فقر و زیاده خواهی ۲دشمن بزرگ محیط زیست

کد خبر: 827925

عیسی کلانتری عصر دوشنبه در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای شهر اراک اظهار کرد: استراتژی و فعالیت‌ها در حوزه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی، امنیتی، زیست محیطی و... باید در مسیر توسعه پایدار باشد.

فقر و زیاده خواهی ۲دشمن بزرگ محیط زیست

خبرگزاری مهر: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بزرگترین دشمن محیط زیست در جهان فقر است، اگرچه زیاده خواهی و قدرت طلبی افراد نیز در حال حاضر دشمن محیط زیست شده است.

عیسی کلانتری عصر دوشنبه در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای شهر اراک اظهار کرد: استراتژی و فعالیت‌ها در حوزه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی، امنیتی، زیست محیطی و... باید در مسیر توسعه پایدار باشد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: در توسعه پایدار فعالیت‌ها و تصمیمات باید اقتصادی باشند و نظم جامعه و جبر زیست محیطی نباید برهم زده شود و حق و حقوق نسل‌های آینده نباید به خاطر زیاده خواهی‌ها پایمال گردد.

کلانتری ادامه داد: توسعه پایدار در هر زمینه‌ای از جمله محیط زیست قابلیت اجرایی دارد و محور فعالیت‌های محیط زیست نیز بر مبنای توسعه پایدار است.

وی تصریح کرد: بزرگترین دشمن محیط زیست در جهان فقر است، اگرچه زیاده خواهی و قدرت طلبی بسیاری از افراد نیز در حال حاضر دشمن محیط زیست شده است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: رفتار انسان‌ها و نبود استراتژی مناسب در سیاست‌ها و تصمیمات نیم قرن اخیر در راستای توسعه پایدار باعث تخریب محیط زیست شده است.

کلانتری با اشاره به اینکه فرسایش خاک در کشور ۱۶ تا ۱۸ تن است، ادامه داد: در فرسایش پوشش گیاهی، فرسایش خاک و مصرف بی رویه آب کشور ما در رتبه نخست جای دارد که نگران کننده و یک تهدید جدی زیست محیطی است.

وی با بیان اینکه صرفه جویی در مصرف آب یک ضرورت است، افزود: در کشور ۱۱۰ درصد از آب‌های تجدید پذیر سفره‌های زیر زمینی مصرف می‌شود، در حالی که کشور‌های دیگر ۶۳ درصد از این آب را مصرف می‌کنند.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور بیان کرد: در سال‌های قبل از انقلاب سم پاشی سن گندم ۴۶ هزار هکتار بود و در سال ۶۲ به دو میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار سم پاشی سن گندم رسید.

کلانتری، اظهار کرد: به دلیل افزایش تولید در حال حاضر ۱۲۳ میلیون واحد دامی با توان از دست رفته منابع آبی و پوشش گیاهی در کشور وجود دارد که به دلیل نگاه ناپایدار توسعه از سوی سیاستمداران است.

وی خاطر نشان کرد: در استان خوزستان به دلیل اینکه حقابه زیست محیطی رعایت نشده، این استان با گرد و غبار و ریزگرد مواجه است و دریاچه کارون نیز به طور کامل قدرت پالایندگی خود را از دست داده است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصریح کرد: به دلیل توسعه بی رویه حقابه دشت‌ها و چسبندگی خاک و پوشش گیاهی از بین رفته و برخی نقاط مرکز تولید ریزگرد شده است.

کلانتری ادامه داد: از سوی دیگر تمام باتلاق‌ها و تالاب‌های و دریاچه‌ها در انتهای حوزه آبریز هستند و هیچ تالابی در وسط حوزه آبریز نیست که باعث احیای دریاچه‌ها و تالاب‌ها شود.

وی افزود: در کشور ۳۷ سد بزرگ وجود دارد که از این طریق تمام آب ورودی به دریاچه و رودخانه‌ها بسته شده و باعث خشک شدن دریاچه‌ها شده است.

کلانتری تصریح کرد: ۶۷ درصد آلودگی تهران به دلیل ورود کامیون‌ها و اتوبوس‌های فرسوده است و این آلودگی سبب شد در شش ماهه دوم سال گذشته به مدت ۱۴ روز دانش آموزان در کلاس درس حاضر نشوند.

وی با اشاره به اینکه ۲۰۰ منطقه در زاگرس به دلیل تصمیمات غلط در حال آتش سوزی است، افزود: زمانی که پوشش گیاهی از بین می‌رود فرسایش خاک به وجود می‌آید و به دلیل خشکی جنگل، بر اثر یک آتش کل جنگل سوزانده می‌شود.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور خاطر نشان کرد: حفظ محیط زیست یعنی زمانی که منابع ژنتیکی جانوری و گیاهی حفظ شود و فرسایش خاک، گرد و غبار، آلودگی هوا و فرسایش پوشش گیاهی در محیط زیست شکل نگیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت