کشف فسیل دندان «ماموت» در اردبیل
مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست از کشف دو قطعه فسیل دندان و قطعاتی از عاج و فک و آرواره فیل ماموت در شهر بیله سوار استان اردبیل خبر داد.
خبرگزاری مهر: مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست از کشف دو قطعه فسیل دندان و قطعاتی از عاج و فک و آرواره فیل ماموت در شهر بیله سوار استان اردبیل خبر داد.
طاهره افتخاری ظهر سه شنبه در بازدید از سایت کشف فسیل فیل ماموت در بیله سوار افزود: این فسیلها مربوط به فسیلهای کواترنر است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه فسیلهای مشابهی نیز در کشور جمهوری آذربایجان کشف و گزارش شده است، یکی از اولویتهای مطالعاتی، بررسی روند مهاجرت و تعیین زادگاه این فیلها در زمان حیات خواهد بود.
به گفته مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست، این سازمان مصمم است با انجام مطالعات مشترکی با جمهوری آذربایجان به این موضوع پرداخته و زیستگاه این موجودات عظیم الجثه را در ایران مشخص کند.
وی با بیان اینکه دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی، با همکاری محیط زیست اردبیل و با توجه به اهمیت فسیلهای یافت شده، برای بررسی منطقه و جمع آوری و مطالعه این فسیلها اقدام کرده است، یادآور شد: مطالعه این نمونهها فصل جدیدی از معرفی فسیلهای مهره داران به ویژه فیلها را باز خواهد کرد.
رئیس گروه دیرینه شناسی دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این بازدید تاکید کرد که نمونههای کشف شده متعلق به دو جنس مختلف از ماموتهای بدون پشم با سن حداقل دو میلیون سال میباشد.
زهرا اورک تصریح کرد: علاوه بر این نمونهها یک قطعه فسیل دندان به همراه فک پایین آن و قطعاتی از عاج و آرواره بالایی این گروه از فیلها نیزمشاهده و جمع آوری شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اندازه و نوع دندان و اینکه دندان سالم و منحصربه فرد میباشد، میتوان گفت که این فسیلها متعلق به فیلهای بالغ بوده و تاکنون چنین نمونههایی از کواترنر ایران با این کیفیت گزارش نشده است.
رئیس گروه دیرینه شناسی دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی یکی از دندانها کشف شده را مشابه دندان فیلهای هندی عنوان کرد و بیان داشت: این نمونه مشابه فیل هندی موجود، در دو میلیون سال پیش در ایران زندگی میکرده است.
دیدگاه تان را بنویسید