها راهحل مشکلات قطعی آب در فصل گرم را اینطور عنوان میکند: «تنها سازوکار ما رعایت الگوی مصرف است. مردم باید مراقب مصرفشان باشد تا ما بتوانیم خدماترسانی را آنطور که درست است، انجام دهیم. ما بحران آب نداریم، بحران دما و بحران مصرف داریم. اگر فرهنگ مصرف انجام شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.»
الگوی صحیح مصرف آب، اما تنها مشکل اداره آبفاها نیست. یکی از مشکلاتی که خدماترسانی ادارات را تحتالشعاع قرار میدهد، برق است: «۷۰ تا ۸۰ درصد مشکلات ما قطع مکرر برق است. مخازن ما با برق کار میکنند. این مخازن در خارج از شهر پرند است و قطع برق روی پمپاژ آب تأثیر میگذارد. در طول یک روز پنجبار برق قطع میشود. در این صورت ما نمیتوانیم پمپاژ را انجام دهیم.».
اما چرا برق قطع میشود؟ این مشکل زیر سر گرماست: «قطعی برق ناشی از گرماست. مصرف زیاد هم دلیل دیگری است. شما در فصل خنک سال که معمولاً کولر، پنکه و وسایل خنککننده استفاده نمیکنید. در تابستان، اما مصرف بالاست.»
احمدی با اشاره به مصرف شهرداری از آب شرب برای مصارف محیطزیستی نیز توضیح میدهد: «بهشدت با این قضیه مقابله میکنیم. انشعابات شهرداری هم کم شده است و حالا سازوکاری که اندیشیدهاند، استفاده از آبرسانی تانکری است.»
دیدگاه تان را بنویسید